2012 syksyn tanssileirin ohjelma

Historiallisten tanssien wikistä
Versio hetkellä 21. syyskuuta 2012 kello 07.42 – tehnyt 80.221.1.25 (keskustelu)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Leirin teemaksi valittiin lennokkuus ja vauhdikkuus, ohjelma on koottu sitten näiden toiveiden mukaan. Perjantain ja lauantain ohjelmat sisältävät enemmän historiallispainotteista tanssia ja sunnuntaina tanssitaan modernimpia tansseja.

Perjantai 21.9.

klo Sali Lava Sauna
18-19.30 Aloittelijatanssit / Antti
19.30-21.00 Bordonialaisia /Emmi Italialainen hovitanssi, miten tehdä siitä päheetä / Tanda
21-22.00 Riehumistansseja / Sampo Vapaata hengausta, tanssimista, pelailua Sauna,
22:00 Iltapala Vapaata Hengausta, tanssimista, pelailua Sauna Miehet 22-23, Naiset 23-00, 00-1 seka
24:00 Hiljaisuus Hiljaisuus Hengausta

Lauantai 22.9.

klo Sali Lava Kahvio Sauna
8-9 Aamupala
9-10.30 Modernit historialliset tanssit /Sampo Baletin alkeet / Eliza Käsityöpaja /Melli Soitto&Tanssipaja /Suvi
10.30-12.00 ECD ja solatansseja / Mikko ja Mari Galliard ja tupsunpotkinta /Tanda Käsityöpaja jatkuu /Melli
12:00 Lounas
13-15 Skottitansseja /Sonja Piirikatrilli /Tanda ja Artur Näin teet historialliset pidot /Jenni ja Melli
15-17 Gresleyn tansseja /Atro Kertauspaja / Tanssiaislaittautumista
18.00 Historialliset pidot
20.00 Tanssiaiset Saunavuorot 23-23.30 naiset, 23.30-00 miehet, jonka jälkeen sekasauna
2.00 Hiljaisuus


Sunnuntai 23.9.

klo Sali Lava Sauna tai keittiö
herätys 9.00
9-10

Aamupala

10-11 Seuraa ja vie -paja / Arttu
11-12 Paraparaa / Saara Nykytanssia / ElizaPerjantai

Aloittelijatanssit

Helppoja tansseja tanssileirin alkuun. Kaikki voivat osallistua ja tanssit opetetaan alusta alkaen.

Bordonialaisia

Hauskoja ja vauhdikkaita mukahistoriallisia tansseja irlantilaisen musiikin tahtiin. Tanssitaan ainakin Palindrome ja Cosy Contra, muista tanssivalinnoista voi esittää toiveita Emmille.

Riehumistansseja

Polta kaikki energia pois ja nuku hyvin! Otetaan klassisia riehumistansseja kuten nine pin reel, troikka ja celtic spiral.

Italialaisia

Miten teet tanssista kuin tanssista ylvästä ja lennokasta. Mallitansseina käytetään Voltati in ca Rosinaa ja Prenes a Gardia, mutta pääpaino on tanssitekniikassa ja sulavassa ja vaivattomassa liikkumisessa.

Lauantai

Modernit historialliset tanssit

Moderneja tansseja, jotka ovat tehty muisuttamaan historiallisia tansseja. Shindig, Rot och sten, Irish Gypsy, Susitanssi.

Baletin alkeet

Tervetuloa opettelemaan baletin alkeita, niin ensikertalaiset kuin kokeneemmatkin ballerinat. Käymme läpi perusliikkeitä ja liikesarjoja, sekä lopussa opetellaan lyhyt barokkihenkinen adagio. Tunti sisältää myös lihaskuntoa ja venyttelyä. Treenivaatteiksi ottakaa mukava yläosa ja kapeat, joustavat treenihousut, eli ei farkkuja tai kangashousuja, en myöskään suosittele hameita (ainakaan kovin pitkiä), ja jalkaan ei-liukkaat sukat, tossut tai paljain jaloin.

Lupaan pitää mukavan ja rentouttavan tunnin, jonka aikana kaikki voivat heräillä lauantaipäivään ihanan musiikin ja kauniiden, kurinalaisten liikkeiden tahdissa.

Soitto&Tanssipaja

Käynnistetään elävä puskaradio ja jammaillaan yhdessä! Tule soittamaan tanssikappaleita soittimellasi tai lainaa soitin Suvilta ja osallistu näihin soitto- ja tanssitreeneihin. Tavoitteenamme on aloittaa lauantai-illan tanssisetti No 1., jossa soitamme n. 5 kappaletta. Pajassa voit osallistua joko soittamiseen tai tanssimiseen: Bändisoittajat ja tanssijamuusikot. Bändisoittajat soittavat nuoteista ja istuvat soittimiensa ääressä esityksen aikana. Tanssijamuusikot saavat vapaasti jammailla treenien aikana elävän musiikin saattelemana ja he saavat yhtyä soittoon lainaamalla rytmisoittimia (kehärumpuja, rytmimunia, triangeleja jne). Huom. pajassa ei opeteta kys. tansseja, mutta tanssiohjeet kyllä löytyy!

Harjoittelemme seuraavia kappaleita: Celtic Spiral (Denis Murphy's Polka), Pease Branle ("puputanssi"), Branle Officiale ("leidinheitto"), Petit Vriens, Talbott ja Troikka. Jos aikaa jää ja innostusta riittää, soitamme myös näitä kappaleita: Amoroso, Gathering Peascods, Hole in the Wall, Jenny Pluck Pears, Trotto, Rufty Tufty ja Gay Gordon.

Tule siis kokeilemaan, osaatkos tanssia soittimen kanssa tai soittaa historiallisia tansseja bändissä!

ECD ja sola

ECD- ja solatansseja brought to you by M&M. Mukana menossa ainakin joitakin seuraavista: Black Nag, Goddesses, Jeanne qui Saute, la Matelote, Menuet de Chevalier, Menuet de Subligny, Old Noll’s Jig sekä ylläri (?). Tansseja, joissa mahdollisuus sulokkaaseen ja miehekkään viehkeään liikkumiseen - barokkiaskelilla tai ilman, sosiaaliseen kanssakäymiseen kanssatanssijoiden kanssa sekä puhtaasti yleiseen hauskanpitoon.

Skottitansseja

Tanssitaan helpohkoja ja hauskoja SCD-tansseja (Scottish Country Dance), kuten Postie's Jig, Reel of the 51st Division, C'est L'Amour yms., joiden kohdalla tutustutaan myös moniin SCD:ssä toistuviin tanssikuvioihin. English Country Dancelle (ECD) jonkin verran sukua olevat SCD:t tanssitaan usein (mutta ei missään nimessä aina) 4 parin solamuodostelmassa, ja askeleisiin saa lisätä vähän pomppua ja potkua, jotta meno pysyy mukavan hengästyttävänä.

Mahdollisena lisänä jokin perus-cèilidh-tanssi, kuten monille tuttu Dashing White Sergeant.

Tupsunpotkintaa ja hyppytekniikaa

Tupsun potkinnalla mitattiin kuka on kukin renesanssin aikoihin. Opetelaan siis potkimaan tupsua. http://www.youtube.com/watch?v=0u6GL2St5z8 Galliardin lisäksi tunnilla käytetään opetustanssina Allegreza d'Amorea. Tunnin pääpaino on hyppytekniikassa ja siinä miten hyppääminen saadaan ainakin näyttämään vaivattomalta.

Käsityöpaja

Tee asuun sopiva pussukka. Otan mukaan kirjontakoneen, jolla voi tehdä kuvioita. Omat kankaat ja materiaalit mukaan

Gresleyn tansseja

Tunnettuja ja vähän tuntemattomampia gresleyn tansseja. Opetuksessa ainakin Orynge, Grene Gynger, Aras, Whatsoever ye wyll, Talbott, Northumberland

Miten teet historialliset pidot

Mitä historiallinen ruoka sisälsi? Mitä pitoja varten kannattaa huomioida? Miten huomioida kaikki? Tule kuuntelemaan luentoa historiallisten pitojen tekemisestä sekä samalla toteuttamaan illan pitoja.

Kertauspaja

Kerrataan leirillä opittuja tansseja osallistujien mielenkiinnon mukaan

Sunnuntai

Sunnuntaina on tarkoitus järjestää modernimpaa opetusta. Opettajaksi saa vielä ilmoittautua.

Miten viedä ja ohjata tanssiessa

Miten viedään komeasti ja miten seurata jos toinen osaa viedä, Arttu opettaa teitä tanssimaan.

Parapara

Tervetuloa kokeilemaan paraparaa - japanilaista käsien liikkeitä painottavaa diskotanssia. Paraparaa tanssitaan reippaaseen eurobeat-musiikkiin, ja jokaiseen kappaleeseen on oma koreografia. Pajassa opetellaan ehtimisen mukaan kaksi helppoa ja keskenään hieman erilaista tanssia: hempeä Eternity sekä rytmikäs ja cool NRG.

Aloittelijaystävällinen - ennakkotietoja tai erityisvarusteita ei tarvita.

Lisätietoa lajista suomalaisen parapara-tanssiryhmän nettisivuilla

Nykytanssi

Nykytanssitunnilla päästetään mielikuvitus valloilleen, ravistellaan viikonlopun tanssiskismat pois ja heittäydytään oikein kunnolla ihan toiseen maailmaan. Tunnilla tehdään tavallisten sarjojen lisäksi improvisaatioharjoituksia yksin ja parin kanssa. Jos tunnin lopussa jää aikaa, allekirjoittanut voi myös opettaa nykytanssipohjaista lyyristä Luigi-jazzia.