Ero sivun ”Academia della Danza 2008” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (poistettu tamperelaisia lähtijöitä)
Rivi 93: Rivi 93:
  
 
===Todennäköisesti lähtevät===
 
===Todennäköisesti lähtevät===
 
* Hanna Haapala [Tampere]
 
* Olli Kivelä [Tampere]
 
  
 
===Lähtöä harkitsevat===
 
===Lähtöä harkitsevat===
  
* Johanna Leinonen [Tampere]
 
 
* Antti Tahvanainen [pks]
 
* Antti Tahvanainen [pks]
  
 
''Lisää tietosi listaan jos olet kiinnostunut!''
 
''Lisää tietosi listaan jos olet kiinnostunut!''

Versio 8. helmikuuta 2008 kello 17.27

<googlemap lat="49.868295" lon="8.926499" type="map" zoom="5" width="350" height="350" overview="yes" controls="large"> 49.86826, 8.926579, Pfälzer Schloss, Pfälzer Gasse, Groß-Umstadt, Germany </googlemap>


Academia della Danza on Saksassa pääsiäisenä 2008 järjestettävä kansainvälinen historiallisten tanssien tapahtuma. Suomestakin paikalle on lähdössä ainakin jokunen henkilö. Tapahtuman ajankohta on 21.-23.3.2008.

Paikkana on Pfälzer Schloss Groß-Umstadtin kaupungissa lähellä Frankfurt am Mainia. "Linna" on ehkä hieman harhaanjohtava suomennos, kuvia paikasta löytyy kaupungin sivuilta tai Googlella. Sijainti näkyy viereisessä kartassa.

Tämän sivun on tarkoitus kasata yhteen suomalaisia lähtijöitä ja helpottaa heidän matkaorganisointiaan. Jos olet kiinnostunut matkasta, lisääthän tietosi alle.

Lisätietoja tapahtumasta ja hinnoista löytyy tanssijärjestäjien listalle lähetetystä viestistä tai SCAtoday.netistä.

Tapahtuma on SCA-keskiaikaseuran keskiaikatapahtuma, mutta osallistuakseen ei tarvitse olla seuran jäsen. Oikeastaan ainoa vaatimus seuran tapahtumissa on jonkinlainen keskiaikainen tai renessanssiaikainen, tai kohtalaisen uskottavasti keskiaika- tai renessanssihenkinen, asukokonaisuus.

  • 1500-luvun saksalainen Tanssiaiskuvaus, jonka pohjalta tapahtuman lauantai-illan tanssiaiset ilmeisesti järjestetään.
Kulkuvaihtoehdot

Alle voi luetella vaihtoehtoisia lento- ja kulkureittejä paikalle, mielellään hinta-arvioineen.

Lentäen on tietysti nopein ja helpoin tapa päästä perille. Lähin kenttä on Frankfurt/Main, jonne lentää mm. Finnair ja Lufthansa. Kentältä pääsee kätevästi jatkamaan perille junalla ja bussilla (http://www.airportcity-frankfurt.de/cms/default/rubrik/9/9347.htm, klikkaa vasemmalta An/Abreise, josta pääsee paikalliseen reittioppaaseen.)

Kannattaa kokeilla hakua sivulla http://www.vertaa.fi/p/flights.html josta löytyvät useimpien matkatoimistojen lentolipputarjoukset. Lisäksi Lufthansan kotisivuilta http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/fi löytyy firman omat hinnat.

Kannattaa myös huomioida, että kyseessä on pääsiäisviikonloppu, ja viimeisimmän vilkaisun perusteella halvat vaihtoehdot alkavat olla pahasti kortilla.

[Maanantaina 7.1. Lufthansa näytti tarjoavan menopaluuta hintaan 232 euroa. Jos lähtisi jo tiistaina 18.3. ja palaisi vasta keskiviikkona 26.3. niin pääsisi matkaan 148 eurolla. 14.1. näyttää tuolle ti-ke vaihtoehdolle hinnaksi 89 e (+"A Ticket Service Charge of 10 EUR per person (plus an additional 10 EUR for a paperticket) applies for residents of Finland.").]

Toisena vaihtoehtona on Hahnin kenttä, jonne lentää halpisyhtiö Ryanair Tampereelta (http://www.ryanair.com/site/FI/). Hinta on edullinen, mutta kenttä pahasti syrjässä ja yhteydet ovat hieman hankalat (http://www.hahn-airport.de/default.aspx?menu=by_bus&cc=en#). Käytännössä pitänee mennä bussilla Hahnista joko Darmstadtiin, Mainziin tai Frankfurtiin, jossa sitten vaihtaa junaan jolla pääsee perille Gross-Umstadtiin saakka.

[Ryanairilta saattaa vielä saada liput lennoille TO-MA yhteensä alle satasella. Tuohon itse lippujen hintaan lisätään sitten vielä lentokenttäverot, matkatavaramaksut sun muut, jolloin matkan lopullinen hinta on lähempänä 150 euroa. Lähtemällä ti 18.3. ja palaamalla ti 25.3. voi liput kuitenkin saada jopa 60-70 euroa halvemmalla.

Tällä hetkellä (8.1.) lennot ti 18.3. - ti 25.3. maksaisivat n. 60 euroa (sis. verot) ja ke 19.3. - ti 25.3. n. 70 euroa. Ryanair kyllä houkuttelisi hinnan puolesta, jos tuonne Pirkkalaan järjestyisi porukalla kyyti, eikä Saksan päässä matkaaminen ala vaikuttaa liian hankalalta. -Tuomo

Muita vaihtoehtoja vielä jos haluaa lyhyemmän matkan: to-ti 95 e, ke-ma 105 e ja to-ma 125 e.]

Jos halpoja vaihtoehtoja ei tunnu löytyvän, kannattaa harkita pidempää oleskelua Saksassa. Tapahtuman järjestäjä on luvannut tarjota tarvitseville yösijaa ylimääräisiksi öiksi, ainakin jos asiasta sopii hyvissä ajoin etukäteen.


Ilmoittautuminen

Huomatkaa, että tapahtuman lopullinen hinta on 25 e/hlö! Helpoiten maksaminen onnistuu käyttämällä EU-maksua. Vastaanottajan tilin IBAN-numero on DE44 5085 2651 0048 1302 31 ja pankin SWIFT/BIC-koodi HELADEF1DIE. Ainakin OKO:n verkkomaksulomake vaatii myös tilin omistajan tarkat yhteystiedot. Käytin Drachenwaldin sivuilta löytämiäni tietoja, joiden _pitäisi_ olla ajan tasalla: Greg Leonard Oliphant, Steckengarten 21, 63322 Rödermark.

[Voisin veikata osoitteen olevan oikein, kun myös tapahtumanjärjestäjä Judith näkyy asuvan itsekin samassa osoitteessa... -Atro]


<googlemap lat="49.86651" lon="8.932614" type="map" zoom="15" scale="yes" controls="small"> 49.868198, 8.926864, Pfälzer Schloss
Pfälzer Gasse (H) 49.867589, 8.927786, Gasthaus zum Lamm / Hotel Hax
Georg-August-Zinn-Straße 32
Hotel La Fontana
Georg-August-Zinn-Straße 30 (H) 49.866621, 8.927507, Gästehaus/Hotel Regina
Obergasse 11 (H) 49.866427, 8.94109, Hotel Jakob
Zimmerstraße 43 (H) 49.868613, 8.934546, Brüder Grimm Hotel
Krankenhausstraße 8 </googlemap>

Majoitus

Alle voi laittaa ehdotuksia majoituksesta paikan päällä.

Groß-Umstadtin sivuilta löytyy lista kaupungin hotelleista yhteystietoineen ja hintoineen. Hotellit sekä tapahtumapaikka on merkitty oheiseen karttaan (merkkiä klikkaamalla saa hotellin tiedot).

Judith suosittelee tapahtumapaikkaa lähes vastapäätä sijaitsevaa Gasthaus zum Lamm / Hotel Haxia, jossa on englanninkielentaitoinen henkilökunta. Judith on myös neuvotellut Haxiin tapahtuman aikaan majoittujille pienen alennuksen (63e/yö 2h-huoneessa sis. aamupalan), jonka saa kun mainitsee varauksensa yhteydessä olevansa SCA-väkeä. Toinen suositus on Hotel REGINA.

Jos haluaa yöpyä Frankfurtissa ennen tai jälkeen tapahtuman, niin ainakin Fair Hotel Frankfurt tarjoaa hotelliksi varsin edullista majoitustilaa. Tuolla lienee muutamia suomalaisia tanssijoita ainakin parina tapahtumaa edeltävänä yönä (ainakin Melli, Sampo, Anssi ja Emmi ti-to).Lähtijät

Varmasti lähtevät

  • Clotilde [pks] (lennot varattu pe-su, majoitus Hotel Haxissa)
  • Atro Kajaste [Tampere] (lennot varattu to-ma)
  • Päivi Itäpuro [Tampere] (lennot varattu to-ma)
  • Anna Raita [Tampere] (lennot varattu to-ma)
  • Sampo Niskanen + Merli Lahtinen [pks] (lennot varattu ti-su, alkupää vietettäneen Frankfurtissa)
  • Anssi Sajama + Emmi Kaivosoja [pks] (lennot varattu ti ilta-su, alkupää vietettäneen Frankfurtissa)
  • Tuomo Smolander [pks] (lennot varattu ti-ke, alku- ja mahdollisesti loppupääkin vietettäneen Frankfurtissa)
  • Lasse Vartiainen + Inka Keinänen [pks] (lennot varattu pe-su, majoituskysely Haxiin)

Todennäköisesti lähtevät

Lähtöä harkitsevat

  • Antti Tahvanainen [pks]

Lisää tietosi listaan jos olet kiinnostunut!