Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

Kohteesta Historiallisten tanssien wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(------ JULKISTUS -----)
Rivi 42: Rivi 42:
 
Sivuston alustana toimii sama wiki-järjestelmä kuin [http://fi.wikipedia.org/ Wikipediassa].  Lyhyet ohjeet muotoiluun ja muokkaukseen löytyvät [[Ohje:Kuinka_sivuja_muokataan|täältä]].  Tarkempia ohjeita löytyy esimerkiksi [http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohje:Kuinka_sivuja_muokataan Wikipedian ohjeista].
 
Sivuston alustana toimii sama wiki-järjestelmä kuin [http://fi.wikipedia.org/ Wikipediassa].  Lyhyet ohjeet muotoiluun ja muokkaukseen löytyvät [[Ohje:Kuinka_sivuja_muokataan|täältä]].  Tarkempia ohjeita löytyy esimerkiksi [http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohje:Kuinka_sivuja_muokataan Wikipedian ohjeista].
  
Sivusto toimii samalla [[Tanssiryhmä Linnea]]n tiedotussivustona korvaten vanhan phpwiki-pohjaisen sivuston.fdsa
+
Sivusto toimii samalla [[Tanssiryhmä Linnea]]n tiedotussivustona korvaten vanhan phpwiki-pohjaisen sivuston.

Versio 27. elokuuta 2007 kello 22.14


Tervetuloa historiallisten tanssien wikiin!
Tanssiohjeet Tanssiryhmät Tapahtumat Kuvia Linkkejä
Tanssiryhmä Linnea on pääkaupunkiseudulla toimiva historiallisten tanssien harrastajaryhmä. Avoimet harjoitukset pidetään keskiviikkoisin klo 18.30-20.30 Arabian Kääntöpaikalla (Intiankatu 1). Lisää harjoituksista...

Tulevia teemoja & tiedotteita:


Tanssiryhmä Linnea kokoontuu joka keskiviikko Arabian Kääntöpaikalla (Intiankatu 1) klo. 18.30-20.30. Joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona on aloittelijaystävällinen kerta, joka painottuu helpompiin tansseihin.

Lauantaitreenit jatkuvat taas syksyllä 2019 joka kuun viimeisenä lauantaina klo 12-18 Oulunkylän nuorisotalolla. Noin puolessa välissä treenejä on reilu ruokatauko. Syksyn ensimmäinen lauantaikerta on 31.8. Erityisesti lauantaitreeneissä painotetaan haastavampia tai monimutkaisempia tansseja.


 • 23.10. Kunigunde, Tuuli: Sekalaisia solatansseja. Ainakin Pornopolkka 2.0, Hazelfern Place, Mr. Beveridges Maggot. Ehkä myös Wakefield Hunt ja In the Garden
 • 26.10. Lauantaivuoro, Oulunkylä 12-18 Miikka: Ilvestansseja. Courting Reel, Somewhere in the Southern Caribbean, Frolic of the Witches, #16, Leið til Fyrirgefningar.
 • 30.10. Chris: Tanssiaisten toivotut ja vähän Halloweeniä: Ghost train, Rot och sten, Susitanssi, Goddesses, Devil's Mill.
 • 6.11. Arttu: Liike ei lakkaa: Juggling Partners, Duke of Kent's Waltz, Sapphire Sea, Mahd. Scotch Cap, Battering Ram
 • 13.11. Juhana: Laukaten läpi Bordonian: Dizzy Mixer, Baltic Crossing, Daring Damsel, Battering Ram
 • 20.11. LIESKAN SYYSKOKOUS alkaen 18:30 kokouksen jälkeen: Satu: Cèilidh-tansseja
 • 27.11. Mikko solatansseja
 • 30.11 Lauantaivuoro Oulunkylä osa 1 12-14:30 ?
 • 30.11 Lauantaivuoro Oulunkylä osa 2 15-18:00 ?
 • 4.12. Mahdollisesti Linnan vastaanoton tanssiaisten harjoitukset. Mauno?
 • 11.12. Emmi,Sari ECD
 • 18.12. ?
 • 28.12. Joulutanssiaiset Oulunkylässä 12-23:00 Sari, Timo, ym.

Aikatauluttamattomia teema- ja tanssitoiveita (tähän saa lisätä toiveita sitä mukaa kun keksii): La Granadiere, La Buffecotte, Allegrezza, The Health, Galliard, Parson's Farewell, Spagnoletta, variantteja festarikäyttöön, Gavotte du Roy

Kevätsuunnittelukokouksessa toivotut tanssit: Giant's Backbone, Lull Me Beyond Thee

Muita toivottuja opetustansseja: uusia bordonialaisia

Seuraavissa tanssiaisissa olisi kiva olla:

Tulevia tanssitapahtumia:


 • Wiaporin Joulubaali 30.11.2019 Tenalji von Fersenissä Suomenlinnassa. 1700-luvun Joulujuhla historianelävöittäjille ja elävöittämisestä kiinnostuneille. Elävää musiikkia, tanssia, ohjelmaa, puoti suoraan Ruotsista ja 1700-luvun ruokaa. Päiväohjelma avoin kaikille, illan tapahtuma 1700-luvun asuun pukeutuneille, ilmoittautuille vieraille. Facebook tapahtuma. Tapahtuman nettisivu. Järjestäjänä Helsingin Wanha Waruswäci ia Caupungin Hywät Asuckat [1].
 • Linnan vastaanoton tanssiharjoitukset Otaniemessä Jämeräntaival 3C/3A Monitoimitila sunnuntaisin 27.10.-1.12. klo 15-17.
 • Linnan vastaanoton tanssiaiset Espoon Smökissä perjantaina 6.12.
 • Aleksanterin baali 1809, 2nd edition 22.2.2020 klo 17 Talin kartanossa Helsingissä. Empireajan illallistanssiaiset. Facebook-tapahtuma. Järjestäjä: Helsingin Herraswäki.


Historialliset tanssit ovat vanhoja, kirjallisista lähteistä rekonstruoituja tansseja, joilla ei ole jatkuvaa tanssiperinnettä nykypäivään. Tyypilliset tanssit ovat peräisin 1400-1700 -luvun Italiasta, Ranskasta tai Englannista. Sen sijaan esimerkiksi vanhojentanssit ja kansantanssit eivät kuulu tähän joukkoon.

Suomessa historiallisten tanssien harrastus on levinnyt toisaalta historianelävöittämisseurojen piireissä ja toisaalta näytelmäroolipelaajien keskuudessa. Nykyään useat yhdistykset ympäri Suomen järjestävät historiallisten tanssien tanssitapahtumia useita kertoja vuodessa. Vuotuisen Ropecon-tapahtuman tanssiaisissa käy reilusti toista sataa henkeä.


Tanssiharjoituksia:

Kaikille avoimia tanssiharjoituksia järjestävät Suomessa muun muassa seuraavat seurat:

Tietoa sivustosta

Tämän sivuston tarkoituksena on koota tietoa suomalaisesta historiallisten tanssien harrastuksesta sekä ohjeita ja neuvoja historiallisten tanssien tanssimiseen. Sivuja voi kuka hyvänsä muokata lisätäkseen tai korjatakseen ohjeita, historiatietoutta, kuvia tai videoita.

Sivuston alustana toimii sama wiki-järjestelmä kuin Wikipediassa. Lyhyet ohjeet muotoiluun ja muokkaukseen löytyvät täältä. Tarkempia ohjeita löytyy esimerkiksi Wikipedian ohjeista.

Sivusto toimii samalla Tanssiryhmä Linnean tiedotussivustona korvaten vanhan phpwiki-pohjaisen sivuston.