La Savoye -viikonloppu

Historiallisten tanssien wikistä
Versio hetkellä 28. lokakuuta 2008 kello 14.21 – tehnyt Kari (keskustelu | muokkaukset) (Barokkitanssiviikonlopun lisätiedot, korjaus)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Viikonlopun aikana opiskellaan La Savoye -nimistä barokkitanssikoreografiaa, joka on peräisin vuonna 1709 Pariisissa julkaistusta Recueil de dances composées par M. Pecour -kirjasta. Reipas tanssi koostuu 8 sivusta tanssinotaatiota, joka ei toista itseään ja käyttää 12 erilaista askelikkoa, joten sen opetteluun tarvitaan intoa, muistamista ja tekniikkaa.

Aiemmasta barokkitanssikokemuksesta on hyötyä, mutta se ei kuitenkaan ole edellytys osallistumiselle. Vasta-alkajien kannattaa ehdottomasti olla ensimmäisellä tunnilla, joka käytetään notaation lukemisen ja askelikkojen opetteluun.

Paikka

Jyväskylän yliopisto

Ryhtilä eli Seminaarinmäen R-rakennus

(Ympyröity punaisella seuraavassa: http://users.jyu.fi/~kpaliran/sekalaista/ryhtila1.png ja kuva löytyy täältä: http://www.jyu.fi/tiedotus/wwwkartat/index.php?menuAT=n&page=sem/r )

Aika

Perjantaista sunnuntaihin, 21.-23.11. 2008.

Tarkempi aikataulu

pe klo 19-21 (Perusteita ja notaatiota)

la klo 12-18 (-20?) (La Savoye + ruokatauko jossakin välissä)

su klo 10-14 (La Savoye jatkuu)

Majoitus

Yksittäisten osallistujien majoitus voi onnistua paikallisten tanssijoiden nurkissa, kun ilmoittaa majoitustarpeesta etukäteen.

Lisätietoja käytännön asioista ja ilmoitus majoituksen tarpeesta:

Kari Aliranta, puh. 040-5736683, kpaliran ät jyu piste fi

Lisätietoja La Savoyesta

http://tanssi.dy.fi/La_Savoye (Ilmaantuu tanssiwikiin pian)

http://memory.loc.gov/ammem/dihtml/ kts. Video Directory -> Baroque: Bourée from "La Savoye" (videopätkä La Savoyen alusta) ks. Author -> Pécourt, Guillaume Louis -> Recueil de dances (La Savoyen notaatio, sivut 54 - 61)

Lisätietoja tanssiopetuksesta:

Maarit Ryynänen, 044 372 8687 tai ryynma ät gmail . com