Muokataan sivua Rings and Swings

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi kirjataan käyttäjätunnuksesi tekemiksi ja samalla saat käyttöösi hyödyllisiä välineitä.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
 
==Tanssi==
 
==Tanssi==
  
[[Bordonialaiset tanssit|Bordonialainen]] [[Bordonialaiset tanssit#progressiivinen kuja|progressiivinen kujatanssi]]. Alussa A-pari on kasvokkain B-parin kanssa.
+
Kyseessä on progressiotanssi, joten joka toinen pari on A-, joka toinen B-pari. Oma kirjain säilyy samana kujan päähän asti. Jokainen A-pari tanssii vuorollaan jokaisen vastaantulevan B-parin kanssa ja päinvastoin. Kujan päässä pari kääntyy ympäri ja odottaa yhden vuoron ulkona, jonka jälkeen se palaa tanssiin erikirjaimisena parina.
  
Jokainen numeroitu kohta vie 8 askelta.
+
Alussa A-pari on kasvokkain B-parin kanssa, ja kummankin parin nainen on miehen oikealla puolella.
 +
 
 +
Jokainen numeroitu kohta vie 8 askelta, ellei toisin mainita.
  
 
===A-osa (ringit ja swingit)===
 
===A-osa (ringit ja swingit)===
  
# A:t ja B:t piirissä myötäpäivään ympäri 8 askeleella
+
# A:t ja B:t piirissä ympäri 8 askeleella
# erikirjaimisen naapurin kanssa ympäri molemmista käsistä pitäen 1,5 kierrosta (8 askeleella), jolloin nainen päätyy miehen oikealle puolelle kasvokkain parinsa kanssa
+
# vastassa olevan tanssijan kanssa ympäri molemmista käsistä pitäen 1,5 kierrosta, jolloin nainen päätyy miehen oikealle puolelle kasvokkain parinsa kanssa
 
# pitkissä riveissä käsikkäin eteenpäin 4 askelta, taakse 4 askelta
 
# pitkissä riveissä käsikkäin eteenpäin 4 askelta, taakse 4 askelta
# salmiakki / do-si-do parin kanssa
+
# salmiakki parin kanssa
  
===B-osa (neliapila / hannunvaakuna)===
+
===B-osa (neliapila)===
  
# A:t ja B:t piirissä ympäri puoli kierrosta 4 askeleella, sitten edelleen käsistä kiinni pitäen A:t tekevät portin, josta B:t menevät läpi 4 askeleella kääntyen samalla itsensä ympäri (ulkokautta!) (samalla A:t siirtyvät B:n paikalle)
+
# A:t ja B:t piirissä ympäri puoli kierrosta 4 askeleella, sitten edelleen käsistä kiinni pitäen A:t tekevät portin, josta B:t menevät läpi kääntyen samalla itsensä ympäri (ulkokautta!)
# koko sekamelska piirissä myötäpäivään koko kierros
+
# koko sekamelska piirissä vasempaan koko kierros (8 askelta)
# B:t tekevät portin, josta A:t menevät läpi kääntyen samalla itsensä ympäri toistensa käsien ali (samalla B:t siirtyvät A:n paikalle), sitten piirinä puoli kierrosta vasempaan
+
# B:t tekevät portin, josta A:t menevät läpi kääntyen samalla itsensä ympäri toistensa käsien ali, sitten puoli kierrosta vasempaan (4 askelta)
 
# parin käsistä kiinni ja ympäri
 
# parin käsistä kiinni ja ympäri
  
 
Tanssi alkaa alusta uuden B- tai A-parin kanssa.
 
Tanssi alkaa alusta uuden B- tai A-parin kanssa.
 
 
==Musiikki==
 
 
Perinteisesti harjoituksissa tanssitaan irlantilaiseen musiikkiin. Mikä tahansa reel käy.
 
  
 
[[Luokka:Bordonialaiset]]
 
[[Luokka:Bordonialaiset]]

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Wiki:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)
Noudettu kohteesta ”http://tanssi.dy.fi/Rings_and_Swings