Ero sivun ”Vanhojentanssien askelikkoja” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 16: Rivi 16:
 
==== Do-Si-Do ====
 
==== Do-Si-Do ====
 
:Yleensä 8 iskun ajan tapahtuva liikesarja, jossa Do-Si-Don tekevän kaksikon selät kohtaavat. Esiintyy mm. [[Fireman's Dance]]ssa ja [[Do-Sa-Do Mixer]]issä.
 
:Yleensä 8 iskun ajan tapahtuva liikesarja, jossa Do-Si-Don tekevän kaksikon selät kohtaavat. Esiintyy mm. [[Fireman's Dance]]ssa ja [[Do-Sa-Do Mixer]]issä.
 +
 +
==== Ruusuportti ====
 +
:Parit ovat vastakkain oikeat kädet kiinni. Paino on oikealla jalalla. Kahden iskun ajan parit kurkottavat ylös päin ja kahden seuraavan iskun ajan taakse päin. Tämän jälkeen parit vaihtavat puolia kaavalla ''vaihtoaskel-askel-laskel-askel'' myötäpäivään ja ottavat vasemmilla käsillään otteen ja paino siirtyy vasemmalle jalalle. Toistetaan edellä mainittu, mutta puoltenvaihtosuunta on toisella kerralla vastapäivään. Esiintyy mm. [[Pompadour]]issa ja [[La Chaconne]]ssa.
  
  
 
[[Luokka:Tanssiaskelikkoja]]
 
[[Luokka:Tanssiaskelikkoja]]

Versio 30. marraskuuta 2014 kello 12.34

Nämä ovat tansseja, joita tyypillisesti tanssitaan illallisjuhlissa ja nimensä mukaisesti lukioiden vanhojentansseissa. Osa on vanhoja salonkitansseja, osa 1920- ja 1930-luvun muotitansseja.

Lista vanhojentansseista

Askelikkoja

Lakaisu

Vedetään jalkaa lattiaa pitkin iskun aikana niin että se käy ilmassa ennen seuraavaa iskua. Esiintyy mm. La Chaconnessa ja muutamissa Pas de Quatren sovituksissa.

Vaihtoaskel

Astutaan iskun alussa askel eteenpäin ja vedetään toinen jalka viereen takapotkulla. Esiintyy mm. La Chaconnessa ja Pas de Quatressa.

Ristiaskeldouble

Astutaan vasemmalla jalalla sivulle, oikealla taakse ristiin, vasemmalla sivulle ja näpäytetään varpaalla lattiaan. Sama toistuu oikealle. Esiintyy mm. Pompadourissa.

Do-Si-Do

Yleensä 8 iskun ajan tapahtuva liikesarja, jossa Do-Si-Don tekevän kaksikon selät kohtaavat. Esiintyy mm. Fireman's Dancessa ja Do-Sa-Do Mixerissä.

Ruusuportti

Parit ovat vastakkain oikeat kädet kiinni. Paino on oikealla jalalla. Kahden iskun ajan parit kurkottavat ylös päin ja kahden seuraavan iskun ajan taakse päin. Tämän jälkeen parit vaihtavat puolia kaavalla vaihtoaskel-askel-laskel-askel myötäpäivään ja ottavat vasemmilla käsillään otteen ja paino siirtyy vasemmalle jalalle. Toistetaan edellä mainittu, mutta puoltenvaihtosuunta on toisella kerralla vastapäivään. Esiintyy mm. Pompadourissa ja La Chaconnessa.