Syysleiri 2018

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lyhyesti:

  • Tapahtuma: Tanssileiri kaikille historiallisista tansseista kiinnostuneille
  • Aika: 12.-14.10.2018
  • Paikka: Otavan Opisto, Mikkeli
  • Majoittuminen: Sänkymajoitus. Kaikille patjat, peitot, tyynyt, lakanat ja pyyhe.
  • Hinta: 60€ (opettajille 55€, ja osallistujille ilman majoitusta 55€).
  • Ohjelma: Katso täältä: Ohjelma
  • Tanssiaisohjelma: Julkistetaan vasta leirillä.
  • Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen avautuu 1.8. klo 12. Ilmoittautuminen tapahtuu Otavan Opiston nettisivujen kautta. Leiri on täynnä, mutta peruutuspaikkoja voi kysellä Otavasta.
  • Facebook-tapahtuma: Historiallisten tanssien syysleiri 2018


Historiallisten tanssien syysleiri 2018[muokkaa]

Syksyn 2018 leirillä painotetaan erityisesti aitoja historiallisia tansseja halki vuosisatojen. Toisin sanoen tanssipajoissa on tarkoitus olla erityisesti tansseja, jotka on rekonstruoitu vanhoista tanssioppaista ja muista dokumenteista. Myös illan tanssiaisiin toivomme historiallishenkistä pukuloistoa ja rohkaisemmekin osallistujia pukeutumaan historialliseen tai fantastishistorialliseen asuun, mikäli sellainen kaapista löytyy.

Kenelle?[muokkaa]

Kaikille historiallisista tansseista kiinnostuneille, aloittelijoista konkareihin.

Paikka[muokkaa]

Otavan opisto Otavan opisto

Opiston tontilla on erikseen vanha päärakennus tanssipajoja ja tanssiaisia varten, asuinrakennus majoittumista varten ja ruokailurakennus. Kurssi on virallisesti Otavan opiston järjestämä: opisto järjestää ilmoittautumisen, majoituksen ja ruokailut. Suomen historiallisen tanssin harrastajat ry järjestää ohjelman.

Majoittuminen ja palvelut[muokkaa]

Kaikille majoittujille on patja, peitto ja tyyny, lakanat ja pyyhe.

Majoittuminen tapahtuu erillisessä asuinrakennuksessa 1-3 hengen huoneissa, joissa on suihkut. Rakennuksessa on myös sauna, joka kuitenkin on käytössämme vain rajatun ajan. Asuntolan keittiö on käytettävissä. Asuinrakennuksessa on ns. hengailutilaa, jossa saa oleilla - kuitenkin kunnioittaen toisten nukkumisrauhaa!

Aivan Otavan opiston vieressä sijaitsee K-Market Otava (Katso aukioloajat täältä ) sekä Ravintola Huvikumpu, jossa on myös hotellimajoitusta tarjolla.

Ruokailut[muokkaa]

Otavan opiston keittiöhenkilökunta valmistaa ateriat, jotka nautitaan erillisessä ruokalarakennuksessa.

Aivan opiston vieressä on kauppa, ja asuinrakennuksessa on käytettävissä jääkaappitilaa eväiden säilyttämistä varten. Tanssiaisten aikana on tarjolla Suhiksen tarjoamana pientä naposteltavaa ja Otavan opiston puolesta iltapalaa tanssiaisrakennuksen yläkerrassa.

Ilmoittautuminen[muokkaa]

Ilmoittautuminen avautuu 1.8.2018 klo 12 Otavan Opiston sivuilla. (Päivitys 8.8.2018: Leiri on tällä hetkellä täynnä.)

Leirimaksu täytyy maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Opettajahaku ja ohjelma[muokkaa]

Katso ohjelma täältä!

Leirin kruunaavat tuttuun tapaan lauantai-illan tanssiaiset! Tanssiaisohjelma julkistetaan leirin alussa.

Mitä mukaan?[muokkaa]

Katso läpi tanssileirin muistilista. Huomaa, että leirikeskuksessa on kaikille tarjolla peitot ja tyynyt sekä lakanat ja pyyhe. Ota lauantain tanssiaisia varten mukaan mielellään juhlava historiallinen tai historiallishenkinen asu. Jos voit, ota mukaan myös tyyny, retkipatja, patja tms yhteisen hengailutilan rakentamiseksi yläkertaan.

Sijainti[muokkaa]

Opisto sijaitsee noin 10 km päässä Mikkelin keskustasta. Osoite on Otavantie 2 B, 50670 Otava.

Matkahuollon linja-autopysäkki on vajaan kilometrin päässä opistolta. Ainakin Helsingistä, Lahdesta ja Kuopiosta on aiemmin täällä pidettyjen leirien aikaan kulkenut suoria bussiyhteyksiä, toivottavasti edelleen syksyllä 2018!

Kimppakyytejä voit kysellä ja tarjota täällä: Kyytisäätö

Yhteystiedot[muokkaa]

Tavoitat leirin pääjärjestäjät osoitteesta tanssileirit@gmail.com.
Leirillä on myös Facebook-tapahtuma, jossa voit keskustella leiriin liittyvistä asioista: Historiallisten tanssien syysleiri 2018
Leirin järjestää Otavan opisto, ja ohjelman järjestää Suomen historiallisen tanssin harrastajat ry (Suhis). Suhikset puolesta pääjärjestäjät ovat Pirkko Koivunen, Annika Lehto, Anna Närjänen ja Outi Rehn.