Ero sivun ”Academia della Danza 2009” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (siirsi sivun ”Academia della Danza 2008” uudelle nimelle ”Academia della Danza 2009”: kyse on vuoden 2009 tapahtumasta eikä 2008)
p (linkki vuoden 2008 tapahtumaan korjattu)
Rivi 7: Rivi 7:
  
  
'''Academia della Danza''' on jo toista kertaa Saksassa järjestettävä kansainvälinen historiallisten tanssien tapahtuma.  Tällä kertaa ajankohta ei ole pääsiäisenä, vaan '''13-15.3.2009'''.  Keväällä 2008 tapahtumassa oli mukana yksitoista suomalaista.  Viimekeväisestä reissusta on enemmän tietoa [[Academia della Danza|omalla sivullaan]], joka on toiminut pohjana tälle sivulle.
+
'''Academia della Danza''' on jo toista kertaa Saksassa järjestettävä kansainvälinen historiallisten tanssien tapahtuma.  Tällä kertaa ajankohta ei ole pääsiäisenä, vaan '''13-15.3.2009'''.  Keväällä 2008 tapahtumassa oli mukana yksitoista suomalaista.  Viimekeväisestä reissusta on enemmän tietoa [[Academia della Danza 2008|omalla sivullaan]], joka on toiminut pohjana tälle sivulle.
  
 
Paikkana on ''Pfälzer Schloss'' Groß-Umstadtin kaupungissa lähellä Frankfurt am Mainia.  "Linna" on hieman harhaanjohtava suomennos - kyse on ennemminkin kivikartanosta, mutta keskiaikaisesta ja näyttävästä sellaisesta.  Kuvia paikasta löytyy [http://www.gross-umstadt.de/buergerservice/fb01_hallen_und_saele.htm kaupungin sivuilta] tai [http://images.google.com/images?q=Pf%C3%A4lzer+Schloss%2C+Gross+Umstadt Googlella].  Sijainti näkyy viereisessä kartassa.
 
Paikkana on ''Pfälzer Schloss'' Groß-Umstadtin kaupungissa lähellä Frankfurt am Mainia.  "Linna" on hieman harhaanjohtava suomennos - kyse on ennemminkin kivikartanosta, mutta keskiaikaisesta ja näyttävästä sellaisesta.  Kuvia paikasta löytyy [http://www.gross-umstadt.de/buergerservice/fb01_hallen_und_saele.htm kaupungin sivuilta] tai [http://images.google.com/images?q=Pf%C3%A4lzer+Schloss%2C+Gross+Umstadt Googlella].  Sijainti näkyy viereisessä kartassa.

Versio 30. lokakuuta 2008 kello 19.09

<googlemap lat="49.868295" lon="8.926499" type="map" zoom="5" width="350" height="350" overview="yes" controls="large"> 49.86826, 8.926579, Pfälzer Schloss, Pfälzer Gasse, Groß-Umstadt, Germany </googlemap>


Academia della Danza on jo toista kertaa Saksassa järjestettävä kansainvälinen historiallisten tanssien tapahtuma. Tällä kertaa ajankohta ei ole pääsiäisenä, vaan 13-15.3.2009. Keväällä 2008 tapahtumassa oli mukana yksitoista suomalaista. Viimekeväisestä reissusta on enemmän tietoa omalla sivullaan, joka on toiminut pohjana tälle sivulle.

Paikkana on Pfälzer Schloss Groß-Umstadtin kaupungissa lähellä Frankfurt am Mainia. "Linna" on hieman harhaanjohtava suomennos - kyse on ennemminkin kivikartanosta, mutta keskiaikaisesta ja näyttävästä sellaisesta. Kuvia paikasta löytyy kaupungin sivuilta tai Googlella. Sijainti näkyy viereisessä kartassa.

Tapahtuma on SCA-keskiaikaseuran keskiaikatapahtuma, mutta osallistuakseen ei tarvitse olla seuran jäsen. Oikeastaan ainoa vaatimus seuran tapahtumissa on jonkinlainen keskiaikainen tai renessanssiaikainen, tai kohtalaisen uskottavasti keskiaika- tai renessanssihenkinen, asukokonaisuus. Tapahtumissa tarjottavaa ruokaa syövien odotetaan myös tuovan mukanaan omat ruokailuvälineensä ja astiansa, mutta etenkin ulkomaiset vieraat voivat saada astioita lainaksi paikallisilta, ainakin jos muistavat sopia asiasta tapahtumanjärjestäjän kanssa etukäteen.

Tämän sivun on tarkoitus kasata yhteen suomalaisia lähtijöitä ja helpottaa heidän matkaorganisointiaan. Jos olet kiinnostunut matkasta, lisääthän tietosi alle.

  • 1500-luvun saksalainen Tanssiaiskuvaus, jonka pohjalta tapahtuman lauantai-illan tanssiaiset todennäköisesti tälläkin kertaa järjestetään.


Viimekertaisen tapahtuman valokuvatKulkuvaihtoehdot

Alle voi luetella vaihtoehtoisia lento- ja kulkureittejä paikalle, mielellään hinta-arvioineen.

Lentäen on tietysti nopein ja helpoin tapa päästä perille. Lähin kenttä on Frankfurt/Main, jonne lentää mm. Finnair ja Lufthansa. Kentältä pääsee kätevästi jatkamaan perille junalla ja bussilla (http://www.airportcity-frankfurt.de/cms/default/rubrik/9/9347.htm, klikkaa vasemmalta An/Abreise, josta pääsee paikalliseen reittioppaaseen.)

Kannattaa kokeilla hakua sivulla http://www.vertaa.fi/p/flights.html josta löytyvät useimpien matkatoimistojen lentolipputarjoukset. Lisäksi Lufthansan kotisivuilta http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/fi löytyy firman omat hinnat.

Toisena vaihtoehtona on Hahnin kenttä, jonne lentää halpisyhtiö Ryanair Tampereelta (http://www.ryanair.com/site/FI/). Hinta on edullinen, mutta kenttä pahasti syrjässä ja yhteydet ovat hieman hankalat (http://www.hahn-airport.de/default.aspx?menu=by_bus&cc=en#). Käytännössä paras vaihtoehto lienee mennä bussilla Hahnista joko Darmstadtiin, Frankfurtiin tai johonkin lähistön pikkukaupunkiin, jossa sitten vaihtaa (paikallis)junaan jolla pääsee Gross-Umstadtiin saakka. Darmstadtista menee myös bussilinja, joka kulkee aivan tapahtumapaikan vierestä. (Linja lähtee Darmstadtin päärautatieasemalta.)

Viime kerran tamperelaisilta osallistujilta sopii kysellä kokemuksia ja tarkempia neuvoja Ryanairilla lentäville.

Jos halpoja vaihtoehtoja ei tunnu löytyvän, kannattaa harkita pidempää oleskelua Saksassa. Tapahtuman järjestäjältä voi kysellä yösijaa ylimääräisiksi öiksi.


Ilmoittautuminen

Katsokaa ohjeet sivun alalaidassa olevasta tapahtumailmoituksesta.


<googlemap lat="49.86651" lon="8.932614" type="map" zoom="15" scale="yes" controls="small"> 49.868198, 8.926864, Pfälzer Schloss
Pfälzer Gasse (H) 49.867589, 8.927786, Gasthaus zum Lamm / Hotel Hax
Georg-August-Zinn-Straße 32
Hotel La Fontana
Georg-August-Zinn-Straße 30 (H) 49.866621, 8.927507, Gästehaus/Hotel Regina
Obergasse 11 (H) 49.866427, 8.94109, Hotel Jakob
Zimmerstraße 43 (H) 49.868613, 8.934546, Brüder Grimm Hotel
Krankenhausstraße 8 </googlemap>

Majoitus

Alle voi laittaa ehdotuksia majoituksesta paikan päällä.

Groß-Umstadtin sivuilta löytyy lista kaupungin hotelleista yhteystietoineen ja hintoineen. Hotellit sekä tapahtumapaikka on merkitty oheiseen karttaan (merkkiä klikkaamalla saa hotellin tiedot).

Judith suosittelee tapahtumapaikkaa käytännössä vastapäätä sijaitsevaa Gasthaus zum Lamm / Hotel Haxia, jossa on englanninkielentaitoinen henkilökunta. Toinen suositus on Hotel REGINA.

Viime kerran perusteella voi suositella Haxia, Reginassa ei oltu kuultukaan puhelimitse tehdystä huonevarauksesta, hotellissa ei ole reseptionia vaan pitäjät ajoivat jostain paikalle, antoivat avaimet ja lähtivät...

Jos haluaa yöpyä Frankfurtissa ennen tai jälkeen tapahtuman, niin ainakin Fair Hotel Frankfurt tarjoaa hotelliksi varsin edullista majoitustilaa.Lähtijät

Varmasti lähtevät

  • Anssi Sajama & Emmi Kaivosoja: Pe(aamu)-Su(yö) Helsinki - Frankfurt am Main. Lufthansa.
  • Artur Bergman: Pe(aamu)-Su(yö) Helsinki - Frankfurt am Main. Lufthansa.
  • Päivi Miettunen: Pe(aamu)-Su(ilta) Helsinki - Frankfurt am Main. Lufthansa.

Todennäköisesti lähtevät

  • Sampo + Melli
  • Atro

Lähtöä harkitsevat

Lisää tietosi listaan jos olet kiinnostunut!


Virallinen tapahtumailmoitus

Academia della Danza

March 13-15, 2009

The right noble lord Baron of the Ancient lands of Knights Crossing has declared that his subjects, noble in their demeanour, should learn the ancient art of dance, that they may better grace his court with knowledge of this gentler art. To this effect, he has hired sundry dance masters from lands far and wide to come and provide instruction. For one weekend, his holding, the Pfälzer Schloss, shall play host to a school of dance, known in the tongue of more refined courts as an academia della danza. In addition to learning, there shall be terpsichorean revels and a ball as no one has seen in many years, together with gaming and revelry to sate the most hedonistic amongst us! The lord baron bids one and all to come and partake! Site information: Pfälzer Schloss, Pfälzergasse, Gross Umstadt, Germany.

Site opens at 1600 on Friday, March 13, and closes on Sunday, March 15 at 17:00. Site is wet (which could significantly aid the rhythmically challenged in the pursuit of happiness...) ; there are no showers on site. Site is limited to 110.

Classes: Classes will begin at 18:00 on Friday evening. The last class will finish at 15:00 on Sunday, March 15. There will be two tracks of classes, to suit all tastes: a beginner track, and an intermediate/advanced track.

Ball: There will be a formal ball on Saturday evening following feast, which will be a reconstruction of a ball chronicled in Ulm in 1503. After this, there will be a more free-style dance revel until we can no longer dance! Music will be provided by the one and only Gaita, a professional ensemble hailing from Edinburgh!

Food: There will be a hearty stew provided Friday evening, breakfast, lunch and feast on Saturday, and breakfast on Sunday (with leftovers from feast serving as lunch).

Sleeping arrangements: There is crash space (no bedding) in the lower hall on site in the castle (which is NOT heated). Otherwise, Gross Umstadt is a charming little medieval town with numerous reasonably priced inns (reasonable = 50-90 EUR for a double room per night), one of which sits directly across the street from the castle (they do speak English):

Gasthaus zum Lamm / Hotel Hax
Georg-August-Zinn-Straße 32
64823 Groß-Umstadt
Tel: +49 60 78 - 33 17
Fax: +49 60 78 - 40 10

There is a second, significantly smaller B&B also near the site which is slightly less expensive (and where you can get an even lower price by not doing breakfast at the B&B):

Hotel REGINA
Obergasse 11
64823 Groß-Umstadt
Telefon: +49 6078/6585

Travel: The site is reachable by public transportation (train and bus) via Hanau, Frankfurt and Darmstadt Central Stations (stop: Gross Umstadt, mitte). The airport of choice is Frankfurt Main International. Lufthansa is running 89-99 EUR specials from all over Europe to Frankfurt Main. Hahn Airport is about 200 km from the site, and a 3 hour + ride by public transport. For help with making travel arrangements, please contact the event steward, Judith.

Cost: Total cost for the weekend will be 27 EUR per person over 12. Children 7-12 10 EUR for the weekend. Children under 7 are free. There will be a family cap of 60 EUR for the weekend.

Event Steward/Reservationist:
Judith de Northumbria (Rachel Lorenz)
Zum Steckengarten 21
63322 Rödermark, Germany
tel: +49 (0)6074-211-8045

Reservations: The only real reservation is a paid reservation (for people within the Euro zone), or failing that, a copy of confirmed travel arrangements. Deadline for cancellation of reservations is March 7, 2008. Please transfer the total sum of the reservation to:

Name of Account Holder: Greg Leonard Oliphant
Account Number: 0048130231
Bank Code: 508 526 51
Bank name: Sparkasse Dieburg
Purpose of transaction: Academia
IBAN: DE44 5085 2651 0048 1302 31
BIC: HELADEF1DIE