Muokataan sivua Adson's Saraband

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi kirjataan käyttäjätunnuksesi tekemiksi ja samalla saat käyttöösi hyödyllisiä välineitä.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
[[ECD|Englantilainen maalaistanssi]] kolmen parin jonossa. Epäsäännöllinen. Alla esitetty Emmin rekonstruktio tanssista.
+
[[ECD|Englantilainen maalaistanssi]] kolmen parin jonossa. Ei noudata ECD-kaavaa.
  
Ks. [http://www.izaak.unh.edu/nhltmd/indexes/dancingmaster/Dance/Play0965.htm Playfordin kuvaus] tanssista vuodelta.
+
Ks. [http://www.izaak.unh.edu/nhltmd/indexes/dancingmaster/Dance/Play0965.htm Playfordin kuvaus] tanssista vuodelta 1686.
  
 
===I säkeistö (double)===
 
===I säkeistö (double)===
Rivi 23: Rivi 23:
 
Sama toistuu niin että naiset kävelevät taakse ja miehet eteen. Kaikki kääntyvät yhä oikealle ja laukkaavat alkuperäisille paikoilleen oikea kylki edellä.<br>
 
Sama toistuu niin että naiset kävelevät taakse ja miehet eteen. Kaikki kääntyvät yhä oikealle ja laukkaavat alkuperäisille paikoilleen oikea kylki edellä.<br>
 
Oikea set and turn parille.
 
Oikea set and turn parille.
 
===IV säkeistö (pariheinä)===
 
Puolikas pariheinä (puolet Grimstockin 1. kertosäkeestä): 1. pari menee 2. parin välistä ja sitten kolmosparin ulkopuolelta päätyen viimeiseksi. 2. pari menee 1. parin paikalle päästäen 1. parin välistään, sitten 3. parin välistä takaisin keskipaikalle. 3. pari menee 1. parin välistä ja sitten päästää 2. parin välistään päätyen ensimmäiselle paikalle. Aikaa näihin yhtä aikaa tapahtuviin asioihin 8 askelta.<br>
 
Vasen set and turn parille.
 
 
Puolikas pariheinä takaisin omille paikoille: Sama 1. pari (nyt vain 3. parin paikalla) aloittaa heinän menemällä 2. parin välistä keskelle, sitten 3. parin ulkopuolelta omalle paikalleen. Muut vastaavasti.<br>
 
Oikea set and turn parille.
 
 
===V säkeistö (paikanvaihto ja pyöritykset)===
 
Paikanvaihto parin kanssa vasemmalta ohittaen 2 doublella. Vasen set and turn parille.
 
 
1. ja 3. mies ottavat doublen kohti toisiaan 2. miehen selän takana, vastaavasti samaan aikaan 1. ja 3. nainen sekä 2. pari keskenään kohtaavat 1 doublella. Kaikki peruuttavat (pienen) doublen. Kaikki pyörivät täyden kierroksen sen henkilön kanssa, jota kohti menivät äsken: 2 kättä, aikaa 8 askelta, lopuksi kaikki lähtöpaikoillaan naiset miesten puolella ja päin vastoin.
 
 
===VI säkeistö (paikanvaihto ja cast in)===
 
 
Paikanvaihto parin kanssa vasemmalta ohittaen 2 doublella. Oikea set and turn single.
 
 
Cast in: 1. pari kävelee muiden välistä viimeisen parin paikalle, eroaa ja kävelee ulkokautta kaartaen takaisin omalle paikalleen. Muut parit seuraavat 1. parin reittiä. Aikaa tälle on 16 askelta.
 
 
  
  

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Wiki:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)