Ero sivun ”Colonnese” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (luokitus)
p (muotoilemattomuus)
Rivi 1: Rivi 1:
 +
{{Muotoilematon}}
 
Alkumuodostelmana kolme paria jonossa<br>
 
Alkumuodostelmana kolme paria jonossa<br>
  

Versio 2. syyskuuta 2007 kello 01.08

Tätä tanssiohjetta ei ole muotoiltu wikin mukaisesti.
Voit muotoilla sivun klikkaamalla muokkaa-linkkiä sivun ylälaidassa.

Alkumuodostelmana kolme paria jonossa

A-osa, tahtilajina saltarello (6/8):
16 saltarelloa (musiikkia on 17 tahtia, ensimmäinen tahti odotetaan paikallaan (ikään kuin olisi alkusoitto) - tai haluttaessa puoli tahtia paikallaan + puolen tahdin movimento)

B-osa, tahtilajina bassadanza (6/4)
A-pari ei tee mitään.B-ja C-pari tekee samanaikaisesti eri asioita.
B-pari: oikeat kädet, paikanvaihto askelin 2 sempiota, 1 doppio (alkaen vas.), sitten vas. kädet ja takaisin samoilla askelilla (alkaen oikealla), lopuksi riverenza
C-pari: pujottelu B- ja A-parien välistä muodostelman alkupäähän askelin 2 sempiota, 4 doppiota, siten, että nainen päätyy lopuksi miehen puolelle ja päinvastoin. Mahdollisia reittejä on useita, tässä yksi selkeä esimerkki: C:t eroavat, kiertävät B:iden takaa omilta puoliltaan, menevät ristiin A- ja B-parin välissä (nainen ensin), lopuksi A:iden takaa "väärille" paikolle.
Toistetaan vielä kahdesti, minkä jälkeen parit ovat alkuperäisessä järjestyksessä, mutta naiset vasemmalla puolen.

C-osa, tahtilajina piva (2/4):
Miehet kiertävät parinsa kolmella pivalla (alkaen vas.). Naiset pysyvät paikallaan. Sitten naiset kiertävät miesten pysyessä paikallaan. (Nopealla musiikilla on vaikea ehtiä parin ympäri koko kierrosta kolmella pivalla, ja niinpä Ropeconissa 2005 tämä kohta tanssittiin hieman helpotettuna siten, että kaikki kiersivät samaan aikaan ensin yhteen suuntaan kolme pivaa (alkaen vas.) ja sitten toiseen suuntaan kolme (alkaen oik.)).

D-osa, quadernaria (4/4): miehet movimento, naiset vastaavat
taakse (parista poispäin) OIKEA doppio, takaisin vas. doppiolla pyörähtäen

Tanssi alkaa alusta, mutta ensimmäisellä tahdilla ei odoteta (tai tehdä movimentoa), vaan aloitetaan suoraan oikealla saltarellolla. Saltarelloja tulee siis 17. Pujottelussa naiset päätyvät takaisin oikealle puolelle. Tällä kertaa naiset tekevät pivakierroksen ja movimenton ensin. (Colonnese on säilynyt kuutena käsikirjoituksena. Yksi niistä päättyy sanoihin "ja sitten he menevät lepäämään" - tätä ohjetta ei tarvitse noudattaa...)