Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 1: Rivi 1:
 
__NOTOC__
 
__NOTOC__
  
=Tervetuloa tanssiryhmä Linnean sivuille=
+
=Tervetuloa tanssiryhmä Linnean sivuille!=
  
 
<br>
 
<br>
Rivi 8: Rivi 8:
  
 
Kaikkien Linneasta kiinnostuneiden kannattaa liittyä Linnean [http://eddie.dy.fi/mailman/listinfo/linnea sähköpostilistalle].  Sitä kautta tiedotetaan mm. poikkeuksista harjoitusaikatauluissa sekä erilaisista tanssitapahtumista.  Linnealaisiin voi myös pitää yhteyttä mm. IRCnetin kanavalla [[#linnea]].  Tanssiryhmä toimii osana [http://lieskary.dy.fi/ Näytelmäroolipeliyhdistys Lieskaa].
 
Kaikkien Linneasta kiinnostuneiden kannattaa liittyä Linnean [http://eddie.dy.fi/mailman/listinfo/linnea sähköpostilistalle].  Sitä kautta tiedotetaan mm. poikkeuksista harjoitusaikatauluissa sekä erilaisista tanssitapahtumista.  Linnealaisiin voi myös pitää yhteyttä mm. IRCnetin kanavalla [[#linnea]].  Tanssiryhmä toimii osana [http://lieskary.dy.fi/ Näytelmäroolipeliyhdistys Lieskaa].
 +
 +
<br>
  
 
==Harjoitukset==
 
==Harjoitukset==

Versio 24. toukokuuta 2007 kello 12.11


Tervetuloa tanssiryhmä Linnean sivuille!


Tanssiryhmä Linnea on historiallisten tanssien ryhmä, joka ei kuitenkaan kaihda tanssia modernimpiakaan hauskoja sovituksia historiallisen tyylisistä tansseista. Historialliset tanssit tarkoittavat tansseja, joilla ei ole jatkuvaa tanssiperinnettä nykypäivään, esimerkiksi nykyiset vanhojentanssit eivät kuulu tähän luokkaan. Ensimmäiset säilyneet kirjalliset tanssiohjeet ovat 1400-luvun renessanssista, ja pääosa Linneassa tanssituista tansseista onkin 1400-1600 -luvuilta.

Kaikkien Linneasta kiinnostuneiden kannattaa liittyä Linnean sähköpostilistalle. Sitä kautta tiedotetaan mm. poikkeuksista harjoitusaikatauluissa sekä erilaisista tanssitapahtumista. Linnealaisiin voi myös pitää yhteyttä mm. IRCnetin kanavalla #linnea. Tanssiryhmä toimii osana Näytelmäroolipeliyhdistys Lieskaa.


Harjoitukset

Linnea pitää kaikille avoimia tanssiharjoituksia joka tiistai. Historiallisiin tansseihin pääsee nopeasti mukaan eikä osaamattomuutta tai aiempaa tanssikokemattomuutta tarvitse pelätä. Joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina käydään tarvittaessa aivan alkeita läpi, mutta muinakin kertoina voi hyvin päästä mukaan (katso alla olevaa ohjelmaa). Harjoituksissa ei ole tarkoituksena historiallinen tarkkuus tai tyylin nipottaminen, vaan ensisijaisena on hauskan pitäminen.

Esiintymiset

Linnean jäseniä on satunnaisesti käynyt esiintymässä erilaisissa tapahtumissa, mm. Lauttasaari-päivillä. Jos haluaisit tanssiryhmän esittämään renessanssitansseja johonkin tapahtumaan, ota yhteyttä esimerkiksi Sampo Niskaseen|.

Wiki-sivu?

Nämä sivut on toteutettu Wiki-muotoisina, mikä tarkoittaa että kuka vaan voi muokata niitä. Saat siis vapaasti tehdä lisäyksiä, parannuksia ja korjauksia sivuihin painamalla sivun alalaidasta löytyvää Edit-nappia. Ohjeita Wikin käyttöön ja muotoiluu löytyy täältä|.


Tietoa:


Treenikertojen päävetäjät ja teemat:

Linneassa testataan viikoittain vaihtuvaa päävetäjän valitsemista, joka ohjaa tanssien harjoittelua sillä kerralla. Tarkoituksena ei ole vetää läpi jotakin tiivistä ohjelmapakettia, vaan toivottuja ja sekalaisiakin tansseja voidaan tanssia. Tavoitteena sen sijaan on vähentää turhaa seuraavan tanssin arpomista ja pohtimista, kun on selkeä vetäjä joka (toiveet huomioiden) tekee päätökset. Vetäjä voi myös ottaa kerralle jonkuntyyppiset tanssit teemaksi ja painottaa harjoituksia niihin.

Vetäjän velvollisuutena on myös muistaa kuitata vuoro käytetyksi vuorolistaan (päivä, aika, ryhmä ja kävijämäärä)

Tulevat vetäjät ja mahdolliset painotukset ovat alla. Tulevia vetäjiä valitaan aina harjoitusten yhteydessä.

 • 8.5. Aloittelijaystävällinen kerta.
 • 15.5. Tanssiaistanssien harjoittelua. Hiidenkiven klaanilaisten vierailukäynti.
 • 22.5. Tanssiaistanssien harjoittelua.
 • 5.6. Ensimmäinen kerta Munkkivuoren nuorisotalolla. Mikäli sää on huono, harjoitukset alkavat vasta 19.30 (sali muussa käytössä mikäli pihalla ei voida olla).

Aiemmat painotukset


Uutiset:

 • (14.5.) Lieska järjestää tanssiaiset lauantaina 26.5. Oulunkylän nuorisotalolla. Tuttuun tapaan settien jälkeen tanssimista jatketaan pikkutunneille saakka, ja paikalta on poistuttava vasta sunnuntaiaamuna. Lisätietoja, tanssiohjelma, etiketti ym. osoitteessa http://lieskary.dy.fi/tanssiaiset2007/ . - plaa
  Tanssiaisten järjestelysivu|
 • (17.4.) Linnean wiki-sivujen osoite sekä postituslistan sähköpostiosoite ovat vaihtuneet. Wiki-sivujen uusi osoite on http://linnea.dy.fi/ ja postituslistan uusi osoite linnea ät eddie.dy.fi (liittyminen tapahtuu osoitteessa http://eddie.dy.fi/mailman/listinfo/linnea . Vanhat osoitteet eivät enää toimi lainkaan.
 • (9.2.) Keskiaikaseura Hukka järjestää la 3.3. kevättanssiaiset Oulunkylän seurahuoneella (Larin Kyöstin tie 7: Oulunkylän aseman lähellä oleva punertava puurakennus, jossa on torni). 15.2. mennessä ilmoittautuneiden tapahtumamaksu on 7 euroa. Ks. lisätiedot tapahtumailmoituksesta http://www.hucca.org/toimintaa.htm#tanssiaiset2007. Ohjelmaan kuuluu mm. galliardia (potkuimprovisaatiota), canarieta (tömistelyimprovisaatiota) ja branleja. Tanssiaisten yhdessä jaksossa kaikki halukkaat saavat esittää valitsemansa tanssin siten, että kerrallaan esiintyy vain yksi pari tms., ja lopuksi on vuorossa epämuodollisemmin toivottuja tansseja. Vedän tanssiaisharjoitukset Oulunkylän nuorisotalo Nuotassa (Kylänvanhimmantie 25) su 25.2. klo 17-21. - Samu
 • (14.2.) Ensi tiistaina 20.2. EI OLE HARJOITUKSIA, koska nuorisotalo on kiinni hiihtoloman ajan. Sitä seuraavalla viikolla harjoitukset jatkuvat normaalisti. - plaa
 • (2.2.) Ensi tiistaina 6.2. harjoitusten loppupuoliskolla sekä tiistaina 13.2. koko harjoitusten ajan harjoitellaan 1800-luvun lopun tansseja Kätketyt Kasvot -larppia varten. Kaikki toki tervetulleita paikalle harjoittelemaan. - plaa
 • (22.1.) Tiistaina 30.1. pidetään tekniikka-/tyylipainotteinen kerta. Tanda Tuovinen tulee klo 18.00-19.20 puhumaan ja neuvomaan tekniikasta, liikkumistyylistä ym. Loppupuolella koitetaan soveltaa neuvoja tansseihin, lopussa mahdollisesti vapaampaakin tanssimista. Olkaa ajoissa paikalla, opetus alkaa 18.00. - plaa
 • (25.1.) Lauantaina 27.1. klo. 16 alkaen pidetään Linnea-miitti Paulan ja Tuomaksen luona Kontulassa. Kaikki tanssijat ovat sinne tervetulleita. Paikka on niin pieni, ettei siellä käytännössä mahdu tanssimaan, mutta tarkoitus onkin pitää mukava illanvietto. Tarjoilu hoidetaan nyyttäriperiaatteella, eikä liika humaltuminen ole suotavaa.
 • Tanssit alkavat normaaliin aikaan tiistaina 9. tammikuuta.

Uutiset vuodelta 2006
Uutiset vuodelta 2005
Uutiset vuodelta 2004
Uutiset vuodelta 2003