Muokataan sivua La Granadiere

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi kirjataan käyttäjätunnuksesi tekemiksi ja samalla saat käyttöösi hyödyllisiä välineitä.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
Ranskalainen [[Barokkitanssit|barokkitanssi]] kolmelle parille parijonossa. Askelikkona fleuret tai muu barokkiaskelikko.
+
{{Muotoilematon}}
  
==Tanssi==
+
Tanssimuodostelmana 3 paria jonossa. Askelikkona fleuret tai muu barokkiaskelikko.
* A-pari ohittaa toisensa, vaihtaa paikkaa ja kiertää B-parin ympäri B- ja C-parin väliin ''3 askelikolla''. Lopulta pitäisi olla B- ja C-parien riviä hiukan sisempänä ja selkä kohti omaa paria. B-pari siirtyy ylöspäin tehden tilaa A-parille.
 
  
* Muodostuu kaksi piiriä (A-parin henkilö ja samalla puolella olevat B- ja C-parin edustajat), jotka laukkaavat ''4 laukkaa'' oikealle (pitäisi päästä täysi kierros).
+
A-pari ohittaa toisensa, vaihtaa paikkaa ja kiertää B-parin ympäri B- ja C-parin väliin kolmella askelikolla. Lopulta pitäisi olla B- ja C-parien riviä hiukan sisempänä ja selkä kohti omaa paria. B-pari siirtyy ylöspäin tehden tilaa A-parille.
  
* B- ja C-pari jäävät piiriä edeltäville paikoilleen, A-pari pyörähtää uudelle paikalleen B- ja C-parin välissä ''3 askelikolla''.
+
Muodostuu kaksi piiriä (A-parin henkilö ja samalla puolella olevat B- ja C-parin edustajat), jotka laukkaavat 4 laukkaa oikealle (pitäisi päästä täysi kierros). B- ja C-pari jäävät piiriä edeltäville paikoilleen, A-pari pyörähtää uudelle paikalleen B- ja C-parin välissä kolmella askelikolla.
  
* Sama kuvio toistuu (B-pari on A-parin osassa ja päinvastoin, lisäksi A-parissa nainen ja mies ovat väärin päin), tällä kertaa piirissä laukataan vasemmalle. ''(10 tahtia)''
+
Sama kuvio toistuu (B-pari on A-parin osassa ja päinvastoin, lisäksi A-parissa nainen ja mies ovat väärin päin), tällä kertaa piirissä laukataan vasemmalle.
  
* A-pari vaihtaa jälleen paikkaa ja kiertää B- ja C-parin väliin ''3 askelikolla''. Tällä kertaa he kääntyvät kohti B-paria ja tekevät seuraavat taputukset B-parin kanssa: omat kädet yhteen, oikeat kädet yhteen, omat kädet yhteen, vasemmat kädet yhteen, omat kädet yhteen, molemmat kädet yhteen.
+
A-pari vaihtaa jälleen paikkaa ja kiertää B- ja C-parin väliin kolmella askelikolla. Tällä kertaa he kääntyvät kohti B-paria ja tekee seuraavat taputukset B-parin kanssa: omat kädet yhteen, oikeat kädet yhteen, omat kädet yhteen, vasemmat kädet yhteen, omat kädet yhteen, molemmat kädet yhteen. A-pari pyörittää B-paria molemmin käsin täyden kierroksen kahdella askelikolla.
  
* A-pari pyörittää B-paria molemmin käsin täyden kierroksen ''2 askelikolla''.
+
A-pari jatkaa paikanvaihdolla ja kiertää tällä kertaa C-parin kolmella askelikolla päätyen kuvion viimeiseksi pariksi (C-pari siirtyy ylöspäin). A-pari toistaa taputukset oman parin kanssa ja pyörii oman parin kanssa puoli kierrosta kahdella askelikolla. B-pari (joka on nyt ensimmäisenä parina) pyörii samaan aikaan myös puoli kierrosta.
 
 
* A-pari jatkaa paikanvaihdolla, kiertää tällä kertaa C-parin ''3 askelikolla'' päätyen kuvion viimeiseksi pariksi (C-pari siirtyy ylöspäin) ja toistaa taputukset oman parin kanssa.
 
 
 
* A-pari pyörii oman parin kanssa puoli kierrosta ''2 askelikolla''. B-pari (joka on nyt ensimmäisenä parina) pyörii samaan aikaan myös puoli kierrosta, että nainen ja mies päätyvät oikeille puolille.
 
  
 
Tämän jälkeen tanssi alkaa alusta, B-parista on tullut A-pari, C-parista B-pari ja A-parista C-pari.
 
Tämän jälkeen tanssi alkaa alusta, B-parista on tullut A-pari, C-parista B-pari ja A-parista C-pari.
  
 
[[Luokka:Barokkitanssit|Granadiere]]
 
[[Luokka:Barokkitanssit|Granadiere]]

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Wiki:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)
Noudettu kohteesta ”http://tanssi.dy.fi/La_Granadiere