Ero sivun ”La Granadiere” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (muotoiltu)
Rivi 1: Rivi 1:
{{Muotoilematon}}
+
Ranskalainen [[Barokkitanssit|barokkitanssi]] kolmelle parille parijonossa. Askelikkona fleuret tai muu barokkiaskelikko.
  
Tanssimuodostelmana 3 paria jonossa. Askelikkona fleuret tai muu barokkiaskelikko.
+
==Tanssi==
 +
* A-pari ohittaa toisensa, vaihtaa paikkaa ja kiertää B-parin ympäri B- ja C-parin väliin ''3 askelikolla''. Lopulta pitäisi olla B- ja C-parien riviä hiukan sisempänä ja selkä kohti omaa paria. B-pari siirtyy ylöspäin tehden tilaa A-parille.
  
A-pari ohittaa toisensa, vaihtaa paikkaa ja kiertää B-parin ympäri B- ja C-parin väliin kolmella askelikolla. Lopulta pitäisi olla B- ja C-parien riviä hiukan sisempänä ja selkä kohti omaa paria. B-pari siirtyy ylöspäin tehden tilaa A-parille.
+
* Muodostuu kaksi piiriä (A-parin henkilö ja samalla puolella olevat B- ja C-parin edustajat), jotka laukkaavat ''4 laukkaa'' oikealle (pitäisi päästä täysi kierros).
  
Muodostuu kaksi piiriä (A-parin henkilö ja samalla puolella olevat B- ja C-parin edustajat), jotka laukkaavat 4 laukkaa oikealle (pitäisi päästä täysi kierros). B- ja C-pari jäävät piiriä edeltäville paikoilleen, A-pari pyörähtää uudelle paikalleen B- ja C-parin välissä kolmella askelikolla.
+
* B- ja C-pari jäävät piiriä edeltäville paikoilleen, A-pari pyörähtää uudelle paikalleen B- ja C-parin välissä ''3 askelikolla''.
  
Sama kuvio toistuu (B-pari on A-parin osassa ja päinvastoin, lisäksi A-parissa nainen ja mies ovat väärin päin), tällä kertaa piirissä laukataan vasemmalle.
+
* Sama kuvio toistuu (B-pari on A-parin osassa ja päinvastoin, lisäksi A-parissa nainen ja mies ovat väärin päin), tällä kertaa piirissä laukataan vasemmalle. ''(10 tahtia)''
  
A-pari vaihtaa jälleen paikkaa ja kiertää B- ja C-parin väliin kolmella askelikolla. Tällä kertaa he kääntyvät kohti B-paria ja tekee seuraavat taputukset B-parin kanssa: omat kädet yhteen, oikeat kädet yhteen, omat kädet yhteen, vasemmat kädet yhteen, omat kädet yhteen, molemmat kädet yhteen. A-pari pyörittää B-paria molemmin käsin täyden kierroksen kahdella askelikolla.
+
* A-pari vaihtaa jälleen paikkaa ja kiertää B- ja C-parin väliin ''3 askelikolla''. Tällä kertaa he kääntyvät kohti B-paria ja tekevät seuraavat taputukset B-parin kanssa: omat kädet yhteen, oikeat kädet yhteen, omat kädet yhteen, vasemmat kädet yhteen, omat kädet yhteen, molemmat kädet yhteen.
  
A-pari jatkaa paikanvaihdolla ja kiertää tällä kertaa C-parin kolmella askelikolla päätyen kuvion viimeiseksi pariksi (C-pari siirtyy ylöspäin). A-pari toistaa taputukset oman parin kanssa ja pyörii oman parin kanssa puoli kierrosta kahdella askelikolla. B-pari (joka on nyt ensimmäisenä parina) pyörii samaan aikaan myös puoli kierrosta.
+
* A-pari pyörittää B-paria molemmin käsin täyden kierroksen ''2 askelikolla''.
 +
 
 +
* A-pari jatkaa paikanvaihdolla, kiertää tällä kertaa C-parin ''3 askelikolla'' päätyen kuvion viimeiseksi pariksi (C-pari siirtyy ylöspäin) ja toistaa taputukset oman parin kanssa.
 +
 
 +
* A-pari pyörii oman parin kanssa puoli kierrosta ''2 askelikolla''. B-pari (joka on nyt ensimmäisenä parina) pyörii samaan aikaan myös puoli kierrosta, että nainen ja mies päätyvät oikeille puolille.
  
 
Tämän jälkeen tanssi alkaa alusta, B-parista on tullut A-pari, C-parista B-pari ja A-parista C-pari.
 
Tämän jälkeen tanssi alkaa alusta, B-parista on tullut A-pari, C-parista B-pari ja A-parista C-pari.
  
 
[[Luokka:Barokkitanssit]]
 
[[Luokka:Barokkitanssit]]

Versio 20. syyskuuta 2007 kello 21.17

Ranskalainen barokkitanssi kolmelle parille parijonossa. Askelikkona fleuret tai muu barokkiaskelikko.

Tanssi

  • A-pari ohittaa toisensa, vaihtaa paikkaa ja kiertää B-parin ympäri B- ja C-parin väliin 3 askelikolla. Lopulta pitäisi olla B- ja C-parien riviä hiukan sisempänä ja selkä kohti omaa paria. B-pari siirtyy ylöspäin tehden tilaa A-parille.
  • Muodostuu kaksi piiriä (A-parin henkilö ja samalla puolella olevat B- ja C-parin edustajat), jotka laukkaavat 4 laukkaa oikealle (pitäisi päästä täysi kierros).
  • B- ja C-pari jäävät piiriä edeltäville paikoilleen, A-pari pyörähtää uudelle paikalleen B- ja C-parin välissä 3 askelikolla.
  • Sama kuvio toistuu (B-pari on A-parin osassa ja päinvastoin, lisäksi A-parissa nainen ja mies ovat väärin päin), tällä kertaa piirissä laukataan vasemmalle. (10 tahtia)
  • A-pari vaihtaa jälleen paikkaa ja kiertää B- ja C-parin väliin 3 askelikolla. Tällä kertaa he kääntyvät kohti B-paria ja tekevät seuraavat taputukset B-parin kanssa: omat kädet yhteen, oikeat kädet yhteen, omat kädet yhteen, vasemmat kädet yhteen, omat kädet yhteen, molemmat kädet yhteen.
  • A-pari pyörittää B-paria molemmin käsin täyden kierroksen 2 askelikolla.
  • A-pari jatkaa paikanvaihdolla, kiertää tällä kertaa C-parin 3 askelikolla päätyen kuvion viimeiseksi pariksi (C-pari siirtyy ylöspäin) ja toistaa taputukset oman parin kanssa.
  • A-pari pyörii oman parin kanssa puoli kierrosta 2 askelikolla. B-pari (joka on nyt ensimmäisenä parina) pyörii samaan aikaan myös puoli kierrosta, että nainen ja mies päätyvät oikeille puolille.

Tämän jälkeen tanssi alkaa alusta, B-parista on tullut A-pari, C-parista B-pari ja A-parista C-pari.