La Granadiere

Historiallisten tanssien wikistä
Versio hetkellä 11. syyskuuta 2007 kello 14.39 – tehnyt Ziria (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tätä tanssiohjetta ei ole muotoiltu wikin mukaisesti.
Voit muotoilla sivun klikkaamalla muokkaa-linkkiä sivun ylälaidassa.

Tanssimuodostelmana 3 paria jonossa. Askelikkona fleuret tai muu barokkiaskelikko.

A-pari ohittaa toisensa, vaihtaa paikkaa ja kiertää B-parin ympäri B- ja C-parin väliin kolmella askelikolla. Lopulta pitäisi olla B- ja C-parien riviä hiukan sisempänä ja selkä kohti omaa paria. B-pari siirtyy ylöspäin tehden tilaa A-parille.

Muodostuu kaksi piiriä (A-parin henkilö ja samalla puolella olevat B- ja C-parin edustajat), jotka laukkaavat 4 laukkaa oikealle (pitäisi päästä täysi kierros). B- ja C-pari jäävät piiriä edeltäville paikoilleen, A-pari pyörähtää uudelle paikalleen B- ja C-parin välissä kolmella askelikolla.

Sama kuvio toistuu (B-pari on A-parin osassa ja päinvastoin, lisäksi A-parissa nainen ja mies ovat väärin päin), tällä kertaa piirissä laukataan vasemmalle.

A-pari vaihtaa jälleen paikkaa ja kiertää B- ja C-parin väliin kolmella askelikolla. Tällä kertaa he kääntyvät kohti B-paria ja tekee seuraavat taputukset B-parin kanssa: omat kädet yhteen, oikeat kädet yhteen, omat kädet yhteen, vasemmat kädet yhteen, omat kädet yhteen, molemmat kädet yhteen. A-pari pyörittää B-paria molemmin käsin täyden kierroksen kahdella askelikolla.

A-pari jatkaa paikanvaihdolla ja kiertää tällä kertaa C-parin kolmella askelikolla päätyen kuvion viimeiseksi pariksi (C-pari siirtyy ylöspäin). A-pari toistaa taputukset oman parin kanssa ja pyörii oman parin kanssa puoli kierrosta kahdella askelikolla. B-pari (joka on nyt ensimmäisenä parina) pyörii samaan aikaan myös puoli kierrosta.

Tämän jälkeen tanssi alkaa alusta, B-parista on tullut A-pari, C-parista B-pari ja A-parista C-pari.