Muokataan sivua Lambeth Walk

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi kirjataan käyttäjätunnuksesi tekemiksi ja samalla saat käyttöösi hyödyllisiä välineitä.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
== Tanssi ==
+
{{Muotoilematon}}
Tanssia tanssitaan paripiirissä. Aloitusasemana tanssissa on käsikynkkäote. Mies on naisen vasemmalla puolella oikea käsi kynkkäotteessa. Nainen on miehen oikealla puolella vasen käsi kynkkäotteessa.
 
  
  
*Kävellään eteen käsikynkässä (Miehellä oikea käsi, Naisella vasen käsi) 16 askeleen verran
+
*kevely eteen käsikynkässä x16
*Nainen vaihtaa oikeaan käteen, minkä jälkeen pyöritään myötäpäivään neljä askelta
+
*pyörii myötäpäivään neljä askelta, vaihtaa suuntaa (käsiote vaihtuu), neljä askelta vastapäivään  
*Vaihdetaan suuntaa, jolloin käsiote vaihtuu vasempiin käsiin, eli pyöritään neljä askelta vastapäivään  
+
*pieni ympyrä (kiertää oikealle) neljällä askeleella, taputus
*Tehdään pieni ympyrä (kiertäen oikealle) neljällä askeleella
+
*kädet vastakkain
*Tehdään taputussarja
+
*takajalka (H oikea, L vasen) astuu ristiin, takakädet alas, etukädet ylös; etujalka astuu eteen, etukädet alas, takakädet ylös, askelet yhteensä x16
*Laitetaan kädet vastakkain, eli sisäkädet (Miehellä oikea, Naisella vasen) yhteen ja ulkokädet yhteen
+
*selän kierto ja polven nosto (oikea eteen, vasen sivulle,oikea taakse, vasen polvi ylös; vasen eteen, oikea sivulle, vasen taakse, oikea polvi ylös)
*Siirretään sisäkädet taakse ja ulkokädet eteen
+
*pieni ympyrä (kiertää oikealle) neljällä askeleella, taputus
*Ulkojalat (Miehellä vasen, Naisella oikea) astuvat ristiin, takakädet alas, etukädet ylös; sisäjalat astuvat eteen, etukädet alas, takakädet ylös, askelet yhteensä x16
+
*kertaa alusta
*Kierretään selkää ja nostetaan polvea kaavalla: ''vasen eteen, oikea sivulle, vasen taakse, oikea polvi ylös'' (Polvennoston aikana nostetaan peukalot olkapäitten yli osoittamaan taakse)
 
*Kierretään selkää ja nostetaan polvea kaavalla: ''oikea eteen, vasen sivulle, oikea taakse, vasen polvi ylös'' (Polvennoston aikana nostetaan peukalot olkapäitten yli osoittamaan taakse)
 
*Tehdään pieni ympyrä (kiertäen oikealle) neljällä askeleella
 
*Tehdään taputussarja
 
*Tanssi kerrataan alusta muuten, mutta toinen vuoro aloitetaan 24 käsikynkkäasekleella
 
 
 
 
 
===Taputussarja===
 
Ennen käsikynkkä- tai vastakkaiskäsiaskelia tulee taputussarja, joka kestää 4 neljäsosaiskua. Sarjan kaava menee näin (kirjain per. 1/16-isku, paitsi peukalot osoittavat lopun ajasta olkapäiden yli taakse):
 
 
 
* '''V - O - x - V - O - x - V - x - Y - x - Peukalot olkapäitten yli osoittamaan taakse'''
 
 
 
('''V'''=Vasen käsi ''"läimäisee"'' vasenta etureittä, '''O'''=Oikea käsi ''"läimäisee"'' oikeaa reittä, '''Y'''=Kädet lyödään yhteen, '''x'''=Taukokuudestoistaosa)
 
 
 
==Musiikki==
 
Tämän tanssin musiikin on säveltänyt Noel Gay (1898 – 1954), ja se on peräisin ''Me and My Girl'' -musikaalista vuodelta 1937. Sanat kappaleeseen kirjoittivat Douglas Furber ja L. Arthur Rose, mutta vanhojentansseissa käytettävä Helsingin poliisisoittokunnan versio on instrumentaaliesitys.
 
  
 
[[Luokka:Vanhojentanssit]]
 
[[Luokka:Vanhojentanssit]]

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Wiki:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)
Noudettu kohteesta ”http://tanssi.dy.fi/Lambeth_Walk