Ero sivun ”Mignon” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Uusi sivu: '''Mignon''' on hiema pelkistetympi versio Kehruuvalssista. Parit ovat piirissä tanssisuunta vastapäivään, kasvoikkain. Aloitusotteena on ns. avoin tanssiote, eli mies ojen...)
 
 
Rivi 1: Rivi 1:
'''Mignon''' on hiema pelkistetympi versio [[Kehruuvalssi]]sta. Parit ovat piirissä tanssisuunta vastapäivään, kasvoikkain. Aloitusotteena on ns. avoin tanssiote, eli mies ojentaa oikean kätensä ja nianen laskee vasemman kätensä tämän päälle.
+
'''Mignon''' on hieman pelkistetympi versio [[Kehruuvalssi]]sta. Parit ovat piirissä tanssisuunta vastapäivään, kasvoikkain. Aloitusotteena on ns. avoin tanssiote, eli mies ojentaa oikean kätensä ja nianen laskee vasemman kätensä tämän päälle.
  
  

Nykyinen versio 7. elokuuta 2014 kello 14.43

Mignon on hieman pelkistetympi versio Kehruuvalssista. Parit ovat piirissä tanssisuunta vastapäivään, kasvoikkain. Aloitusotteena on ns. avoin tanssiote, eli mies ojentaa oikean kätensä ja nianen laskee vasemman kätensä tämän päälle.


Tanssi[muokkaa]

  • Jalan heilautukset: astutaan askel sivulle ns. ulkojalalla (miehet vasemmalla ja naiset oikealla) ja heilautetaan sisäjalka kohti kattoa. Sama toisin päin, eli astutaan sisäjalalla ja heilautetaan ulkojalkaa
  • Pyörähdykset: 6 iskun aikana pyörähdetään parin suunnasta kierros (miehet vastapäivään, naiset myötäpäivään)
  • Toistetaan edellä mainittu
  • Laahausvedot: Vaihdetaan tanssiote suljettuun tanssiotteeseen ja astutaan kaksi vetoaskelta vastapäivään (miehet vasemmalle, naiset oikealle) ja sama myötäpäivään
  • Valssiaskelet: 12 iskun aikana neljällä valssilla ympäri

Video[muokkaa]