Ero sivun ”Nine Pin Reel” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Uusi sivu: '''''"tappitanssi"''''' Moderni tanssi neljälle parille neliössä ja yhdelle parittomalle ''("tappi")'' neliön keskellä. Pareista kaksi vastakkain olevaa ovat A-parit, toiset B-p...)
 
p (lisätty toivon mukaan selventävä kuva tanssin A-osasta)
Rivi 3: Rivi 3:
 
Moderni tanssi neljälle parille neliössä ja yhdelle parittomalle ''("tappi")'' neliön keskellä. Pareista kaksi vastakkain olevaa ovat A-parit, toiset B-parit.
 
Moderni tanssi neljälle parille neliössä ja yhdelle parittomalle ''("tappi")'' neliön keskellä. Pareista kaksi vastakkain olevaa ovat A-parit, toiset B-parit.
  
===A-osa (parit)===
+
==A-osa (parit)==
'''A-parit''' pyörivät parinsa kanssa käsikkäin ja liikkuvat samalla tapin ohi myötäpäivään toisen A-parin paikalle ja takaisin<br>
+
[[Kuva:NinePinReel_1.png]]
kun A-parit ovat päätyneet koko kierroksen takaisin omille paikoilleen, '''B-parit''' lähtevät kiertämään samoin
 
  
===B-osa (tappi)===
+
'''A-parit''' pyörivät parinsa kanssa käsikkäin ''(punainen ympyrä kuvassa)'' ja liikkuvat samalla tapin ohi myötäpäivään toisen A-parin paikalle ja takaisin ''(sininen ympyrä kuvassa)''. Kun A-parit ovat päätyneet koko kierroksen takaisin omille paikoilleen, '''B-parit''' lähtevät kiertämään samoin.
kun B-parit ovat takaisin omilla paikoillaan, '''tappi''' kiertää vuoronperään jokaisen parin luona ja tanssii toisen puoliskon kanssa käsikynkkää kierroksen tai pari, jolloin yksin jäänyt puolisko menee neliön keskelle tanssimaan muiden yksin jääneiden kanssa<br>
 
kun tappi on kiertänyt jokaisen parin luona, hänkin liittyy keskellä pyörivään piiriin
 
  
tappi sanoo ''"nyt"'', jolloin keskuspiirissä olleet yrittävät saada itselleen parin - parittomaksi jääneestä tulee seuraava tappi
+
==B-osa (tappi)==
 +
Kun B-parit ovat takaisin omilla paikoillaan, '''tappi''' kiertää vuoronperään jokaisen parin luona ja tanssii parin toisen puoliskon kanssa käsikynkkää kierroksen tai pari, jolloin yksin jäänyt puolisko menee neliön keskelle tanssimaan muiden yksin jääneiden kanssa, jotka muodostavat keskelle oman piirin.
 +
 
 +
Kun tappi on kiertänyt jokaisen parin luona, hänkin liittyy keskellä pyörivään piiriin. Sitten tappi sanoo ''"nyt!"'', jolloin keskuspiirissä olleet yrittävät saada itselleen parin - parittomaksi jääneestä tulee seuraava tappi.
  
 
[[Luokka:Muut]]
 
[[Luokka:Muut]]

Versio 15. marraskuuta 2007 kello 22.36

"tappitanssi"

Moderni tanssi neljälle parille neliössä ja yhdelle parittomalle ("tappi") neliön keskellä. Pareista kaksi vastakkain olevaa ovat A-parit, toiset B-parit.

A-osa (parit)

NinePinReel 1.png

A-parit pyörivät parinsa kanssa käsikkäin (punainen ympyrä kuvassa) ja liikkuvat samalla tapin ohi myötäpäivään toisen A-parin paikalle ja takaisin (sininen ympyrä kuvassa). Kun A-parit ovat päätyneet koko kierroksen takaisin omille paikoilleen, B-parit lähtevät kiertämään samoin.

B-osa (tappi)

Kun B-parit ovat takaisin omilla paikoillaan, tappi kiertää vuoronperään jokaisen parin luona ja tanssii parin toisen puoliskon kanssa käsikynkkää kierroksen tai pari, jolloin yksin jäänyt puolisko menee neliön keskelle tanssimaan muiden yksin jääneiden kanssa, jotka muodostavat keskelle oman piirin.

Kun tappi on kiertänyt jokaisen parin luona, hänkin liittyy keskellä pyörivään piiriin. Sitten tappi sanoo "nyt!", jolloin keskuspiirissä olleet yrittävät saada itselleen parin - parittomaksi jääneestä tulee seuraava tappi.