Ero sivun ”Petit riens” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(-1)
Rivi 1: Rivi 1:
'''''"Pikku mitättömyydet"'''''
+
Not bad... Not bad.
 
 
[[1400-luvun italialaiset tanssit|1400-luvun italialainen]] ballo kolmelle tanssijalle rivissä. Tanssilajin askelikkoesittelyt ja pientä historiallista taustaa on [[1400-luvun italialaiset tanssit|varhaisitalialaisten tanssien]] sivulla.
 
 
 
Tanssin nimen kirjoitusasuja eri lähteissä ovat myös ''Petit riense'' ja ''Petit vriens''. Ranskankielisestä nimestään huolimatta tämä pikkuinen tanssi on pikemminkin italialanen: se kuvataan ''Giovanni Ambrosion'' (joka aikaisemmin käytti nimeä ''Guglielmo Ebreo'') tanssioppaassa ''De practica seu arte tripudii'' (n. 1470). Tosin se on [[Amoroso]]n ohella ainut ballo, joka on kauttaaltaan piva-tahtilajissa ja jonka ''G. Ambrosio'' antaa ymmärtää olevan ranskalainen; Spartin (1999, s. 239) mukaan "ranskalaiset ballot" on saattanut tarkoittaa nimenomaan tansseja, jotka ovat piva misurassa. Joka tapauksessa askelikot ovat samat kuin muissakin 1400-luvun italialaisissa tansseissa.
 
 
 
Alkutekstin transkriptio ja engl. käännös: ''De Practica seu arte tripudii. On the practice or art of dancing. Ed. by Barbara Sparti. Oxford: Clarendon Press 1993, s. 238-239.''
 
 
 
 
 
DAESH ONOTOLE V PRAVITELI VSELENNOI!
 
 
 
DAESH ONOTOLE V PRAVITELI VSELENNOI!
 

Versio 12. marraskuuta 2008 kello 04.00

Not bad... Not bad.