Ero sivun ”Suhis:Etusivu” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 34: Rivi 34:
  
 
==Hallitus==
 
==Hallitus==
'Hallitus kautena 2012-2013'
+
'''Hallitus kautena 2012-2013'''
  
 
Puheenjohtaja  
 
Puheenjohtaja  
 
Merli Lahtinen
 
Merli Lahtinen
 
+
merli.lahtinen@gmail.com
  
 
Varapuheenjohtaja
 
Varapuheenjohtaja
Rivi 51: Rivi 51:
 
Ida Perälä
 
Ida Perälä
  
'Hallitus kautena 2011-2012'
+
'''Hallitus kautena 2011-2012'''
  
 
Puheenjohtaja Merli Lahtinen
 
Puheenjohtaja Merli Lahtinen
 
 
Varapuheenjohtaja/jäsenvastaava Eetu Kinnunen
 
Varapuheenjohtaja/jäsenvastaava Eetu Kinnunen
 
 
Hallituksen muut jäsenet
 
Hallituksen muut jäsenet
 
Maija Malvisalo
 
Maija Malvisalo

Versio 21. maaliskuuta 2013 kello 18.56


Suomen historiallisen tanssin harrastajat ry
Tietoa : Muualla wikissä:


Suomen historiallisen tanssin harrastajat ry on yhdistys, joka on tarkoitettu kaikille historiallista tanssia harrastaville tai asiasta kiinnostuneille henkilöille. Historiallinen tanssi harrastuksena voi sisältää myös paljon muuta kuin vain tanssia; voit olla kiinnostunut historiallisesta pukeutumisesta, lähteiden tulkinnasta, historiallisesta ruoasta, historiallisista tavoista tai historian elävöittämisestä. Suomen historiallisen tanssin harrastajat ovatkin sekalainen joukko kaikkia näitä.

Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää eteenkin tapahtumia ja tukea paikallisyhdistyksiä tanssitapahtumien järjestämisessä. Yhdistys järjestää ainakin kerran vuodessa tanssileiriä, joka on jo tutuksi tullut tapahtuma tanssipiireissä.

Historiallinen tanssi on viimeisen 20 vuoden aikana suomeen rantautunut laji, jossa tanssitaan pääsääntöisesti tansseja, joita ei enää nykypäivänä muualla tanssita. Historiallisiksi tansseiksi lasketaankin tanssit, joiden perimä nykypäivään on katkennut. Esimerkiksti lukioiden vanhojen tanssit eivät ole historiallisia tansseja, koska monet niistä elävät akateemisen juhlaperinteen mukana. Tanssiharjoituksissa saatetaan kuitenkin tanssia myös modernimpia tansseja.

Historiallista tanssia voi harrastaa monilla eri paikkakunnilla. Jos olet kiinnostunut historiallisesta tanssista ja paikkakunnallasi ei ole tanssiopetusta niin on myös paljon yksittäisiä tapahtumia, joihin kuka vain voi osallistua tanssikokemuksesta riippumatta.

Suomessa historiallinen tanssi on levinnyt historianelävöittäjien sekä roolipeliharrastuksen kautta. Monet ovat osallistuneet vuosittain järjestettävän pohjoismaiden suurimman roolipelitapahtuman Ropeconin tanssiharjoituksiin sekä tanssiaisiin ja tätä kautta päätyneet paikallisten yhdistysten tanssiharjoituksiin.

Jäsenyys

Yhdistyksen jäsenyys on toistaiseksi ilmainen ja kaikki halukkaat pääsevät yhdistyksen sähköpostilistalle, jolla tiedotetaan eripuolella suomea tapahtuvista tanssitapahtumista. Ota yhteyttä jäsenvastaavaan jos haluat jäseneksi!

Hallitus

Hallitus kautena 2012-2013

Puheenjohtaja Merli Lahtinen merli.lahtinen@gmail.com

Varapuheenjohtaja Eetu Kinnunen (jäsenvastaava)

Hallituksen jäsenet Maija Malvisalo Saara Marin Mikko Närjänen Laura Myllyviita Mia-Pia Asomäki Ida Perälä

Hallitus kautena 2011-2012

Puheenjohtaja Merli Lahtinen Varapuheenjohtaja/jäsenvastaava Eetu Kinnunen Hallituksen muut jäsenet Maija Malvisalo Laura Myllyviita Tuulia Lehtinen Mikko Närjänen Mia-Pia Asomäki