Ero sivun ”Suhis:Etusivu” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 50: Rivi 50:
 
Mia-Pia Asomäki
 
Mia-Pia Asomäki
 
Ida Perälä
 
Ida Perälä
 
'''Hallitus kautena 2011-2012'''
 
 
Puheenjohtaja Merli Lahtinen
 
Varapuheenjohtaja/jäsenvastaava Eetu Kinnunen
 
Hallituksen muut jäsenet
 
Maija Malvisalo
 
Laura Myllyviita
 
Tuulia Lehtinen
 
Mikko Närjänen
 
Mia-Pia Asomäki
 

Versio 26. maaliskuuta 2013 kello 12.30


Suomen historiallisen tanssin harrastajat ry
Tietoa : Muualla wikissä:


Suomen historiallisen tanssin harrastajat ry on yhdistys, joka on tarkoitettu kaikille historiallista tanssia harrastaville tai asiasta kiinnostuneille henkilöille. Historiallinen tanssi harrastuksena voi sisältää myös paljon muuta kuin vain tanssia; voit olla kiinnostunut historiallisesta pukeutumisesta, lähteiden tulkinnasta, historiallisesta ruoasta, historiallisista tavoista tai historian elävöittämisestä. Suomen historiallisen tanssin harrastajat ovatkin sekalainen joukko kaikkia näitä.

Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää eteenkin tapahtumia ja tukea paikallisyhdistyksiä tanssitapahtumien järjestämisessä. Yhdistys järjestää ainakin kerran vuodessa tanssileiriä, joka on jo tutuksi tullut tapahtuma tanssipiireissä.

Historiallinen tanssi on viimeisen 20 vuoden aikana suomeen rantautunut laji, jossa tanssitaan pääsääntöisesti tansseja, joita ei enää nykypäivänä muualla tanssita. Historiallisiksi tansseiksi lasketaankin tanssit, joiden perimä nykypäivään on katkennut. Esimerkiksti lukioiden vanhojen tanssit eivät ole historiallisia tansseja, koska monet niistä elävät akateemisen juhlaperinteen mukana. Tanssiharjoituksissa saatetaan kuitenkin tanssia myös modernimpia tansseja.

Historiallista tanssia voi harrastaa monilla eri paikkakunnilla. Jos olet kiinnostunut historiallisesta tanssista ja paikkakunnallasi ei ole tanssiopetusta niin on myös paljon yksittäisiä tapahtumia, joihin kuka vain voi osallistua tanssikokemuksesta riippumatta.

Suomessa historiallinen tanssi on levinnyt historianelävöittäjien sekä roolipeliharrastuksen kautta. Monet ovat osallistuneet vuosittain järjestettävän pohjoismaiden suurimman roolipelitapahtuman Ropeconin tanssiharjoituksiin sekä tanssiaisiin ja tätä kautta päätyneet paikallisten yhdistysten tanssiharjoituksiin.

Jäsenyys

Yhdistyksen jäsenyys on toistaiseksi ilmainen. Ota yhteyttä jäsenvastaavaan jos haluat jäseneksi! Jäsenmaksu määrätään joka vuosi erikseen taloustilanteen mukaan.

Hallitus

Hallitus kautena 2012-2013

Puheenjohtaja Merli Lahtinen merli.lahtinen@gmail.com

Varapuheenjohtaja Eetu Kinnunen (jäsenvastaava)

Hallituksen jäsenet Maija Malvisalo Saara Marin Mikko Närjänen Laura Myllyviita Mia-Pia Asomäki Ida Perälä