Ero sivun ”Suhis:Etusivu” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 36: Rivi 36:
 
'''Hallitus kautena 2013-2014'''
 
'''Hallitus kautena 2013-2014'''
  
'''Hallitus kautena 2012-2013'''
+
 
 
<br>Puheenjohtaja Ida Perälä ida.perala(a)gmail.com
 
<br>Puheenjohtaja Ida Perälä ida.perala(a)gmail.com
 
<br>Jäsenvastaava Hilla Salmela hillamaria88( a )gmail.com
 
<br>Jäsenvastaava Hilla Salmela hillamaria88( a )gmail.com

Versio 23. elokuuta 2013 kello 11.19


Suomen historiallisen tanssin harrastajat ry
Tietoa : Muualla wikissä:


Suomen historiallisen tanssin harrastajat ry on yhdistys, joka on tarkoitettu kaikille historiallista tanssia harrastaville tai asiasta kiinnostuneille henkilöille. Historiallinen tanssi harrastuksena voi sisältää myös paljon muuta kuin vain tanssia; voit olla kiinnostunut historiallisesta pukeutumisesta, lähteiden tulkinnasta, historiallisesta ruoasta, historiallisista tavoista tai historian elävöittämisestä. Suomen historiallisen tanssin harrastajat ovatkin sekalainen joukko kaikkia näitä.

Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää eteenkin tapahtumia ja tukea paikallisyhdistyksiä tanssitapahtumien järjestämisessä. Yhdistys järjestää ainakin kerran vuodessa tanssileiriä, joka on jo tutuksi tullut tapahtuma tanssipiireissä.

Historiallinen tanssi on viimeisen 20 vuoden aikana suomeen rantautunut laji, jossa tanssitaan pääsääntöisesti tansseja, joita ei enää nykypäivänä muualla tanssita. Historiallisiksi tansseiksi lasketaankin tanssit, joiden perimä nykypäivään on katkennut. Esimerkiksti lukioiden vanhojen tanssit eivät ole historiallisia tansseja, koska monet niistä elävät akateemisen juhlaperinteen mukana. Tanssiharjoituksissa saatetaan kuitenkin tanssia myös modernimpia tansseja.

Historiallista tanssia voi harrastaa monilla eri paikkakunnilla. Jos olet kiinnostunut historiallisesta tanssista ja paikkakunnallasi ei ole tanssiopetusta niin on myös paljon yksittäisiä tapahtumia, joihin kuka vain voi osallistua tanssikokemuksesta riippumatta.

Suomessa historiallinen tanssi on levinnyt historianelävöittäjien sekä roolipeliharrastuksen kautta. Monet ovat osallistuneet vuosittain järjestettävän pohjoismaiden suurimman roolipelitapahtuman Ropeconin tanssiharjoituksiin sekä tanssiaisiin ja tätä kautta päätyneet paikallisten yhdistysten tanssiharjoituksiin.

Jäsenyys

Yhdistyksen jäsemaksusta päättää vuosittain vuosikokous. Vuosimaksu on ollut nyt ensimmäiset vuodet 0 euroa. Ota yhteyttä jäsenvastaavaan jos haluat jäseneksi! Jäsenmaksu määrätään joka vuosi erikseen taloustilanteen mukaan. Jäsenille pyritään tarjoamaan erilaisia jäsenetuja, jotka liittyvät tanssimiseen.

Hallitus

Hallitus kautena 2013-2014Puheenjohtaja Ida Perälä ida.perala(a)gmail.com
Jäsenvastaava Hilla Salmela hillamaria88( a )gmail.com
Taloudenhoitaja/tanssileiriyhteyshenkilö Merli Lahtinen merli.lahtinen (a) gmail.com

Hallituksen jäsenet: Karoliina Kemppainen Mikko Närjänen Susanna Veijalainen Emmi Kaivosoja