Tanssileiri 2008

Historiallisten tanssien wikistä
Versio hetkellä 12. syyskuuta 2008 kello 15.34 – tehnyt Aamu (keskustelu | muokkaukset) (→‎Ohjelma: ensiapu ohjelman rivitykseen)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tanssileiri 2008 järjestetään syyskuun viimeisenä viikonloppuna, 26.-28.9. Tampereella, Pirkanmaan Golfkeskuksessa, noin puolen tunnin kävelymatkan päässä keskustasta. Paikalle pääsee kätevästi paikallisliikenteen busseilla. Leirin järjestävät Eetu Kinnunen ja Arttu Peltoniemi Lieska ry:n tukemina. Leirille mahtuu noin 100 osanottajaa.


Mikä ihmeen tanssileiri?

Haluaisitko viettää kokonaisen viikonlopun mukavassa seurassa historiallisten tanssien parissa? Tervetuloa tanssileirille!

Tänäkin vuonna tanssileiri tarjoaa mainion tilaisuuden harrastaa monenlaisia historiallisia (sekä ei-aivan-niin-historiallisia) tansseja ja tutustua toisiin harrastajiin perjantai-illasta sunnuntaipäivään. Leiri järjestetään nyt jo neljättä kertaa, ja tälläkin kerralla luvassa on mielenkiintoisia tanssitunteja niin vasta-alkajille kuin kokeneillekin tanssijoille. Lauantai-iltana tietysti syödään hyvin ja pidetään juhlavat tanssiaiset. Myös muuta tanssi- ja musiikkiaiheista ohjelmaa saattaa olla luvassa.

Käytännön järjestelyt

Kaikki leiriläiset pääsevät sisälle nukkumaan. Sänkyjä ei kuitenkaan ole, joten leiriläisten toivotaan tuovan mukanaan kaiken, minkä katsovat tarpeelliseksi levätäkseen miellyttävästi. Klassisin ratkaisu on tietenkin makuupussi ja retkipatja, mutta emme kiellä esimerkiksi katossängynkään tuomista leirille. Leirillä on ensiluokkaiset peseytymismahdollisuudet ja kaksi saunaa, molempiin mahtuu noin 12 henkeä kerrallaan. Keittiössä voi säilyttää ja lämmittää mikrossa omia eväitään, leirin puolesta tarjotaan vain kylmää purtavaa ja tietenkin lauantai-illan juhla-ateria.

Vaatetus on vapaa, mutta kehotamme ottamaan jotakin mukavaa ja rentoa tanssiharjoituksia varten ja jotakin tyrmäävän juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin. Kenkinä tanssitossut ovat treenien ykkösvalinta, tanssiaisissa käytännöllisyys ja mukavuus voi kenties tälläkin saralla antaa periksi näyttävyydelle. Lisäksi peseytymisvälineet, pyyhe ja muut hygieniatuotteet ovat ehdottoman suositeltavia mukaan otettavia. Tanssiessa saattaa tulla hiki.

Ohjelma

pe 19-21 Perusteita ja helppoja/toivottuja tansseja.
pe 19-21 vähemmän helppoja italialaisia yms.
pe 21-22 Tanssimestarin kyselytunti (Atro Kajaste)
pe 21-23 Vapaata ohjelmaa (mm. lautapelejä ja saunomista, myös tanssia)
pe 23 --> Hiljaisuus nukkuma-alueella, valvojat saunatiloissa.

la 7.30 Herätys ja aamupala
la 8.30-11 aloittelijoille branleja, ECD:itä yms. (Antti Tahvanainen) / ital. (Jaakko Virtanen)
la 11-12 gaillarden alkeet (Samu) / vaikeampia gagliarda-kuvioita (Raila)
12-13 lounas
13-14 barokkisolat (Aamu) / perustanssien jatkoa (esim. helpot italialaiset) (Mikko Tähkänen)
14-15 barokkisolat jatkuvat / gaillarden jatkoa: lisää kuvioita perusteet jo oppineille - eli mm. alkeistunnille osallistuneille - sekä kokeneemmille muistiinpalautuksena (Tälle tunnille voisivat siis osallistua kaikentasoiset, koska ihan alkeita ei opeteta uudestaan, vaan tarkoituksena on käydä läpi erilaisia kuvioita siten, että jokainen voi keskittyä treenaamaan itselleen sopivantasoisia tai mieluisia kuvioita.)
15-17.30 lavatanssit (Paula Goméz Goméz) / ital. (Jaakko Virtanen)
17.30-18.30 tai 19.00 tanssiaisiin valmistautumista ja kertausta
18.30-20.00 Illallinen
20.00-00.00 Tanssiaiset
23.00 Sauna on lämmin
00.00 Mahdollisuus rauhalliseen uneen, tanssit jatkuvat pikkutunneille.

su 09.00 herätys ja aamupala
10.00 Opetus jatkuu, 13.00-14.00 lounas, ohjelmassa kansantanssia, bouffonsia ja työpajoja, ohjelmaa koostetaan vielä. Leiri jatkuu iltaan saakka.

Ilmoittautuminen ja maksut

Ilmoittautuminen hoidetaan osoitteeseen tanssileiri piste ilmo (at) gmail.com seuraavalla ilmoittautumislomakkeella:
Nimi:
Ikä:
Sukupuoli:
Kotipaikka:
Puhelinnumero:
Ruokavalio: (rajoitteet ja allergiat)
Tuletko omalla autolla? Voitko tarjota kyytejä?
Kuinka kokenut tanssija olet? (0, ei lainkaan kokemusta, 1, hieman kokemusta, 2, taidan perustanssit, 3, konkari)
Mitä haluaisit tanssia leirillä? (ECD:itä, italialaisia, barokkia, kansantansseja, bordonialaisia, perinteisiä paritansseja...)
Mihin muuhun ohjelmaan haluaisit osallistua? (lähteiden tutkiminen, soittimet jne)
Voisitko auttaa järjestelyissä paikan päällä esim. siivoamalla, musisoimalla tai lämmittämällä saunaa?
Haluaisitko tuoda jotakin naposteltavaa lauantai-illan tanssiaisiin?
Onko muuta, mitä järjestäjien tulisi ottaa huomioon?

Maksaminen toteutetaan tilisiirrolla. Leirin hinta on 25 euroa per henkilö. Eräpäivä maksulle on 19.9. Leirillä käteisellä maksavat 30 €, maksamatta ja ilmoittautumisensa perumatta jättäneet joutuvat maksamaan vielä 5 € käsittelymaksun. Leiri maksetaan tilille 580013-2199135, maksun saajaksi Eetu Kinnunen ja viestiin "Tanssileiri Oma Nimi". Vastaava informaatio on myös ilmoittautumisen vastausviestissä. Viestittömät tai leiriläisiin kuulumattomilta tulevat rahat tulkitsemme lahjoitukseksi tanssileirille ja kiitämme niistä kauniisti.

Mikäli et haluakaan leirille, voit perua ilmoittautumisesi. 19.9 mennessä peruuttaneet saavat rahansa takaisin, mutta tämän jälkeen peruuttaneille emme voi luvata mitään palautuksia.

Saapuminen paikalle

Leiripaikan osoite on Kirkonmäenkatu 15, Tampere.

Paikalle voi saapua omalla autolla tai julkisilla, tosin suosittelemme jälkimmäistä vaihtoehtoa. Liikennöintivälit ovat tiheät jopa Helsingin luksukseen verrattuna. Tampereen paikallisliikenteen reittiopas auttaa julkisilla liikkuvia ja tarjoaa kätevät kartat myös autoilijoille: http://atlas.tripplanner.fi/tkl/fi/

Paikalle voi alkaa saapua perjantaina klo 18 eteenpäin. Opetus kuitenkin alkaa vasta hieman myöhemmin illalla.


Linkkejä ja yhteystietoja

Golfkeskuksen sivut: http://www.kayttoautogreen.fi/
Tanssileirin järjestäjät: tanssileiri piste info (at) gmail.com (eri osoite kuin ilmoittautumisille)
O5O-5453173 Eetu Kinnunen, tanssileirin pääjärjestäjä