Tanssileiri 2010 syksy

Historiallisten tanssien wikistä
Versio hetkellä 13. lokakuuta 2011 kello 20.58 – tehnyt Aamu (keskustelu | muokkaukset) (tuotu kevään 2011 versio tänne)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Historiallisten tanssien syysleiri 2010 järjestetään 5.-7.11. Ruskopirtillä Vihdissä. Kyseessä on 60-luvulla rakennettu nuorisoseurantalo, jossa on yksi mahtavan suuri sali ja useita pienempiä tiloja. Ruskopirtti sijaitsee kauniissa maalaismaisemassa ja naapurit ovat kaukana.

Mikä tanssileiri?[muokkaa]

Tanssileiri on kaikille historiallisista tansseista, hyvästä ruoasta ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille tarkoitettu tapahtuma. Leirillä opetetaan historiallisia (ja ei-niin-historiallisia) tansseja helpoista haastaviin, keskiaikaisista barokkeihin, hovitansseista maalaistansseihin ja historiallisen kaavan mukaan rakennettuihin moderneihin tansseihin. Lauantai-iltana leiri huipentuu juhla-ateriaan ja tanssiaisiin, joissa pääsee näyttämään, mitä kaikkea leirin aikana on oppinut.

Leiri on vuoden huipputapahtuma kokeneille tanssijoille ja ehdottomasti paras paikka uteliaille kokeilijoille. Useimmat tanssit ovat melko yksinkertaisia ja helppoja painaa mieleen, mutta samaan aikaan elegantteja ja sosiaalisia. Tanssileiri kokoaa Suomen historialliset tanssijat yhteen ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, nähdä vanhoja ystäviä, oppia uutta, kerrata vanhaa, juhlia ja pitää hauskaa yhdessä.

Tanssia on luvassa perjantai-illan kello kuudesta sunnuntai-iltaan saakka.

Käytännön järjestelyjä[muokkaa]

Ruskopirtiltä löytyy sauna- ja suihkutilat, jotka eivät kuitenkaan ole mahdottoman tilavat. Lämpimän veden ei pitäisi kuitenkaan loppua, sillä saunan yhteydessä on kuumavesikattila ja mahdollisuus myös soikkopeseytymiseen (raavaat miehet huomio!). Suihkut ovat leirin käytössä koko tapahtuman ajan, saunavuoroista ilmoitetaan myöhemmin. Ainakin molempina iltoina on mahdollisuus löylyttelyyn.

Erillisiä nukkumatiloja ei ole, mutta leiripaikalla majoittuminen on mahdollista. Yläkerran erillishuone on varattu ensisijaisesti opettajille ja muille leirin työntekijöille, mutta salin lattialle mahtuu nukkumaan. Mukaan kannattaa ottaa makuualusta tai ilmapatja ja makuupussi tai liinavaatteet. Vihdissä tai Pk-seudulla majoittuminen omin järjestelyin on täysin mahdollista leiripaikan suhteellisen helpon sijainnin ansiosta.

Leirillä tarjotaan tervetulokahvit perjantai-iltana, aamupalaa ja lounasta lauantaina, sekä tietenkin juhla-ateria tanssiaisten yhteydessä. Sunnuntaina tarjoillaan vielä aamupala ja eilisen illallisen tähteet, joita oletettavasti on runsaasti.

Vaatetus on vapaa, mutta kehotamme ottamaan jotakin mukavaa ja rentoa tanssiharjoituksia varten ja jotakin tyrmäävän juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin. Kenkinä tanssitossut ovat treenien ykkösvalinta, tanssiaisissa käytännöllisyys ja mukavuus voi kenties tälläkin saralla antaa periksi näyttävyydelle.

Mitä mukaan leirille?[muokkaa]

- Itsesi (kavereita saat leiriltä)
- Hyvää mieltä ja tanssi-intoa
- Rennon, mukavan vaatekerran tanssiharjoituksiin, ehkä kaksikin (tanssiessa saattaa tulla hiki)
- Halutessasi jotain juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin
- Hygieniatarpeet
- Pyyhe!
- Omia eväitä, naposteltavaa, juotavaa
- Nukkumatarpeesi


Ilmoittautuminen[muokkaa]

Ilmoittautuminen tehdään osoitteeseen tanssileiri.ilmo@gmail.com seuraavalla ilmoittautumislomakkeella:

Nimi:
Oletko täysi-ikäinen:
Kotipaikka:
Puhelinnumero:
Ruokavalio: Ilmoita SELKEÄSTI allergiasi ja mahdolliset ruokavaliosi. Jos ilmoittautumisessa ei lue, onko kyseessä allergia vai ruokailutottumus, päätämme jälkimmäisen hyväksi, eikä asiaa priorisoida. Ruoka-aineita saa ja kannattaa kuitenkin toivoa sekä lisättävän että poistettavan ruokalistaan.
Tuletko omalla autolla? Voitko tarjota kyytejä? Tarvitsetko kyytiä?
Kuinka kokenut tanssija olet? (0, ei lainkaan kokemusta, 1, hieman kokemusta, 2, taidan perustanssit, 3, konkari)
Mitä haluaisit tanssia leirillä? (ECD:itä, italialaisia, barokkia, kansantansseja, bordonialaisia, perinteisiä paritansseja...)
Mihin muuhun ohjelmaan haluaisit osallistua? (lähteiden tutkiminen, tanssiaisetiketti jne)
Haluaisitko pitää jotakin ohjelmaa, esiintyä lauantai-iltana, tehdä keittiötöitä tai jotakin muuta leirin hyväksi?
Onko muuta, mitä järjestäjien tulisi ottaa huomioon?

Maksaminen toteutetaan tilisiirrolla. Leirin hinta on 30 euroa per henkilö. Eräpäivä maksulle on 20.10. Leirillä käteisellä maksavat 35 €, maksamatta ja ilmoittautumisensa perumatta jättäneet joutuvat maksamaan vielä 5 € käsittelymaksun. Leiri maksetaan tilille 580013-2199135, maksun saajaksi Eetu Kinnunen ja viestiin "Tanssileiri Oma Nimi". Vastaava informaatio on myös ilmoittautumisen vastausviestissä. Viestittömät tai leiriläisiin kuulumattomilta tulevat rahat tulkitsemme lahjoitukseksi tanssileirille ja kiitämme niistä kauniisti.

Mikäli haluat perua ilmoittautumisesi leirille, voit tehdä sen vapaasti 20.10. saakka. Tämän jälkeen peruville emme voi luvata mitään palautuksia.

Saapuminen paikalle[muokkaa]

Leiripaikalle pääsee sekä omalla autolla että bussilla, joka lähtee Helsingistä, Kampin terminaalista perjantaina klo 16:15 ja on perillä 17:05. (lisätietoa myöhemmin täältä ja heti Matkahuollon sivuilta).

Vanhaa Porintietä (Vihdintie) tullessa pirtille johtava tie on merkattu kyltillä, jonka näkyvyys lähentelee nollaa. Pirtiltä n. 1km Vihtiin päin on S-market, jonka kohdalla viimeistään tietänee ajaneensa ohi/olla varuillaan.

Osoite on: Vanha Porintie 661 00330 Otalampi

Ohjelma[muokkaa]

Tässä on toistaiseksi vahvistettu ohjelma, yksityiskohtia täydennetään.

Perjantai[muokkaa]

17:30-19:30 Helppo johdatus Italiaan

Opettaja: Atro Kajaste
Sisältö: Tutustutus 1500-luvun italialaisiin tansseihin. Edellistä kokemusta ei vaadita.

Paikka: Sali
Kertaussulkeiset, Osa 1

Opettaja: Julia Fält.
Sisältö: Tässä työpajassa kerrataan usein tanssittuja, kaikille tutuiksi oletettuja tansseja, joita kukaan ei tunnu ikinä muistavan. Tansseja ei opeteta alusta alkaen, eikä askeleita hiota täydellisyyteen. Käytännössä opettaja tarjoaa pitkän listan tansseja ja kovaäänisimmät osallistujat päättävät mitä niistä seuraavaksi kerrataan - on siis mahdoton kertoa tarkkaan ennalta, mitä tässä pajassa tanssitaan.

Paikka: 2.krs.
19:30-21:30 English Country Dance

Opettaja: Mikko Tähkänen
Sisältö: Aloittelijaystävällisiä 1700-luvun englantilaisia maalaistansseja.

Paikka: Sali
Haastavampi pala Italiaa

Opettaja: Sampo Niskanen
Sisältö: Opetellaan myöhäisitalialaisen Canarion kulkua sekä improvisoimaan siihen soolokuvioita. Aiempi italialaisten askelten tunteminen on hyödyksi, edellistä italiapajaa suositellaan.

Paikka: 2.krs

Lauantai[muokkaa]

08:00-09:00 Aamiainen katettuna
09:00-11:00 Barokkikauden Ranska, Osa 1

Opettaja: Maria Hostikka-Ala-Kihniä
Sisältö: Kaikille erittäin lämpimästi suositeltu johdatus barokkitanssien askeleisiin ja tekniikkaan ammattilaisen johdolla. Pohjana käytetään soveltuvilta osin paloja tanssista La Bourée d'Achille.

Paikka: Sali
Kertaussulkeiset, Osa 2

Opettajat: Julia Fält, Sampo Niskanen
Sisältö: Julia aloittaa opettamalla viime syksyn tanssileirillä kehitellyn ECD-tyyppisen "tanssimestarin töherryksen" (Dance Master's Doodle) jonka jälkeen on mahdollisesti aikaa perjantaisenkaltaiselle kertaustuokiolle. Jälkimmäisellä puoliskolla Sampo Niskanen kertaa edellisellä leirillä opeteltua Nido d'Amorea.

Paikka: 2. krs
11:00-13:00 Irlantilaista vauhdin hurmaa

Opettaja: Saija Juvala
Sisältö: Vauhdikkaita irlantilaisia Céilí-tansseja.

Paikka: Sali
Barokkikauden Ranska, Osa 2

Opettaja: Maria Hostikka-Ala-Kihniä
Sisältö: Edellisestä osasta jatkaen opetetaan parikoreografia La Bourgogne.

Paikka: 2.krs
13:00-14:00 Lounas katettuna
14:00-16:00 Uusia ja vanhoja solatansseja

Opettaja Ida Hakkarainen
Sisältö: Barokin aikaisia, aloittelijaystävällisiä solatansseja. Barokkipaja I:stä kuitenkin suositellaan pohjaksi. (La Buffecotte, Liliburlero ja Hedge Lane)

Paikka: Sali
Opi Lentämään

Opettaja: Arttu Peltoniemi
Sisältö: Hyvän pohjustuksen jälkeen AcroJoogaan perustuvia rauhallisia PariAcrobatia harjoituksia. Voit olla lennättäjä tai lentäjä tai molempia.

Paikka: 2.krs
16:00-17:00 Varastelutyöpaja - 'Hole in the Wall'

Opettaja: Mikko Tähkänen
Sisältö: Vanhan kunnon varastelutanssin ryöstöjen harjoittelua ja tyylin hiomista. Suositellaan kaikille tanssia tuntemattomille.

Paikka: Sali
17:00-18:00 Etiketin mutkat suoriksi - sivistystä tallukoille

Opettaja: Eetu Kinnunen
Sisältö: Varsinaisen tanssiohjelman päätyttyä tutustutaan etiketin monimutkaisiin koukeroihin.

Paikka: 2.krs
18:00-19:00 Juhlaillallinen
19:00-0:00 Tanssiaiset

Sunnuntai[muokkaa]

09-10:00 Aamiainen katettuna
10:00-12:00 Foksin hurmaa

Opettaja: Tero Salmela, Ida Perälä
Sisältö: Tutustutaan alkeista alkaen yleispätevimpään suomalaiseen lavatanssiin. Oma pari ei välttämätön tai missään määrin pakollinen, koska paria vaihdellaan.

Paikka: Sali
Barokkimuisteloita

Sisältö: Lauantaina opitun ohjaamatonta, tai puoli-ohjattua muistiin palauttamista.

Paikka: 2. krs.
12-14 Kuumaa Rumbaa

Opettajat: Tero Salmela, Ida Perälä
Sisältö: Suurennuslasin alla jotain hieman eksoottisempaa. Tutkitaan, mitä lavarumban perusteisiin kuuluu. Pehmeää, viivyttelevää ja keinuvaa. Omaa paria ei tarvita, paria vaihdetaan.

Paikka: Sali
Outoja ECD:itä

Opettaja: Atro Kajaste
Outoja ja harvinaisia ECD-tansseja

Paikka 2.krs

Yhteystiedot[muokkaa]

050-5453173/Eetu Kinnunen (jokapaikanhöylä)
041-4673799/Arttu Peltoniemi (juoksupoika)
050-5169861/Mari Laakkonen (ilmoittautumiset)

Kaikki järjestäjät tavoittaa sähköpostilla osoitteesta tanssileiri.info@gmail.com, ilmokraatin myös ilmoittautumisten osoitteesta.