Tanssileiri 2011 kevät

Historiallisten tanssien wikistä
Versio hetkellä 13. lokakuuta 2011 kello 20.07 – tehnyt Aamu (keskustelu | muokkaukset) (tuotu kevään 2011 versio tänne)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Historiallisten tanssien kevätleiri 2011 järjestetään 8.-10.4. Jyväskylässä, Juhlatalo Majakosken tiloissa, noin kymmenen kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Leirin järjestävät Eetu Kinnunen ja Arttu Peltoniemi. Tämän kevään leiri on jo yhdeksäs vuoden 2005 jälkeen.


Mikä tanssileiri?

Tanssileiri on kaikille historiallisista tansseista, hyvästä ruoasta ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille tarkoitettu tapahtuma. Leirillä opetetaan historiallisia (ja ei-niin-historiallisia) tansseja helpoista haastaviin, keskiaikaisista barokkeihin, hovitansseista maalaistansseihin ja historiallisen kaavan mukaan rakennettuihin moderneihin tansseihin. Lauantai-iltana leiri huipentuu juhla-ateriaan ja tanssiaisiin, joissa pääsee näyttämään, mitä kaikkea leirin aikana on oppinut.

Leiri on vuoden huipputapahtuma kokeneille tanssijoille ja ehdottomasti paras paikka uteliaille kokeilijoille. Useimmat tanssit ovat melko yksinkertaisia ja helppoja painaa mieleen, mutta samaan aikaan elegantteja ja sosiaalisia. Tanssileiri kokoaa Suomen historialliset tanssijat yhteen ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, nähdä vanhoja ystäviä, oppia uutta, kerrata vanhaa, juhlia ja pitää hauskaa yhdessä.

Tanssia on luvassa perjantai-illan kello kuudesta sunnuntai-iltapäivään saakka. Leirin aikataulu ja sisältö löytyvät erilliseltä Tanssileirin ohjelmasivulta

Käytännön järjestelyjä

Leirillä on kaksi isoa rakennusta, kaksikerroksinen päärakennus ja riihen nimellä kulkeva isohko puulattiainen salirakennus. Sauna sijaitsee erillisessä rakennuksessaan pihapiirissä. Molemmissa isoissa rakennuksissa on keittiö ja wc:itä, suihkut ovat saunan yhteydessä. Saunan pihalla on myös kaksi poreallasta, jotka ovat leiriläisten käytössä.

Erillisiä nukkumatiloja ei ole, mutta leiripaikalla majoittuminen on mahdollista. Yläkerran muutamat erillishuoneet on varattu ensisijaisesti opettajille ja muille leirin työntekijöille, mutta riihen ja päärakennuksen salin lattialle mahtuu nukkumaan. Mukaan kannattaa ottaa makuualusta tai ilmapatja ja makuupussi tai liinavaatteet. Jyväskylässä majoittuminen omin järjestelyin on täysin mahdollista leiripaikan suhteellisen helpon sijainnin ansiosta.

Leirillä tarjotaan tervetulokahvit perjantai-iltana, aamupalaa ja lounasta lauantaina, sekä tietenkin juhla-ateria. Sunnuntaina tarjoillaan vielä aamupala ja eilisen illallisen tähteet, joita oletettavasti on runsaasti.

Vaatetus on vapaa, mutta kehotamme ottamaan jotakin mukavaa ja rentoa tanssiharjoituksia varten ja jotakin tyrmäävän juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin. Kenkinä tanssitossut ovat treenien ykkösvalinta, tanssiaisissa käytännöllisyys ja mukavuus voi kenties tälläkin saralla antaa periksi näyttävyydelle.

Mitä mukaan leirille?

- Itsesi (kavereita saat leiriltä)
- Hyvää mieltä ja tanssi-intoa
- Rennon, mukavan vaatekerran tanssiharjoituksiin, ehkä kaksikin (tanssiessa saattaa tulla hiki)
- Halutessasi jotain juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin
- Hygieniatarpeet
- Pyyhe!
- Omia eväitä, naposteltavaa, juotavaa
- Nukkumatarpeesi


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tehdään osoitteeseen tanssileiri.ilmo@gmail.com seuraavalla ilmoittautumislomakkeella:

Nimi:
Oletko täysi-ikäinen:
Kotipaikka:
Puhelinnumero:
Ruokavalio: (rajoitteet ja allergiat)
Tuletko omalla autolla? Voitko tarjota kyytejä? Tarvitsetko kyytiä?
Kuinka kokenut tanssija olet? (0, ei lainkaan kokemusta, 1, hieman kokemusta, 2, taidan perustanssit, 3, konkari)
Mitä haluaisit tanssia leirillä? (ECD:itä, italialaisia, barokkia, kansantansseja, bordonialaisia, perinteisiä paritansseja...)
Mihin muuhun ohjelmaan haluaisit osallistua? (lähteiden tutkiminen, tanssiaisetiketti jne)
Haluaisitko pitää jotakin ohjelmaa, esiintyä lauantai-iltana, tehdä keittiötöitä tai jotakin muuta leirin hyväksi?
Onko muuta, mitä järjestäjien tulisi ottaa huomioon?


Maksaminen toteutetaan tilisiirrolla. Leirin hinta on 35 euroa per henkilö. Eräpäivä maksulle on 25.3. Myöhässä maksaville hinta on 40 €, maksamatta ja ilmoittautumisensa perumatta jättäneet joutuvat maksamaan vielä 5 € käsittelymaksun. Maksuohjeet lähetetään leiriläisille ilmoittautumisen vastaussähköpostissa. Mikäli haluat perua ilmoittautumisesi leirille, voit tehdä sen vapaasti 25.3. saakka, 1.4. mennessä peruneet saavat puolet leirin hinnasta takaisin. Tämän jälkeen peruville emme voi luvata mitään palautuksia.

Saapuminen paikalle

Leiripaikalle pääsee parhaiten omalla autolla. Järjestämme tarvittaessa kyydityksiä Jyväskylän Matkakeskukselta (varaudu maksamaan bensarahat). Yleisesti ottaen suosittelemme kimppakyytejä, mistä ikinä olettekin tulossa. Jos et tiedä, tuleeko paikkakunnaltasi ketään tai et tunne muita, niin ota yhteyttä järjestäjiin, koetamme järjestää sinulle kyydin.

Osoite on:
Juhlatalo Majakoski
Kankaanpäänranta 5
40660 Jyväskylä

Ajo-ohjeet löytyvät Majakosken sivuilta. (ks. alla)

Linkkejä ja yhteystietoja

Juhlatalo Majakoski: http://www.kariteam.fi/Majakoski/index.htm Järjestäjät: tanssileiri.info@gmail.com (HUOM! Eri osoite kuin ilmoittautumisille) 050-5453173/Eetu Kinnunen 041-4673799/Arttu Peltoniemi

Vastaamme yhteydenottoihin mielellämme!