Tanssileiri 2014 kevät

Historiallisten tanssien wikistä
Versio hetkellä 18. maaliskuuta 2014 kello 14.28 – tehnyt Tephanis (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tanssileiri 2014 kevät

Kevään tanssileiri järjestetään tällä kertaa 1700-luvun tunnelmissa Kangasalla, Tampereen lähistöllä.

1700-luku oli Suomessa vapauden aikaa. Ruotsin suurvaltakausi oli päättynyt Suureen Pohjan sotaan, jonka tulos oli Ruotsin kannalta katastrofi. Se oli menettänyt suurvalta-asemansa, kuningas Kaarle XII menehtyi ja säädyt ottivat vallan itselleen. Säätyvaltakaan ei taannut valtiolle onnea ja autuutta ja uudeksi kuninkaaksi nousikin Kustaa III, jonka ansiosta tunnemme käsitteen kustavilainen aikakausi.

1700-luku oli myös hyödyn ja valistuksen sekä tieteiden ja taiteiden kulta-aikaa. Tuohon aikaan ranskalainen kulttuuri dominoi Eurooppaa ja erityisesti barokkitanssi oli hyvin suosittua. Barokkitansseja voidaan tanssia sekä näyttämötansseina, että seuratansseina. Seuratanssit jaettiin paritansseihin, menuetteihin ja kontratansseihin. Toki 1700-luvulla tanssittiin myös englantilaisia maalaistansseja. Erityistä suosiota 1700-luvulla saavuttivat myös englantilaisen mallin mukaan koreografioidut solatanssit.

Kevään tanssileirillä päästään alustavien suunnitelmien mukaan tutustumaan niin askelikkotekniikkaan, tanssiotteisiin ja asentoihin, kuin myös tanssien sosiaalisempaan puoleen. Tanssimme itsemme pyörryksiin solatanssien hurmaavissa kuvioissa ja sosialiseeraamme piiritanssien pyörteissä. Lyhyesti sanoen: Tanssimme jalkamme muussiksi!

Tervetuloa!

Lähteet:

http://peda.net/veraja/suonenjoki/lukio/oppiaineet/marjukka/hy8/1700luku http://dansebaroque.blogspot.fi/p/mika-barokkitanssi.html