Tanssileiri 2016 syksy

Historiallisten tanssien wikistä
Versio hetkellä 15. lokakuuta 2016 kello 13.16 – tehnyt 93.106.139.55 (keskustelu)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lyhyesti:

 • Tapahtuma: Tanssileiri kaikille historiallisista tansseista kiinnostuneille
 • Aika: 4.-6.11.2016
 • Paikka: Ahtelan leirikeskus, Sauvo
 • Majoittuminen: Sänkymajoitus 12 hengen mökeissä tai osittain lattialla. Kaikille patjat, peitot ja tyynyt.
 • Hinta: 50€/henkilö, sis. majoitus ja ruokailut
 • Ohjelma: Linkki ohjelmaan!
 • Ilmoittautuminen: Ilmoittautumislomake


Syystanssileiri 2016: Bordonialainen kurpitsajuhla

Syksyn 2016 historiallisten tanssien leirin teemana on Bordonialainen kurpitsajuhla. Painotus on bordonialaisissa ja muissa ns. moderneissa historiallisissa tansseissa, aitoja historiallisia tansseja kuitenkaan unohtamatta. Ilmassa ovat syksyn sadonkorjuun viimeiset tuoksut, ympärillä saapuvan talven pimeys - kaiken keskellä loistavat kurpitsalyhdyt ja pimeyden voimia uhmaava tanssin riemu!

Kenelle?

Kaikille historiallisista tansseista kiinnostuneille, aloittelijoista konkareihin.

Paikka

Ahtelan leirikeskus, jossa käytössämme:

 • Majakka, jossa ruokailut, tanssipajoja ja tanssiaiset
 • Kutteri, jossa tanssipajoja ja sauna sekä keittiö, jonka jääkaapissa voi säilyttää omia eväitä.
 • 4 hirsimökkiä (Kummeli, Poiju, Reimari, Pooki), joissa majoitustilat ja pienet keittiöt jääkaappeineen leiriläisten omia eväitä varten.

Ahtelan kartta

Huom! Mökit ja Kutteri sijaitsevat noin 500 m päässä päärakennus Majakasta, joten kannattaa varata kunnon ulkokengät siirtymisiä varten, etenkin jos on ollut sateista.

Ahtelan alueella on viikonlopun aikana myös toinen tapahtuma, joten kaikki Ahtelan tilat eivät ole käytössämme.

(Alun perin käytössämme piti olla myös Ankkuri-majoitusrakennus, mutta se menikin remonttiin.)

Majoittuminen

Kaikille majoittujille on patja, peitto ja tyyny. Tuo oma lakana sekä makuupussi tai liinavaatteet.

Majoittuminen tapahtuu lähinnä neljässä hirsimökissä. Jokaisessa mökissä majoitustilaa 12:lle nukkujalle kerrossängyissä, sohvalla tai parvella. Mökeissä ei ole omaa vessaa; vesivessat ja suihkut löytyvät mökkien viereisestä ulkorakennuksesta.

Kaikissa hirsimökeissä noudatetaan hiljaisuutta, jotta kaikki voivat nukkua mahdollisimman hyvin. Ankkuri-rakennuksen piti olla ns. mölymökki, mutta emme saakaan rakennusta käyttöömme. Korvaukseksi on järjestetty lattiamajoitusta muutamille osallistujille Majakassa ja Kutterissa (näiden henkilöiden kanssa sovittu erikseen). Näissä tiloissa nukkujat voivat keskenään sopia hiljaisuus/meluisuussäännöistä.

Ruokailut

Leirillä tarjottava ruoka on herkullista ja täyspainoista kasvisruokaa. Tarjolla on:

 • perjantaina tervetulokahvi ja iltapala
 • lauantaina aamupala, lounas, päivällinen ja iltapalaa tanssiaisten aikana
 • sunnuntaina aamupala ja välipala ennen lähtöä

Ilmoitathan ruokavalioon liittyvistä rajoituksistasi ilmoittautumisen yhteydessä. Pyrimme ottamaan rajoitukset huomioon ja varaamaan kaikille sopivaa ruokaa. Kaikkia ruokavalioita emme kuitenkaan välttämättä pysty toteuttamaan. Otamme siinä tapauksessa yhteyttä ennen leiriä. Ilmoitathan myös, jos haluat syödä ainoastaan omia eväitä. Mahdollisten omien eväiden säilyttämiseen ja lämmittämiseen on käytettävissä jääkaappi ja mikroaaltouuni monitoimitila Kutterissa.

Leirikeskuksessa on grillauskatos, jota on mahdollisuus käyttää.


Ilmoittautuminen

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen. Leirille mahtuu n. 60 henkeä. Leiri on tällä hetkellä täynnä, mutta varasijalle voi vielä ilmoittautua.

Leirimaksun eräpäivä on 14.10. Maksutiedot on lähetetty sähköpostitse ilmoittautuneille. Jos et ole saanut maksutietoja, ota yhteyttä leirin pääjärjestäjiin.

Peruutusehdot: Jos peruuttaa 2 viikkoa ennen leirin alkua eli viimeistään 21.10, saa koko maksamansa leirimaksun takaisin. Jos peruuttaa viikkoa ennen leirin alkamista eli viimeistään 28.10, saa leirimaksusta takaisin 20 €. Tämän lähempänä tapahtumaan emme valitettavasti pysty palauttamaan leirimaksua lainkaan.

Maksathan eräpäivään mennessä! Jos joku ei ole maksanut eräpäivään mennessä, hänen voidaan katsoa peruneen osallistumisensa, jolloin paikka annetaan varasijalle jääneelle henkilölle. Ilmoitathan peruutuksesta muutenkin ajoissa, jotta voimme antaa paikan varasijalle jääneelle mahdollisimman pian.

Ohjelma

Linkki ohjelmaan

Leirillä on pääosassa tanssi, mutta ohjelmassa on myös muun muassa yhteislaulua, saunomista ja kurpitsankaiverruskilpailu.

Leiripaikalle voi saapua perjantaina 4.11. klo 17 alkaen. Leiripaikan on oltava tyhjä sunnuntaina klo 14 mennessä. Pari viimeistä tuntia käytetään loppusiivoukseen - toivottavasti mahdollisimman moni voi osallistua, jotta saadaan homma nopeasti valmiiksi!

Leirillä pidetään myös Suomen historiallisen tanssin harrastajat ry:n kokous.

Huomaathan, että ohjelmaan voi tulla muutoksia.

Tanssiaiset

Leirin kruunaavat tuttuun tapaan lauantai-illan tanssiaiset!

Tanssisettien välissä nähdään myös esityksiä: luvassa on mm. Tempo della Storia, johon voivat tulla mukaan kaikki tanssin entuudestaan tuntevat. Leirillä järjestetään pari tilaisuutta kerrata tanssia, ja näissä kertauksissa myös sovitaan paikkajako.

Tanssiaisohjelma tullaan julkaisemaan ennen leiriä.

Tanssiaisten pääjärjestäjänä toimii Anna Närjänen.

Mitä mukaan?

Katso läpi tanssileirin muistilista. Huomaa, että leirikeskuksessa on peitot ja tyynyt, muttei liinavaatteita eikä pyyhkeitä.

Halutessasi voit osallistua tanssiaissalin koristeluun tuomalla mukanasi Kurpitsajuhla-teemaan sopivia koristeita. Teemaa voi tulkita haluamallaan tavalla - myös tanssiaisasussa! :)

Kurpitsankaiverruskilpailuun tanssileiri tarjoaa rajallisen määrän kurpitsoita tai muita kaiverrettavia vihanneksia yksin tai ryhmässä taiteiltaviksi - voit kuitenkin tuoda myös oman kaiverrettavan.

Sijainti ja kyydit

Kimppakyytien säätämiseen on seuraava nettilomake:

Tanssileirin kyytisäätö

Lomakkeessa tietoja myös muista matkustusvaihtoehdoista!

SAAPUMINEN JULKISILLA PERJANTAINA:

Ahtelaan ei pääse kovin hyvin julkisella liikenteellä, sillä lähin bussipysäkki on Sauvon keskustassa (n. 15 km Ahtelasta. Turusta tulee busseja Sauvoon pe-iltapäivällä n. tunnin välein, Helsingistä yksi bussi Sauvoon klo 13:58-16:55. Tarvittaessa järjestetään kyytejä Sauvosta Ahtelaan. Ilmoitathan sähköpostitse viimeistään 28.10, mikäli tarvitset kyydin Sauvosta!

Kellonaikojen suhteen joustavampi tapa tulla Helsingistä on tulla Saloon (n. 30 km Ahtelasta), mihin pääsee joustavasti bussilla tai junalla Helsingistä, ja tulla sieltä taksilla Ahtelaan. Silloin kannattaa järjestää kimppataksi - Leirin Facebook-tapahtumasivulla on keskustelu tätä varten, ja myös Kyytisäätö-lomakkeessa on lisätietoa - katso linkki yllä!

Huom! Leirin järjestäjät eivät valitettavasti voi tulla hakemaan Salosta!

KOTIMATKA JULKISILLA SUNNUNTAINA:

Sauvosta Helsinkiin lähtee bussi su klo 19:30, Turkuun 16:30. Kellonajat ovat huonot, koska leiri päättyy klo 14. Suosittelemme kimppakyytitakseja Saloon ja sieltä matkan jatkamista bussilla tai junalla.

Yhteystiedot

Tavoitat leirin pääjärjestäjät osoitteesta tanssileirit@gmail.com.

Pääjärjestäjät: Outi Rehn, Annika Lehto, Pirkko Koivunen