Ero sivun ”The Old Mole” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (muotoilin)
p (linkin lisäys)
Rivi 1: Rivi 1:
 
[[ECD|Englantilainen maalaistanssi]] kolmelle parille jonossa. Tanssissa on kolme epäsäännöllistä säkeistöä ja vaihtuvat kertosäkeet.
 
[[ECD|Englantilainen maalaistanssi]] kolmelle parille jonossa. Tanssissa on kolme epäsäännöllistä säkeistöä ja vaihtuvat kertosäkeet.
 +
 +
Aikalaiskuvaus tanssista on [http://www.shipbrook.com/jeff/playford/75.html Playford, John 1653: The Dancing Master] -kirjassa.
  
 
===Ensimmäinen säkeistö (doublet)===
 
===Ensimmäinen säkeistö (doublet)===

Versio 11. syyskuuta 2007 kello 17.17

Englantilainen maalaistanssi kolmelle parille jonossa. Tanssissa on kolme epäsäännöllistä säkeistöä ja vaihtuvat kertosäkeet.

Aikalaiskuvaus tanssista on Playford, John 1653: The Dancing Master -kirjassa.

Ensimmäinen säkeistö (doublet)

Paria kädestä kiinni, double eteen ja double taakse.
Käännytään katsomaan omaa paria ja tehdään set and turn vasen.
Uudelleen double eteen ja taakse.
Käännytään katsomaan omaa paria ja tehdään set and turn oikea.

Kaikki kääntyvät omaan vasempaansa 90 astetta ja kulkevat doublen eteenpäin. Tämän jälkeen käännytään parin kautta 180 astetta ja palataan doublella omalle paikalle ja käännytään katsomaan omaa paria. Set and turn vasen.
Kaikki kääntyvät omaan oikeaansa 90 astetta ja kulkevat doublen eteenpäin. Tämän jälkeen käännytään parin kautta 180 astetta ja palataan doublella omalle paikalle ja käännytään katsomaan omaa paria. Set and turn oikea.

Ensimmäinen kertosäe (paikanvaihdot)

Herra 1 ja leidi 3 lähestyvät toisiaan yhdellä doublella, palaavat takaisin paikoilleen yhdellä doublella ja vaihtavat lopuksi paikkoja kahdella doublella.

Herra 3 ja leidi 1 vaihtavat paikkoja kuten herra 1 ja leidi 3 aikaisemmin.

Herra 2 ja leidi 2 vaihtavat paikkoja kuten herra 1 ja leidi 3 aikaisemmin.

Toinen säkeistö (portit)

Herra 1 (joka on leidi 3:n paikalla) ottaa herra 2 kädestä kiinni. Samaan aikaan leidi 3 ja leidi 2 tekevät saman. Kummatkin ottavat doublen kohti yksinäistä kulmassa seisovaa henkilöä ja palaavat doublella takaisin lähtöpaikalleen. Otetta ei irroteta.

Herra 1 ja herra 2 nostavat kätensä portiksi, josta leidi 1 kulkee kahdella doublella herra 3 paikalle. Samaan aikaan leidi 3 ja leidi 2 nostavat kätensä portiksi, josta herra 3 kulkee kahdella doublella leidi 1 paikalle.

Porttien tekoa jatketaan siten, että henkilö joka kulki portista muodostaa aina seuraavan portin herra 2 tai leidi 2 kanssa. He ottavat aina doublen kohti yksin jäävää henkilöä ja doublen takaisin ja muodostavat tämän jälkeen portin, josta yksinäinen henkilö kävelee kahdella doublella vastakkaiselle paikalle. Toisen säkeistön lopussa kaikki ovat samoilla paikoilla, joilta aloittivat toisen säkeistön.

Toinen kertosäe

Sama kuin ensimmäinen kertosäe

Kolmas säkeistö (pyörimiset)

Miehet ja leidit muodostavat rivin ottamalla toisiaan käsistä kiinni. Rivit ottavat doublen toisiaan kohti, kädet irti. Kummankin sukupuolen 1 ja 3 ottavat doublen takaisin, mutta kakkoset jäävät paikoilleen. 1 ja 3 kääntyvät katsomaan oman sukupuolen 3 tai 1.

Pyöritetään henkilöä, jota katsotaan kahden käden otteella yksi kierros. (1 ja 3 pyörittävät siis omaa sukupuolta olevaa henkilöä ja 2 omaa pariaan.) Tehdään saman henkilön kanssa vasen siding.

Pyöritetään omaa paria kahden käden otteella koko kierros, jonka lopuksi kumpikin sukupuoli on taas siistissä jonossa.

Miehet tekevät kasiheinän. Heinä on hidas.
Naiset tekevät kasiheinän. Heinä on hidas.

Kolmas kertosäe (heinät)

Kumpikin sukupuoli tekee keskenään kaksi kasiheinää. Heinä on hidas.

Cast out 1 johdolla. Cast out on nopeahko, mutta kiire ei ole.
Cast out 3 johdolla. Cast out on nopeahko, mutta kiire ei ole.