Muokataan sivua Troikka

Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi kirjataan käyttäjätunnuksesi tekemiksi ja samalla saat käyttöösi hyödyllisiä välineitä.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
'''Troikka''' on vauhdikas ja hengästyttävä neliötanssi 12 tanssijalle, jotka muodostavat neljä kolmikkoa (mielellään poika keskellä ja kaksi tyttöä sivuilla, mutta mikä muukin yhdistelmä hyvänsä on aivan hyväksyttävä). Kolmikko pitää toisiaan kädestä kiinni ja kädet ovat ylhäällä.
+
'''Troikka''' on melko hengästyttävä tanssi nopean rytmin ja vauhdikkaan askeleen takia.
 
 
Kaksi vastakkain olevaa kolmikkoa ovat pääparit ja toiset ovat sivuparit. Tanssi etenee kaanonin tapaan: sivuparit toistavat pääparien tanssimat kuviot 8 askelikkoa heitä jäljessä.
 
 
 
Tanssia voi myös soveltaa muille tanssijamäärille (esim. 8 tai 10 henkeä) laittamalla vastakkain kahden hengen parit, jotka sitten soveltavat alla olevia kuvioita.
 
  
 
==Askelikko==
 
==Askelikko==
  
Juoksua, jossa jalka nousee suorana etuviistoon (oikea jalka oikealle, vasen jalka vasemmalle) mahdollisimman korkealle.
+
Juoksua, jossa jalka nousee suorana etuviistoon (oikea jalka oikealla, vasen jalka vasemmalle) mahdollisimman korkealle.
  
 
==Tanssi==
 
==Tanssi==
  
===A-osa (vastuu)===
+
Aloituskuvio 12 hengen neliö, jonka jokainen sivu muodostuu kolmikosta, mielellään poika keskellä ja kaksi tyttöä sivuilla, mutta mikä muukin yhdistelmä hyvänsä on aivan hyväksyttävä. Kuviossa kädet ovat ylhäällä.
 
 
Pääparit aloittavat tanssin liikkumalla 8 askelikkoa kohti vastinkuviota (vastuu), ja kolmikoiden kohdatessa lyövät kolmikoiden päissä olevat vapaan käden vastakkaiskolmikon kanssa ylhäällä yhteen ja samalla huudetaan "HEI!"  (Tässä kohtaa B-pari aloittaa tanssin lähtemällä eteenpäin.)  Paluu kahdeksalla askelikolla takaisin. A-osa toistetaan.
 
  
===B-osa (pyörimiset)===
+
===A-osa===
  
8 askelikolla kolmikon oikeanpuoleisin henkilö menee kahden muun tekemästä portista läpi ja takaisin omalle paikalleen (keskimmäinen pyörähtää samasta portista itsensä ympäri, etteivät kädet mene solmuun). Tämän jälkeen vasemmanpuoleisin menee 8 askelikolla kahden muun tekemästä portista.
+
Pääparit aloittavat tanssin tekemällä kahdeksalla askelikolla vastuun, kolmikoiden kohdatessa lyövät kolmikoiden päissä olevat vapaan käden vastakkaiskolmikon kanssa ylhäällä yhteen ja samalla huudetaan HEI!, paluu kahdekasalla askelikolla takaisin. A-osa toistetaan.  
  
Lopuksi vielä kolmen hengen piirissä 8 askelikkoa myötäpäivään ja 8 vastapäivään.
+
===B-osa===
  
Tanssi alkaa alusta.
+
Sivuparit aloittavat tanssin vasta tässä vaiheessa, eli tekevät kaksi vastuuta. Sillä välin pääparit tekevät seuraavasti: Kahdeksalla askelikolla kolmikon keskimmäisen oikealla puolella henkilö menee kahden muun tekemästä portista läpi, tämän jälkeen vasemmanpuoleinen menee kahdeksalla askelikolla kahden muun tekemästä portista, lopuksi vielä kolmen hengen piiri kahdeksan askelikkoa myötäpäivään ja kahdeksan vastapäivään. Tämän jälkeen pääparit aloittavat tanssin alusta ja sivuparit tekevät B-osaa.
  
 
==Musiikki==
 
==Musiikki==
Rivi 28: Rivi 22:
 
: Yleisimmin Suomessa käytetty Sapelitanssi, ulkomailla käytetään alkuperäistä musiikkia
 
: Yleisimmin Suomessa käytetty Sapelitanssi, ulkomailla käytetään alkuperäistä musiikkia
  
[[Luokka:Muut]]
+
[[Luokka:Muut|Troikka]]

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Wiki:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Muokataksesi tätä sivua vastaa alla olevaan kysymykseen (lisätietoja):

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)
Noudettu kohteesta ”http://tanssi.dy.fi/Troikka