Ero sivun ”Vanhojentanssien askelikkoja” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(→‎Askelikkoja: Ainakin nämä kaksi)
Rivi 4: Rivi 4:
  
 
=== Askelikkoja ===
 
=== Askelikkoja ===
* [[La Chaconne]]
+
 
* [[Pas d'Espagne]]
+
==== Lakaisu ====
 +
:Vedetään jalkaa lattiaa pitkin iskun aikana niin että se käy ilmassa ennen seuraavaa iskua. Esiintyy mm. [[La Chaconne]]ssa ja muutamissa [[Pas de Quatre]]n sovituksissa.
 +
 
 +
==== Vaihtoaskel ====
 +
:Astutaan iskun alussa askel eteenpäin ja vedetään toinen jalka viereen takapotkulla. Esiintyy mm. [[La Chaconne]]ssa ja [[Pas de Quatre]]ssa.
 +
 
 +
==== Ristiaskeldouble ====
 +
:Astutaan vasemmalla jalalla sivulle, oikealla taakse ristiin, vasemmalla sivulle ja näpäytetään varpaalla lattiaan. Sama toistuu oikealle. Esiintyy mm. [[Pompadour]]issa.
 +
 
 +
==== Do-Si-Do ====
 +
:Yleensä 8 iskun ajan tapahtuva liikesarja, jossa Do-Si-Don tekevän kaksikon selät kohtaavat. Esiintyy mm. [[Fireman's Dance]]ssa ja [[Do-Sa-Do Mixer]]issä.
  
  
 
[[Luokka:Tanssiaskelikkoja]]
 
[[Luokka:Tanssiaskelikkoja]]

Versio 30. marraskuuta 2014 kello 10.47

Nämä ovat tansseja, joita tyypillisesti tanssitaan illallisjuhlissa ja nimensä mukaisesti lukioiden vanhojentansseissa. Osa on vanhoja salonkitansseja, osa 1920- ja 1930-luvun muotitansseja.

Lista vanhojentansseista

Askelikkoja

Lakaisu

Vedetään jalkaa lattiaa pitkin iskun aikana niin että se käy ilmassa ennen seuraavaa iskua. Esiintyy mm. La Chaconnessa ja muutamissa Pas de Quatren sovituksissa.

Vaihtoaskel

Astutaan iskun alussa askel eteenpäin ja vedetään toinen jalka viereen takapotkulla. Esiintyy mm. La Chaconnessa ja Pas de Quatressa.

Ristiaskeldouble

Astutaan vasemmalla jalalla sivulle, oikealla taakse ristiin, vasemmalla sivulle ja näpäytetään varpaalla lattiaan. Sama toistuu oikealle. Esiintyy mm. Pompadourissa.

Do-Si-Do

Yleensä 8 iskun ajan tapahtuva liikesarja, jossa Do-Si-Don tekevän kaksikon selät kohtaavat. Esiintyy mm. Fireman's Dancessa ja Do-Sa-Do Mixerissä.