Daring Damsel

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tanssi, jossa vastinpari löytyy toiselta puolelta tanssisalia. Laukataan salin puolelta toiselle ja lordit vaihtavat välillä leidiä.

Järjestäytyminen[muokkaa]

Lordit ottavat leidin promemadiotteeseen. Muodostetaan kaksi yhtä pitkää solaa vierekkäin, vasemmanpuoleinen sola katsoo alasaliin. Solan vasemmalta puolelta löytyy vastinpari. Pitäkää solien välillä sopivasti etäisyyttä, kahdeksalla laukalla pitäisi päästä vastinparin paikalle. Jos pareja on pariton määrä, yksi pari voi mennä salin toiseen päähän, ei solien väliin.


A-osa[muokkaa]

  • Kahdeksan laukka-askelta vastinparin paikalle. Vastinpari ohitetaan naamatusten / vasemmalta.
  • Kahdeksan laukka-askelta alkuperäisille aikoille. Vastinpari ohitetaan selätysten / vasemmalta.
  • Parinvaihto: Herrat ottavat kolme laukkaa keskelle ja päästävät sitten irti leidistään, pysähtyvät kahdeksi iskuksi ja laukkaavat takaisin kolmella iskulla vieraan leidin kanssa. Leidit laukkaavat salin päästä päähän. He ohittavat toisensa naamatusten ja ottavat normaalin tanssiotteen vastinparistaan saapuessaan vieraalle paikallle
  • Kahdeksalla iskulla pyöritään ympäri vastinparin kanssa.

B-osa[muokkaa]

  • Kahdeksan laukka-askelta vastinparin paikalle. Vastinpari ohitetaan vasemmalta.
  • Kahdeksan laukka-askelta alkuperäisille aikoille. Vastinpari ohitetaan vasemmalta.
  • Parinvaihto: Herrat ottavat kolme laukkaa keskelle ja päästävät sitten irti leidistään, pysähtyvät kahdeksi iskuksi ja laukkaavat takaisin kolmella iskulla oman leidin kanssa. Leidit laukkaavat salin päästä päähän. He ohittavat toisensa naamatusten ja ottavat promenadi tanssiotteen omasta paristaan saapuessaan vieraalle paikallle
  • Edetään edessä olevan tanssiparin paikalle. Solan päässä siirrytään toiselle puolelle solaa tai kauniin parin paikalle, jos sellainen on olemassa: tämä siirtyy puolestaan oikeanpuoleisen solan alimmaksi pariksi. Jos jää aikaa etenemisiltä, viimeiset iskut voi käyttää tekemällä balanceja vasemmalle ja oikealle.

Musiikki[muokkaa]

Musiikkina on käytetty the Daring Damsel kappaletta (The Lost Dances of Earthly Delights, Volume II, Village 11)

Huomioi luokituksen merkitys: | tekstin perään lisätty tanssin nimi määrittää aakkostuksen luokkasivulla!