Tanssileiri 2015 kevät

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tanssileiri 2015 kevät[muokkaa]

Historiallisten tanssien kevätleiri 2015 järjestetään 6.-8.3.2015 Oulusssa, Peuhun kartanossa. Leirin järjestää Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry yhteistyössä Suomen historiallisen tanssin harrastajat ry:n kanssa. Pääjärjestäjänä toimii Susanna Veijalainen.

Mikä tanssileiri?[muokkaa]

Tanssileiri on kaikille historiallisista tansseista, hyvästä ruoasta ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille tarkoitettu tapahtuma. Leirillä opetetaan historiallisia (ja ei-niin-historiallisia) tansseja helpoista haastaviin, keskiaikaisista barokkeihin, hovitansseista maalaistansseihin ja historiallisen kaavan mukaan rakennettuihin moderneihin tansseihin. Lauantai-iltana leiri huipentuu tanssiaisiin, joissa pääsee näyttämään, mitä kaikkea leirin aikana on oppinut. Leiri on vuoden huipputapahtuma kokeneille tanssijoille ja ehdottomasti paras paikka uteliaille kokeilijoille. Useimmat tanssit ovat melko yksinkertaisia ja helppoja painaa mieleen, mutta samaan aikaan elegantteja ja sosiaalisia. Tanssileiri kokoaa Suomen historialliset tanssijat yhteen ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, nähdä vanhoja ystäviä, oppia uutta, kerrata vanhaa, juhlia ja pitää hauskaa yhdessä. Tanssia on luvassa perjantai-illan kello kuudesta sunnuntai-iltapäivään saakka.

Käytännön järjestelyjä[muokkaa]

Leiripaikalla Peuhussa käytössämme on kaksikerroksinen päärakennus sekä piharakennus, jonka yhteydessä on sauna. Käytössämme on myös palju. Peuhu on hyvin varusteltu ja moderni paikka, vaikka itse rakennus onkin vanha. Lisätietoja tiloista

Leirillä tarjoillaan perjantaina iltapalaa, lauantaina aamupala, välipala, lounas sekä päivällinen. Sunnuntaina tarjoillaan aamupala ja lounas.

Vaatetus on vapaa, mutta kehotamme ottamaan jotakin mukavaa ja rentoa tanssiharjoituksia varten ja jotakin juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin. Suosittelemme ottamaan mahdollisuuksien mukaan harjoituksiin tanssikengät.

Lähin hotelli sijaitsee noin 10 kilometrin päässä ja järjestäjiltä voi kysyä mahdollisia alennuksia hotellimajoituksesta.

Leirin ohjelma Tunneilla tanssitut tanssit

Mitä mukaan leirille?[muokkaa]

Tarpeellisista tavaroista ja kokeneempien kävijöiden vinkeistä on myös koottu muistilista,[1] jota kannattaa tarkastella.

Leiripaikalla on yöpymisvälineet vain osalle leiriläisistä, joten suurin osa leiriläisistä joutuu ottamaan mukaan omat patjat/tyynyt/peitot.

Ilmoittautuminen ja maksaminen[muokkaa]

Leirin osallistumismaksu on 50 euroa. Oulun Interaktiiviset Eläytyjät ry:n ja Suomen historiallisen tanssin harrastajat ry:n jäsenet saavat viiden euron alennuksen, jolloin leirin hinta on 45 euroa.

Eräpäivä maksulle on 20.2. Maksaminen toteutetaan tilisiirrolla, tilinumero ja muut maksutiedot lähetetään leiriläisille sähköpostitse. Mikäli haluat perua ilmoittautumisesi leirille, voit tehdä sen vapaasti 20.2. saakka. Tämän jälkeen peruville emme voi luvata mitään palautuksia.

Jos maksamisessa on jotain vaikeuksia, ongelmia tai rahaa ei juuri silloin eräpäivän aikaan ole, otathan yhteyttä jo etukäteen, niin katsotaan voidaanko asia järjestää jotenkin. Huutelemme kyllä maksamisen unohtaneiden perään.

Saapuminen paikalle[muokkaa]

Peuhun kartanolle on Oulun keskustasta matkaa noin 20 kilometriä.

Paikan osoite:
Peuhuntie 194
90460 Oulunsalo

Kartanolle ei pääse Oulun keskustasta tai lentokentältä linja-autolla, joten parhaiten paikalle pääsee autolla. Jos saavut Ouluun jollain muulla kuin autolla, ilmoita järjestäjille jotta he voivat järjestää kaikille tarvitseville kyydit asemilta Peuhuun.


Yhteystiedot[muokkaa]

tanssileiri.oulu@gmail.com