Tanssileiri 2010 kevät

Historiallisten tanssien wikistä
Versio hetkellä 13. lokakuuta 2011 kello 21.12 – tehnyt Aamu (keskustelu | muokkaukset) (tuotu kevään 2011 versio tänne)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Historiallisten tanssien kevätleiri 2010 järjestetään 23.-25.4. Jyväskylässä, Juhlatalo Majakosken tiloissa, noin kymmenen kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Leirin järjestää Maahinkainen ry. Tämän kevään leiri on jo seitsemäs vuoden 2005 jälkeen ja leiri juhlii tänä vuonna viisivuotista taivaltaan.

Maria Anttosen ottamia kuvia tanssileiriltä


Mikä tanssileiri?

Tanssileiri on kaikille historiallisista tansseista, hyvästä ruoasta ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille tarkoitettu tapahtuma. Leirillä opetetaan historiallisia (ja ei-niin-historiallisia) tansseja helpoista haastaviin, keskiaikaisista barokkeihin, hovitansseista maalaistansseihin ja historiallisen kaavan mukaan rakennettuihin moderneihin tansseihin. Lauantai-iltana leiri huipentuu juhla-ateriaan ja tanssiaisiin, joissa pääsee näyttämään, mitä kaikkea leirin aikana on oppinut.

Leiri on vuoden huipputapahtuma kokeneille tanssijoille ja ehdottomasti paras paikka uteliaille kokeilijoille. Useimmat tanssit ovat melko yksinkertaisia ja helppoja painaa mieleen, mutta samaan aikaan elegantteja ja sosiaalisia. Tanssileiri kokoaa Suomen historialliset tanssijat yhteen ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, nähdä vanhoja ystäviä, oppia uutta, kerrata vanhaa, juhlia ja pitää hauskaa yhdessä.

Tanssia on luvassa perjantai-illan kello kuudesta sunnuntai-iltaan saakka. Leirin aikataulu ja sisältö löytyy leirin ohjelmasivulta.

Käytännön järjestelyjä

Leirillä on kaksi isoa rakennusta, kaksikerroksinen päärakennus ja riihen nimellä kulkeva isohko puulattiainen salirakennus. Sauna sijaitsee erillisessä rakennuksessaan pihapiirissä. Molemmissa isoissa rakennuksissa on keittiö ja wc:itä, suihkut ovat saunan yhteydessä. Saunan pihalla on myös kaksi poreallasta, jotka ovat leiriläisten käytössä.

Erillisiä nukkumatiloja ei ole, mutta leiripaikalla majoittuminen on mahdollista. Yläkerran muutamat erillishuoneet on varattu ensisijaisesti opettajille ja muille leirin työntekijöille, mutta riihen ja päärakennuksen salin lattialle mahtuu nukkumaan. Mukaan kannattaa ottaa makuualusta tai ilmapatja ja makuupussi tai liinavaatteet. Jyväskylässä majoittuminen omin järjestelyin on täysin mahdollista leiripaikan suhteellisen helpon sijainnin ansiosta.

Leirillä tarjotaan tervetulokahvit perjantai-iltana, aamupalaa ja lounasta lauantaina, sekä tietenkin juhla-ateria. Sunnuntaina tarjoillaan vielä aamupala ja eilisen illallisen tähteet, joita oletettavasti on runsaasti.

Vaatetus on vapaa, mutta kehotamme ottamaan jotakin mukavaa ja rentoa tanssiharjoituksia varten ja jotakin tyrmäävän juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin. Kenkinä tanssitossut ovat treenien ykkösvalinta, tanssiaisissa käytännöllisyys ja mukavuus voi kenties tälläkin saralla antaa periksi näyttävyydelle.

Mitä mukaan leirille?

- Itsesi (kavereita saat leiriltä)
- Hyvää mieltä ja tanssi-intoa
- Rennon, mukavan vaatekerran tanssiharjoituksiin, ehkä kaksikin (tanssiessa saattaa tulla hiki)
- Halutessasi jotain juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin
- Hygieniatarpeet
- Pyyhe!
- Omia eväitä, naposteltavaa, juotavaa
- Nukkumatarpeesi


Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tehdään osoitteeseen tanssileiri.ilmo@gmail.com seuraavalla ilmoittautumislomakkeella:

Nimi:
Oletko täysi-ikäinen:
Kotipaikka:
Puhelinnumero:
Ruokavalio: (rajoitteet ja allergiat)
Tuletko omalla autolla? Voitko tarjota kyytejä? Tarvitsetko kyytiä?
Kuinka kokenut tanssija olet? (0, ei lainkaan kokemusta, 1, hieman kokemusta, 2, taidan perustanssit, 3, konkari)
Mitä haluaisit tanssia leirillä? (ECD:itä, italialaisia, barokkia, kansantansseja, bordonialaisia, perinteisiä paritansseja...)
Mihin muuhun ohjelmaan haluaisit osallistua? (lähteiden tutkiminen, tanssiaisetiketti jne)
Haluaisitko pitää jotakin ohjelmaa, esiintyä lauantai-iltana, tehdä keittiötöitä tai jotakin muuta leirin hyväksi?
Onko muuta, mitä järjestäjien tulisi ottaa huomioon?

Maksaminen toteutetaan tilisiirrolla. Leirin hinta on 30 euroa per henkilö. Eräpäivä maksulle on 9.4. Leirillä käteisellä maksavat 35 €, maksamatta ja ilmoittautumisensa perumatta jättäneet joutuvat maksamaan vielä 5 € käsittelymaksun. Leiri maksetaan tilille 580013-2199135, maksun saajaksi Eetu Kinnunen ja viestiin "Tanssileiri Oma Nimi". Vastaava informaatio on myös ilmoittautumisen vastausviestissä. Viestittömät tai leiriläisiin kuulumattomilta tulevat rahat tulkitsemme lahjoitukseksi tanssileirille ja kiitämme niistä kauniisti.

Mikäli haluat perua ilmoittautumisesi leirille, voit tehdä sen vapaasti 9.4. saakka, 16.4. mennessä peruneet saavat puolet leirin hinnasta takaisin. Tämän jälkeen peruville emme voi luvata mitään palautuksia.

Saapuminen paikalle

Leiripaikalle pääsee parhaiten omalla autolla. Järjestäjät voivat hakea sinut Jyväskylän Matkakeskukselta, kunhan ilmoitat asiasta etukäteen ja ilmoittelet vielä leiripäivänä mihin aikaan olet paikalla. Yleisesti ottaen suosittelemme kimppakyytejä, mistä ikinä olettekin tulossa. Jos et tiedä, tuleeko paikkakunnaltasi ketään tai et tunne muita, niin ota yhteyttä järjestäjiin, koitamme järjestää sinulle kyydin.

Osoite on:
Juhlatalo Majakoski
Kankaanpäänranta 5
40660 Jyväskylä

Ajo-ohjeet löytyvät Majakosken sivuilta. (ks. alla)

Linkkejä ja yhteystietoja

Juhlatalo Majakoski: http://www.kariteam.fi/Majakoski/index.htm Järjestäjät: tanssileiri.info@gmail.com (HUOM! Eri osoite kuin ilmoittautumisille) 050-5453173/Eetu Kinnunen

Tanssileirin mainosmateriaalia: seinäjuliste ja esite (PDF-muodossa)

Vastaamme yhteydenottoihin mielellämme!