Linnea

Historiallisten tanssien wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tanssiryhmä Linnea
Tietoa Linneasta: Muualla wikissä:

Tulevia teemoja & tiedotteita:

 • 24.2. Tero ja Pirkko. Super Dargason! Uusi neliömuodossa tanssittava muunnelma tutusta tanssista isolle määrälle tanssijoita. Tanssia on tähän asti työstetty paperilla, ja nyt testaamme sitä käytännössä. Saunajatkot, sekasauna, mutta perhekalleudet piilossa. Voi myös jäädä jatkoille ilman saunaa.
 • 2.3. Paavo, aloittelijakerta. Pease branle, Burgundyn branle, Hyde Park, Goddesses, Juice of Barley, Row Well Ye Mariners, ja Auretti's Dutch Skipper. HUOM! Tämän viikon treenit ovat torstaina, eikä perjantaina. Sama aika klo 17-19 & Oulunkylän nutalla. Saunajatkot, sekasauna, mutta perhekalleudet piilossa. Voi myös jäädä jatkoille ilman saunaa.
 • 3.3. HUOM! EI TREENEJÄ TÄNÄ PERJANTAINA. Nuta tarvitsee itse salin tänä perjantaina.
 • 10.3. Merli, bordonialaisia.
 • 17.3. Paavo. Tanz mit mir, Fain I Would. Choreographer's Fancy
 • 24.3. Sampo. Tempo della Storia
 • 25.3. Viikonloppuvuoro, eli Oulunkylän nuorisotalolla klo 12-18 pidempi tanssikerta. Klo 12-14 Paavo Voltati in ca Rosina ja ehkä jotain muuta. Klo 15-17 Samu: Gagliardaa eli italialaista galliardia alkeista lähtien (peruskuvio cinque passi + hyvin helppo neljän tahdin kuvio, jota voi käyttää esim. 29.4. opetettavan Nido d'amoren galliard-soolona + ehkä vähän muuta helpohkoa jos ehditään)
 • 31.3. Merli, Mercanzia. Saunajatkot, sekasauna, mutta perhekalleudet piilossa. Voi myös jäädä jatkoille ilman saunaa.
 • 7.4. Inkeri & Kunkku. Aluksi kerrataan Mercanzia. Aloittelijakerta.
 • 8.4. Sampo & Merli. Uusia bordonialaisia. Viikonloppuvuoro, eli Oulunkylän nuorisotalolla klo 12-18 pidempi tanssikerta.
 • 14.4. Sari
 • 21.4. Mika S. Sottiisi ja masurkka
 • 28.4. Merli & Sampo. Myöhäisitalialaista. Saunajatkot, sekasauna, mutta perhekalleudet piilossa. Voi myös jäädä jatkoille ilman saunaa.
 • 29.4. Viikonloppuvuoro, eli Oulunkylän nuorisotalolla klo 12-18 pidempi tanssikerta. Pirkko ja Samu: myöhäisitalialainen tanssi Nido d'Amore. Tähän menevät molemmat slotit eli 12-14, 15-17.
 • 5.5. Aloittelijakerta, Mari V.
 • 12.5. Merli & Sampo. Tansseja larppiin Sotavaltiaiden tanssit.
 • 19.5. Merli & Sampo. Tansseja larppiin Sotavaltiaiden tanssit.
 • 26.5. Pirkko. Barokkisolatansseja. Saunajatkot, sekasauna, mutta perhekalleudet piilossa. Voi myös jäädä jatkoille ilman saunaa.
 • 27.5. Viikonloppuvuoro, eli Oulunkylän nuorisotalolla klo 12-18 pidempi tanssikerta. Klo 12-14 Annika: Vähän vaikeampia ECD-tansseja. Tanssitaan tilanteen ja ehtimisen mukaan esim. Whirligig, Step Stately, Parson's Farewell, St. Martin's, Scotch Cap tai jotakin muuta mielenkiintoista. Klo 15-17 Samu: Gagliardaa eli italialaista galliardia, helppoja ja mutkikkaampia kuvioita.
 • 2.6.2017. Viimeinen kevätkauden kerta. Kevättanssiaiskertausta???
 • Aikatauluttamattomia teema- ja tanssitoiveita (tähän saa lisätä toiveita sitä mukaa kun keksii):

La Granadiere, La Buffecotte, Allegrezza, The Health, Galliard, Parson's Farewell, Spagnoletta,

Kesäsuunnittelukokouksessa toivotut tanssit: Path to the Well, flirttailutansseja, solatanssikerta, Vercepe, Tesara, Nido, Hyde park, Firemans dance, pari almainea

Seuraavissa tanssiaisissa olisi kiva olla:

Tanssiryhmä Linnea on keväällä 2003 perustettu historiallisten tanssien ryhmä, jonka tarkoituksena on tarjota kaikille halukkaille mahdollisuus opetella ja tanssia historiallisia sekä historiallisen tyylisiä tansseja pääkaupunkiseudulla. Viikoittaiset harjoitukset ovat avoimet kaikille halukkaille.

Linnea toimii osana Roolipeliyhdistys Lieska ry:tä. Yhdistyksen jäsenyys ei kuitenkaan ole edellytys Linnean harjoituksiin osallistumiselle.

Tanssiharjoituksissa kävijöitä kehotetaan maksamaan Lieska Ry:n jäsenmaksu 5 euroa/vuosi. Lieskan tilinumero on FI43 6601 0003 2410 23. Viestiksi "Jäsenyys Oma Nimi". Vaihtoehtoisesti maksun voi maksaa käteisellä tanssiharjoituksissa.

Tanssit ja opettajat

Linneassa tanssitaan kaikenlaisia historiallisia tansseja, sekä monia modernimpia hauskoja tansseja. Ajoittain Linnean harjoituksissa on pidetty teemakertoja, jolloin on harjoiteltu esimerkiksi vanhojentansseja, kansantansseja, lavatansseja sekä rivitansseja. Kaikenkaikkiaan vuosien saatossa tanssittuja tansseja on reilusti toista sataa, liki kaikki tanssiohjesivulla olevat tanssit on käyty läpi. Harjoitusten päätarkoitus on hauskan pitäminen, eikä historiallisesta tarkkuudesta tai tekniikasta nipoteta kuin harvoin. Viime aikoina on myös ajoittain alettu harjoitella vaativampiakin tansseja.

Ensimmäisinä toimintavuosina oli pääsääntöisesti tietyt opettajat, jotka opettivat harjoituksissa. Sittemmin on siirrytty vapaamuotoisempaan käytäntöön, jossa useat pidempään tansseja harrastaneet vuorottelevat opetusta. Jokaiselle kerralle pyritään kuitenkin valitsemaan joku vastuuhenkilö, joka suunnittelee etukäteen hieman mitä tansseja sillä kertaa tanssitaan. Vastuuhenkilö voi myös valita jonkin teeman, jonka tyyppisiä tansseja hän painottaa kyseisellä kerralla.

Tiedotus

Linnealla on oma sähköpostilista, jonka kautta tiedotetaan poikkeuksista harjoitusvuoroissa, erityisistä teemakerroista sekä muista tansseihin liittyvistä tapahtumista. Listalle kannattaa liittyä kaikki Linnean toiminnasta kiinnostuneet. Tiedotukset lisätään myös tälle sivustolle.

Linnealla on myös IRCnetissä oma IRC-kanavansa #linnea. Sinne ovat tervetulleita juttelemaan kaikki kiinnostuneet.