Linnea

Kohteesta Historiallisten tanssien wiki
(Ohjattu sivulta Tanssiryhmä Linnea)
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tanssiryhmä Linnea
Tietoa Linneasta: Muualla wikissä:

Tulevia teemoja & tiedotteita:Uudet tekniikkaan ja haastavampiin koreografioihin keskittyvät torstaitreenit alkoivat syksyllä 2018. Paikkana Pitäjänmäen nuorisotalo osoitteessa Jousipolku 1 C2. Treeniaika klo 18-20. Jokainen kuun viimeinen torstai on treenitön, koska tila on nutan omassa käytössä. Osaamisvaatimuksia ei ole, halu haastavampien tanssien oppimiseen riittää. Joidenkin tanssien opettelu vie useamman kerran ja niille kaikille osallistuminen on lähtöoletuksena opetuksessa. Helmi- ja maaliskuussa 2019 tanssitaan barokkitansseja Sonjan ja Mikon johdolla.


Lauantaitreenit jatkuvat taas syksyllä joka kuun ensimmäisenä lauantaina klo 12-18 Oulunkylän nuorisotalolla. Noin puolessa välissä treenejä on reilu ruokatauko. Syksyn ensimmäinen lauantaikerta on 1.9. Myös lauantainatreenit keskittyvät tekniikkaan ja haastavampiin koreografioihin, mutta sitoutumisvaatimusta ei ole.


 • 2.3. Lauantaivuoro klo 12-18. Tempo della storia. Atro tai Sini & Sonja.
 • 4.3. Sami. Almaineja. Aloittelijakerta
 • 7.3. Torstaivuoro Pitäjänmäessä.
 • 11.3. Kunigunde & Inkeri. Swingaamisen tekniikkaa ja ainakin Kaiserschmarrn (aka swingihelvetti).
 • 14.3. Torstaivuoro Pitäjänmäessä.
 • 18.3. Sini. Bassedanseja.
 • 21.3. Torstaivuoro Pitäjänmäessä.
 • 25.3. Petri. Keväisten Naamiohuvien tansseja. Saunajatkot?
 • 1.4. Tiia & Juha. Aloittelijakerta. Sekalaisia tansseja eri aikakausilta, ehtimisen mukaan joitakin seuraavista: Branle Charlotte, Anello, Ballo del Fiore, Le Pistolet, Heralds in Love, Devil's Mill.
 • 4.4. Torstaivuoro Pitäjänmäessä.
 • 6.4. Lauantaivuoro klo 12-18. 12-14 Paavo. 15-17 kuka?
 • 8.4. Chris. Aggressiivisia tansseja. Troikka, Korobushka, Nine Pin Reel, Rot och sten
 • 11.4. Torstaivuoro Pitäjänmäessä.
 • 15.4. Mikko.
 • 18.4. Torstaivuoro Pitäjänmäessä.
 • 22.4. Pirkko. Kansantansseja
 • 29.4. Lari. Walpurgisnacht. Saunajatkot?
 • 2.5. Torstaivuoro Pitäjänmäessä.
 • 4.5. Lauantaivuoro klo 12-18. 12-14 Katariina. Waltz of the Ribbon. 15-17 kuka?
 • 6.5. Heidi. Aloittelijakerta.
 • 9.5. Torstaivuoro Pitäjänmäessä.
 • 13.5. Niko. Italialaisia.
 • 16.6. Torstaivuoro Pitäjänmäessä.
 • 20.5. Lari. Sashes are Green and Ribbons are Blue.
 • 23.5. 18-20. Haastava torstaivuoro Pitäjänmäen nutalla. VIIMEINEN VARATTU TÄLLAINEN KERTA
 • 27.5. Timo. Barokkiaskelikkoja. Saunajatkot?
 • 3.6. Viimeiset kevättreenit! Sonja. • Aikatauluttamattomia teema- ja tanssitoiveita (tähän saa lisätä toiveita sitä mukaa kun keksii):

La Granadiere, La Buffecotte, Allegrezza, The Health, Galliard, Parson's Farewell, Spagnoletta, Walpurgisnacht, Dargason, variantteja festarikäyttöön, Gavotte du Roy

Kevätsuunnittelukokouksessa toivotut tanssit: Giant's Backbone, Lull Me Beyond Thee

Muita toivottuja opetustansseja: uusia bordonialaisia

Seuraavissa tanssiaisissa olisi kiva olla:

Tanssiryhmä Linnea on keväällä 2003 perustettu historiallisten tanssien ryhmä, jonka tarkoituksena on tarjota kaikille halukkaille mahdollisuus opetella ja tanssia historiallisia sekä historiallisen tyylisiä tansseja pääkaupunkiseudulla. Viikoittaiset harjoitukset ovat avoimet kaikille halukkaille.

Linnea toimii osana Roolipeliyhdistys Lieska ry:tä. Yhdistyksen jäsenyys ei kuitenkaan ole edellytys Linnean harjoituksiin osallistumiselle.

Tanssiharjoituksissa kävijöitä kehotetaan maksamaan Lieska Ry:n jäsenmaksu 5 euroa/vuosi. Lieskan tilinumero on FI43 6601 0003 2410 23. Viestiksi "Jäsenyys Oma Nimi". Vaihtoehtoisesti maksun voi maksaa käteisellä tanssiharjoituksissa.

2018 Linnean asioita hoitavat seuraavat henkilöt:

Puheenjohtaja: Annika Lehto (eronnut joulukuussa 2018)
Varapuheenjohtaja: Mauno Joukamaa (estynyt tammikuussa 2019)
Sihteeri: Sonja Tuukkanen
Rahastonhoitaja: Mika Silvennoinen
Puheenjohtajan viransijainen ja tiedottaja: Sami Nisonen
Treenivastaava: Niko Maila
Tilavastaava: Paavo Elonheimo
Tapahtumavastaavat: Mauno Joukamaa ja Sari Lusma
Häirintäyhteyshenkilöt: Elisa Auvinen ja Chris Kaukonummi
Tanssikirja-asiat: Katariina Karvinen

Tanssit ja opettajat

Linneassa tanssitaan kaikenlaisia historiallisia tansseja, sekä monia modernimpia hauskoja tansseja. Ajoittain Linnean harjoituksissa on pidetty teemakertoja, jolloin on harjoiteltu esimerkiksi vanhojentansseja, kansantansseja, lavatansseja sekä rivitansseja. Kaikenkaikkiaan vuosien saatossa tanssittuja tansseja on reilusti toista sataa, liki kaikki tanssiohjesivulla olevat tanssit on käyty läpi. Harjoitusten päätarkoitus on hauskan pitäminen, eikä historiallisesta tarkkuudesta tai tekniikasta nipoteta kuin harvoin. Viime aikoina on myös ajoittain alettu harjoitella vaativampiakin tansseja.

Ensimmäisinä toimintavuosina oli pääsääntöisesti tietyt opettajat, jotka opettivat harjoituksissa. Sittemmin on siirrytty vapaamuotoisempaan käytäntöön, jossa useat pidempään tansseja harrastaneet vuorottelevat opetusta. Jokaiselle kerralle pyritään kuitenkin valitsemaan joku vastuuhenkilö, joka suunnittelee etukäteen hieman mitä tansseja sillä kertaa tanssitaan. Vastuuhenkilö voi myös valita jonkin teeman, jonka tyyppisiä tansseja hän painottaa kyseisellä kerralla.

Tiedotus

Linnean tiedotusta hoidetaan pääsääntöisesti Facebook-ryhmässä nimeltä Tanssiryhmä Linnea

Linnealla on oma sähköpostilista, jonka kautta tiedotetaan poikkeuksista harjoitusvuoroissa, erityisistä teemakerroista sekä muista tansseihin liittyvistä tapahtumista. Listalle kannattaa liittyä kaikki Linnean toiminnasta kiinnostuneet. Tiedotukset lisätään myös tälle sivustolle.

Linnealla on myös IRCnetissä oma IRC-kanavansa #linnea. Sinne ovat tervetulleita juttelemaan kaikki kiinnostuneet.

Kiusaamiseen ja ahdisteluun puuttuminen

Lieska ry on sitoutunut kiusaamisesta vapaaseen ympäristöön, jossa kaikilla on turvallista ja mukavaa olla. Tämä koskee kaikkia Lieskan järjestämiä tapahtumia (tanssiaiset, liveroolipelit, muut vastaavat) sekä Linnean tanssiharjoituksia.

Mikäli havaitset asiatonta tai ahdistavaa käytöstä, kerro siitä pikimmiten häirintäyhteyshenkilölle Elisa Auviselle (elisa.auvinen@hotmail.fi), Chris Kaukonummelle (chris.kaukonummi@gmail.com) tai hallituksen puheenjohtaja Annika Lehdolle (lennika.ahto@gmail.com). Tärkeintä on se, ettei kukaan jäisi asian kanssa yksin, ja asiattomaan käytökseen tullaan puuttumaan saman tien. Edellä mainituille henkilöille voi lähettää sähköpostia, facebook-viestiä tai tulla juttelemaan harjoituksissa.

Asiattomasti käyttäytyviltä henkilöiltä tullaan yhden varoituksen jälkeen epäämään pääsy Lieskan järjestämiin tapahtumiin ja Linnean tanssiharjoituksiin, mikäli huono käytös jatkuu. Jos käytös on ollut anteeksiantamatonta (vainoamista, väkivaltaa, systemaattista kiusaamista tai vastaavaa), ei varoitusta anneta, vaan porttikielto määrätään suoraan. Mikäli henkilö on Lieska ry:n jäsen, hänet tullaan erottamaan. Porttikielto on elinikäinen.

Yhdessä voimme tehdä Lieskan tapahtumista ja Linnean tanssiharjoituksista kaikille turvallisia. Kaikki kiusaamis- ja ahdistelutapaukset selvitetään perin pohjin, jotta väärinymmärryksiltä vältytään.

Lapset tanssiharjoituksissa ja tanssiaisissa

Lapset ovat aina tervetulleita Linnean tanssiharjoituksiin ja tanssiaisiin, mutta muutama pieni huomio asian suhteen on paikallaan. Kävelemään oppineilla lapsilla tulisi olla mukana henkilö, joka pitää huolta ettei lapsi eksy tanssikuvion keskelle. Tämä on lapsen turvallisuuden kannalta olennaista, sillä kesken vauhdikkaamman tanssin pientä ihmistaimea ei välttämättä havaitse, ja siitä saattaa syntyä pahakin haaveri. Haluamme varmastikin pitää myös tulevan tanssijasukupolven terveiden kirjoissa.

Lisäksi lapsia ei missään tilanteessa saa jättää valvomatta harjoitus- tai tanssiaistiloihin. Tiloissa on usein arvokasta tavaraa, joka rikkoutuu helposti. Vastuu lapsista on aina huoltajilla, älkää missään tapauksessa jättäkö lapsia ilman valvontaa ja luottako siihen, että joku todennäköisesti katsoo heidän peräänsä.