Ero sivun ”Shindig” versioiden välillä

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(luokittelu)
 
(2 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Tanssin on kehittänyt Sampo Niskanen vuonna 2005(?).  Tanssi tanssitaan ''Mostly Autumnin'' albumin ''Spirit of Autumn Past'' kappaleeseen ''Shindig''.  Yhtyeeltä on pyydetty ja saatu lupa käyttää kyseistä kappaletta ei-kaupallisissa tanssiharjoituksissa ja tanssiaisissa.
+
Tanssin on kehittänyt Sampo Juustila (os. Niskanen) vuonna 2004.  Tanssi tanssitaan ''Mostly Autumnin'' albumin ''Spirit of Autumn Past'' kappaleeseen ''Shindig''.  Yhtyeeltä on pyydetty ja saatu lupa käyttää kyseistä kappaletta ei-kaupallisissa tanssiharjoituksissa ja tanssiaisissa.
  
 
Tanssissa on kolme ECD-mäistä säkeistöä sekä kahta eri tyyppistä kertosäettä.  Aluksi kaikki säkeistöt tanssitaan läpi ensimmäisten kertosäkeiden kanssa, sen jälkeen uudestaan toisten kertosäkeiden kanssa.
 
Tanssissa on kolme ECD-mäistä säkeistöä sekä kahta eri tyyppistä kertosäettä.  Aluksi kaikki säkeistöt tanssitaan läpi ensimmäisten kertosäkeiden kanssa, sen jälkeen uudestaan toisten kertosäkeiden kanssa.
Rivi 49: Rivi 49:
 
2. kerralla miehet pysyvät paikallaan ja naiset tekevät siksakia heidän ympärillään, jäädään katsomaan vierasta paria. <br>
 
2. kerralla miehet pysyvät paikallaan ja naiset tekevät siksakia heidän ympärillään, jäädään katsomaan vierasta paria. <br>
 
3. kerralla molemmat liikkuvat.
 
3. kerralla molemmat liikkuvat.
 +
 +
{{#widget:Iframe
 +
|url=https://embed.spotify.com/?uri=spotify:track:4DcsR98SHIBNXckl8ofqCJ
 +
|width=300
 +
|height=380
 +
|border=0
 +
}}
  
 
[[Luokka:ECD]] [[Luokka:Modernit tanssit]]
 
[[Luokka:ECD]] [[Luokka:Modernit tanssit]]

Nykyinen versio 27. syyskuuta 2021 kello 18.36

Tanssin on kehittänyt Sampo Juustila (os. Niskanen) vuonna 2004. Tanssi tanssitaan Mostly Autumnin albumin Spirit of Autumn Past kappaleeseen Shindig. Yhtyeeltä on pyydetty ja saatu lupa käyttää kyseistä kappaletta ei-kaupallisissa tanssiharjoituksissa ja tanssiaisissa.

Tanssissa on kolme ECD-mäistä säkeistöä sekä kahta eri tyyppistä kertosäettä. Aluksi kaikki säkeistöt tanssitaan läpi ensimmäisten kertosäkeiden kanssa, sen jälkeen uudestaan toisten kertosäkeiden kanssa.

Tanssin kulku[muokkaa]

Tanssi noudattelee ECD-kaavaa, kuitenkin niin että säkeistöt käydään läpi kaksi kertaa ja jokaisessa säkeistössä liikkeet tehdään ensin miehistä katsoen vasemmalle (vierusparia kohti) ja sitten oikealle (omaa paria kohti). Kertosäkeet ovat vaihtelevia heiniä, jossa ensin miehet liikkuvat, sitten naiset ja kolmannella kerralla molemmat.

Säkeistöjen järjestys[muokkaa]

1. säkeistö — 1A-kertosäe
2. säkeistö — 2A-kertosäe
3. säkeistö — 3A-kertosäe

1. säkeistö — 1B-kertosäe
2. säkeistö — 2B-kertosäe
3. säkeistö — 3B-kertosäe

Säkeistöt[muokkaa]

1. säkeistö (piirissä):
Kaksi doublea vasemmalle, kaksi doublea oikealle.
Kaksi doublea oikealle, kaksi doublea vasemmalle.
(Käännytään katsomaan omaa paria.)

2. säkeistö:
Siding vieraalle parille vasemmalle ja oikealle.
Siding omalle parille vasemmalle ja oikealle.

3. säkeistö:
Arming vieraalle parille vasen ja oikea.
Arming omalle parille vasen ja oikea.

A-kertosäkeet[muokkaa]

Normaaleja ohituksia, yksi ohitus per double. Aluksi aina ohitetaan oma pari vasemmalta puolelta, toinen oikealta, kolmas vasemmalta ja neljäs oikealta. Tämän jälkeen käännytään takaisin päin ja tehdään ohitukset oikea, vasen, oikea, vasen (eli neljäs henkilö kierretään).

1. kerralla naiset pysyvät paikallaan ja miehet kiertävät heitä. Miehen kiertäessä neljännen naisen naiset kääntyvät 180 astetta ympäri seuraten miestä. Palattua jäädään katsomaan vierasta paria.
2. kerralla miehet pysyvät paikallaan ja naiset kiertävät vastaavalla tavalla.
3. kerralla molemmat liikkuvat (hidas heinä), lopuksi muodostetaan piiri 1. säkeistöä varten.

B-kertosäkeet[muokkaa]

Siksak-ohituksia, jossa ensimmäisellä doublella päädytään oman parin viereen (sisä- tai ulkopuolelle), toisella doublella seuraavan parin viereen, kolmannella doublella kolmannen parin viereen ja neljännellä palataan takaisin piirin kehälle (paikallaan pysyneet kääntyvät ympäri). Tämän jälkeen lähdetään takaisin päin, ensimmäisellä doublella kolmannen parin viereen, toisella doublella toisen parin viereen, kolmannella doublella oman parin viereen ja neljännellä doublella takaisin omalle paikalle kehälle. Oma pari ohitetaan aina ensin vasemmalta puolelta (miehet sisä- ja naiset ulkopuolelta). Jokaisen doublen jälkeen liikkuvat henkilöt taputtavat käsiään.

Huom, "ohitetaan" vain kolme henkilöä, minkä jälkeen palataan kehälle. Jos kehälle tultiin sisäpiiristä jatketaan palatessa ensin ulos ja päinvastoin.

1. kerralla naiset pysyvät paikallaan ja miehet tekevät siksakia heidän ympärillään, jäädään katsomaan vierasta paria.
2. kerralla miehet pysyvät paikallaan ja naiset tekevät siksakia heidän ympärillään, jäädään katsomaan vierasta paria.
3. kerralla molemmat liikkuvat.

{{#widget:Iframe |url=https://embed.spotify.com/?uri=spotify:track:4DcsR98SHIBNXckl8ofqCJ |width=300 |height=380 |border=0 }}