Keskustelu:Tanssiohjeet

Historiallisten tanssien wikistä
Versio hetkellä 13. syyskuuta 2007 kello 11.34 – tehnyt Aamu (keskustelu | muokkaukset) (ideaa eteenpäin)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

ECD vs. barokkitanssit

Mietin tässä ECD:iden ja barokkitanssien suhteutumista toisiinsa. Meillähän on siis

  • Playfordin tansseja, jotka ajoittuu barokkiajalle (Old Noll's Jig, Hole in the Wall, Childgrove, Mr Beveridge's Maggot),
  • barokkitansseja, jotka matkii ECD-solatansseja (Matelotte) sekä
  • tansseja, jotka esiintyy sekä Playfordin julkaisussa että muualla notaatiokirjoituksena (niitä ei ole tanssittu, mutta tiedän muutaman).

Pidetäänkö edelleen ECD / barokkitanssi -jaottelun perusteena se, esiintyykö tanssi Playfordissa?

Ja vaikka tanssi on kuvattu Playfordissa, mielestäni myöhempien Playfordien solatansseihin voisi lisätä toiseksi luokaksi barokkitanssit. Teinkin näin Hole in the Wallille, Childgrovelle, Mr Beveridge's Maggotille ja Old Noll's Jigille, jonka siirsin Playford-perustelulla ECD-otsikon alle Tanssiohjeet-sivulla - korjatkaa pois, jos näin ei sovi tehdä. Mutta jos tuplaluokitusta Playfordin tansseille käytetään, mistä vuodesta eteenpäin Playfordin (sola?)tanssit saavat barokkityylin..?

Pitäisikö Playfordeissa esiintyvät barokkisolatanssit kirjoittaa Tanssiohjeet-sivulle kahteen paikkaan, ECD:n ja barokkitanssien alle, jos niissä on tuplaluokittelukin?

-Aamu

Luokat ja alaluokat

  • Voiko luokille tehdä alaluokkia (esim. ECD->Solatanssit)? Tai luokat vois olla samanarvoisiakin, kunhan tansseja pystyisi hakemaan useamman luokan avulla (esim. kaikki barokkitanssit, jotka on luokiteltu myös ECD:ksi). Samanarvoisilla luokilla ei tarviis erikseen olla solatanssi-luokkaa ECD:lle, bordonialaisille ja barokkitansseille, vaan kaikki tuplaluokiteltais aikakauden ja tanssityypin mukaan.

JA / TAI

  • Kannattaisiko Tanssiohjeet-sivukin järjestää vielä alaotsikoihin alaluokkien mukaan (esim. juuri tuo ECD->Solatanssit/Piiritanssit/Settitanssit)? Mielestäni tanssien lyhytkuvaukset voisi jättää pois, jos alaluokat olisivat käytössä. Sivu olisi siistimmän oloinen ilman lyhytkuvauksia, eivätkä ne alaotsikoinnin jälkeen antaisi paljonkaan lisätietoa, vaan halutun tyyppiset tanssit löytyisivät helposti yhteisen otsikon alta.

Olisi kätevää, jos Tanssiohjeet-sivu muodostaisi itsensä automaattisesti luokkien ja alaluokkien perusteella eri otsikoiden alle, niin ei tarvitsisi käsin muistaa lisätä tansseja oikeisiin kohtiin (varsinkin tuplaluokiteltavia). Mutta se ei varmaankaan ole mahdollista?

-Aamu