Devil's Mill

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tanssi[muokkaa]

Bordonialainen solatanssi neljälle parille.

A-osa[muokkaa]

Tanssimuodostelmana sola, joka aukeaa yläpäästä (kapea hevosenkenkä). Riveissä kädet kiinni, lisäksi alin pari ottaa toisiaan kädestä kiinni vapailla käsillä (herra oikea, leidi vasen).

  1. A-herra ja leidi vievät oman puolen rivinsä B- ja C-henkilöiden kohotettujen käsien välistä sisältä ulos ja kiertävät ulkoa takaisin omalle paikalleen ilman, että kädet irtoavat. B-henkilöt pyörähtävät kuvion aikana paikallaan (8 iskua)
  2. A-herra ja leidi vievät oman puolen rivinsä C- ja D-henkilöiden kohotettujen käsien välistä. C-henkilöt pyörähtävät kuvion aikana paikallaan (noin 10 iskua)
  3. A-herra ja leidi vievät oman puolen rivinsä D-herran ja leidin kohotettujen käsien välistä. D-henkilöt pyörähtävät kuvion aikana paikallaan (loput iskut)

Yhteensä 32 iskua

B-osa[muokkaa]

  1. A-herra ja leidi kävelevät solan keskustaan, D-herra ja leidi päästävät irti keskinäiset kätensä ja muodostuu kaksi pientä piiriä (tähän on erikseen aikaa 8 iskua)
  2. Pienet piirit kiertävät kierroksen ympäri, herrojen piiri myötäpäivään ja leidien piiri vastapäivään (8 iskua)
  3. Kun A-pari kohtaa toisensa selikkäin, he irrottavat kätensä, kääntyvät puoli kierrosta parina oikean olkansa ympäri ja liittyvät vastakkaiseen piiriin (ei erikseen aikaa)
  4. Piirit kiertävät toisen kierroksen ympäri samaan suuntaan (8 iskua)
  5. A-leidi (nyt herrojen piirissä) päästää irti oikean kätensä, A-herra (nyt leidien piirissä) päästää irti vasemman kätensä. B-herra ja leidi vetävät rivit suoriksi ja heistä tulee solan ylin pari. A-herra ja leidi ottavat kiinni vapailla käsillään toistensa kädestä ja vetävät omalta osaltaan rivejä suoriksi alasolaan päin ja heistä tulee solan alin pari (8 iskua)

Tanssi alkaa alusta.

Huomioita[muokkaa]

Yhden vuoron aikana ylin pari siirtyy alimmaksi ja ylimmän parin herra ja leidi siirtyvät vastakkaisen sukupuolen riviin.

Tanssia tanssitaan 8 vuoroa jolloin sukupuolet siirtyvät ensin kokonaan toistensa paikoille ja sen jälkeen takaisin omille paikoilleen.

Selikkäin käännyttäessä kannattaa olla tarkkana, koska piirin vaihtajien näkökulmasta piirin kiertosuunta vaihtuu.