Tanssileiri2005Suunnittelu

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tanssileiri 25.(?)-28.8.2005[muokkaa]

[[|http://www.espoo.fi/xsltaso2alasivuilla.asp?path=1;606;607;4206;29329;6751;7032;7142 Lieska||http://lieska.cjb.net/]], |http://aamutahti.org/ ja |http://www.tky.hut.fi/~~orc/ ovat järjestämässä yhdessä tanssileiriä ensi elokuulle. Paikaksi on varattu Luukin leirikeskus 25.-28.8. Se, aloitetaanko leiri jo torstaina vai vasta perjantaina päätetään kun tiedämme aikataulusta vähän tarkemmin.

Tämä sivu on tarkoitettu tanssileirin suunnitteluun. Kun suunnitelmista on tarkempaa tietoa, tehdään tapahtumalle oma sivunsa. Sen sijaan alle saa mielellään lisätä ideoita leiriä varten (Edit-nappula sivun alalaidassa), tai vaihtoehtoisesti sähköpostilla järjestäjille.

Pääsäätäjät tällä hetkellä:[muokkaa]

Sampo Niskanen* (IRCNet: plaa), sampo.niskanen ät iki.fi, 050-3414128, Lieska/ORC Jonna Kumpulainen*, claraise ät gmail.com, 040-7269361, Aamutähti

Ideoita ja huomioita:[muokkaa]

Alle saa lisätä omia ideoitaan tanssileiriä varten käyttämällä Edit-nappulaa sivun alalaidassa.

Perusidea:*

 * tanssimista
 * saunomista
 * uimista
 * hauskanpitoa
 * kaikki tämä löyhän aikataulun saattelemana

Mitä tämä tarkemmin ottaen voisi sisältää: (Alla oleva lista on idealista, jos haluaisit erityisesti nähdä jonkin ideoista toteutuvan, lisää sen perään maininta asiasta nimellä varustettuna.)

Eri tanssityyppejä*:

 * Eri puolelta Suomea tulevat "historiallisten" tanssien tanssijat voivat opettaa siellä tanssittuja tansseja
   * Linnealaiset voivat opettaa Gresleyn tansseja.
   * Bordonialaisia (Aamu Joensuusta?)
   * Jotain haasteellisempia, esim Il Canario...? (Aamutähti voisi tuoda mm edellämainitun.)
   * Aamutähti voisi tarjota Kovácsin variaatioita esim. Spagnoletta, Bassa Pompilia, Il Canario, ym, sekä lisäksi ehkä 'Vuoristolaistansseja' rytmiharjoituksiksi.
  Kansantansseja* - näitä olisi kiva opetella joku päivä jos opettaja löytyy
 * Rivitansseja - Kerran tanssittu Linnean harjoituksissa, ihan hauskoja
 * Alkuperäisen ajatuksen mukaan tällä leirillä olisi aikaa käydä läpi kaikkien oleellisten tanssien kaikki oleelliset versiot. Aikataulullisesti tätä voisi rakentaa esim. tanssimalla kaikki Almainet läpi peräkkäin. Tuntuuko, että yksittäiset tanssit näin hukkuisivat massaan ja olisivat vaikeampia muistaa? -Jonna

Lautapelejä: Sivuhuoneissa voisi pelailla kun ei jaksa tanssia. Tästä toivon mukaan ei* tule primääriharraste, vaan oheistoimintaa.

 * ORC:lta todennäköisesti saa pelejä lainaan

Sivuhuoneeseen DDR*: Tanssimattopeli sivuhuoneeseen - liittyy tanssimiseen ja on hauskaa, voi harrastaa yksinkin.

 * Tarvitaan:  Läppäri, 1-2 tanssimattoa, mielellään videotykki.
   * Sampolta saa yhden tanssimaton

Historiallisten lähteiden tulkintaa*: Joku historiallisia lähteitä tulkinnut voisi työpajatyylisenä vähän esitellä millaista on tulkita alkuperäislähteitä.

Tanssiaiset?*

 * (Sampo) Itse hieman vastustan tätä, ja pitäisin tapahtuman mieluummin epämuodollisena.  Mieluummin illalliset.
 * (Jonna) Vastustan myös. Tanssileiri palevelee parhaiten tarkoitusta opettelemisen ja hauskanpidon kera, ja mikäli viikonlopulle pyrittäisiin lisäämään kokonainen juhla, konsepti kärsii ja kiire tulee. Tanssiaiset myöhemmin omana tapahtumanaan.
 * Entäpä jos tanssiaisten sijaan viimeisenä päivänä tanssittaisiin muutama tunti "toivottuja tansseja". Halukkaat voisivat pukeutua juhlavammin.

Historiallinen illallinen*: Kenties jonakin iltana järjestäisi historiallisteemaiset illalliset?

 * Juhlavan illallisen saa todistetusti aikaan noin 10 eurolla per henki, mutta siinä on vaivaa. (Tämä riippunee suuresti vapaaehtoisten kokkien määrästä ja innokkuudesta. -Jonna)

Nukkuminen:* Tätä täytyy korostaa, koska muuten meillä ei ole tanssikykyisiä henkilöitä ensimmäisen päivän jälkeen. (Kolmannen. -Jonna)

Ruokailu:* Yhteisruokailu, edes kerran päivässä olisi fiksu ratkaisu. Se, että jokainen huolehtii omista ruuistaan puolestaan helpoin. Jos ruokailut olisivat tiettyihin aikoihin ei tarvitsisi juosta jääkaapin ja tanssilattian väliä niin kovalla keskinopeudella. Kannattaisin oranisoitua yhteisruokailua edes kerran tai kaksi päivässä. Esimerkiksi itse voisin ottaa vastuulleni aamupalan saattamisen pöytään, koska olen kuitenkin ensimmäisenä hereillä. -Jonna

Tiedottaminen:* Suolin larppikalenteriin ilmoitus mahdollisimman pian. Toivottavasti yhdistykset tiedottaisivat jäsenistöjään esim. sähköpostilistoillaan. Pitäisikö erikseen lähestyä vielä larppiyhteisöjä? -Jonna

Muita ideoita?* Lisää alle tai mailaa järjestäjille========