Tanssileiri 2008

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tanssileiri 2008 järjestetään syyskuun viimeisenä viikonloppuna, 26.-28.9. Tampereella, Pirkanmaan Golfkeskuksessa, noin puolen tunnin kävelymatkan päässä keskustasta. Paikalle pääsee kätevästi paikallisliikenteen busseilla. Leirin järjestävät Eetu Kinnunen ja Arttu Peltoniemi Lieska ry:n tukemina. Leirille mahtuu noin 100 osanottajaa.


Mikä ihmeen tanssileiri?[muokkaa]

Haluaisitko viettää kokonaisen viikonlopun mukavassa seurassa historiallisten tanssien parissa? Tervetuloa tanssileirille!

Tänäkin vuonna tanssileiri tarjoaa mainion tilaisuuden harrastaa monenlaisia historiallisia (sekä ei-aivan-niin-historiallisia) tansseja ja tutustua toisiin harrastajiin perjantai-illasta sunnuntaipäivään. Leiri järjestetään nyt jo neljättä kertaa, ja tälläkin kerralla luvassa on mielenkiintoisia tanssitunteja niin vasta-alkajille kuin kokeneillekin tanssijoille. Lauantai-iltana tietysti syödään hyvin ja pidetään juhlavat tanssiaiset. Myös muuta tanssi- ja musiikkiaiheista ohjelmaa saattaa olla luvassa.

Käytännön järjestelyt[muokkaa]

Kaikki leiriläiset pääsevät sisälle nukkumaan. Sänkyjä ei kuitenkaan ole, joten leiriläisten toivotaan tuovan mukanaan kaiken, minkä katsovat tarpeelliseksi levätäkseen miellyttävästi. Klassisin ratkaisu on tietenkin makuupussi ja retkipatja, mutta emme kiellä esimerkiksi katossängynkään tuomista leirille. Leirillä on ensiluokkaiset peseytymismahdollisuudet ja kaksi saunaa, molempiin mahtuu noin 12 henkeä kerrallaan. Keittiössä voi säilyttää ja lämmittää mikrossa omia eväitään, leirin puolesta tarjotaan vain kylmää purtavaa ja tietenkin lauantai-illan juhla-ateria.

Vaatetus on vapaa, mutta kehotamme ottamaan jotakin mukavaa ja rentoa tanssiharjoituksia varten ja jotakin tyrmäävän juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin. Kenkinä tanssitossut ovat treenien ykkösvalinta, tanssiaisissa käytännöllisyys ja mukavuus voi kenties tälläkin saralla antaa periksi näyttävyydelle. Lisäksi peseytymisvälineet, pyyhe ja muut hygieniatuotteet ovat ehdottoman suositeltavia mukaan otettavia. Tanssiessa saattaa tulla hiki.

Ohjelma ja aikataulu[muokkaa]

Leirin alustava ohjelma näyttää tällaiselta.

perjantai
18 -> Saapuminen leirille
19-21 Perusteita ja helppoja/toivottuja tansseja.
19-21 Vähemmän helppoja italialaisia yms.
21-23 Tanssimestarin kyselytunti (Atro Kajaste)
21-23 Vapaata ohjelmaa (mm. lautapelejä ja saunomista, myös tanssia)
23 -> Hiljaisuus nukkuma-alueella, valvojat saunatiloissa.

lauantai
7:30 Herätys ja aamupala
8:30-11 Aloittelijoille branleja, ECD:itä yms. (Antti Tahvanainen) / Italialaisia yms. (Jaakko Virtanen)
11-12 Gaillarden alkeet (Samu) / Vaikeampia gagliarda-kuvioita (Raila)
12-13 Lounas
13-14 Barokkisolatansseja (Aamu) / Perustanssien jatkoa (esim. helpot italialaiset) (Mikko Tähkänen)
14-15 Barokkisolatanssit jatkuvat / Gaillarden jatkoa (Samu ja Raila)
15-17:30 Wanhojentansseja (Paula Goméz Goméz) / Italialaisia yms. (Jaakko Virtanen)
17:30-18:30 tai -19:00 Tanssiaisiin valmistautumista ja kertausta
18:30-20:00 Illallinen
20:00-00:00 Tanssiaiset
23:00 -> Sauna on lämmin
00:00 -> Mahdollisuus rauhalliseen uneen; toisaalla tanssit jatkuvat pikkutunneille.

sunnuntai
09:00 Herätys ja aamupala
10:00-13:00 Tanssiohjelma jatkuu
12:00-13:00 Tesara (Atro Kajaste)
13:00-14:00 Lounas
14:00 -> Tanssiohjelma jatkuu

Sunnuntain ohjelmassa on ainakin kansantanssia (Maarit Klami), bouffons-miekkatanssia (Samu), rekonstruktiotyöpaja (Samu), kummallisia ECD-juttuja (Atro) ja muitakin työpajoja. Ohjelmaa koostetaan vielä. Leiri jatkuu iltaan saakka.

Kuvauksia ohjelmanumeroista[muokkaa]

Gaillarden jatko (la 14-15): Lisää kuvioita tanssin perusteet jo oppineille - eli mm. alkeistunnille osallistuneille - sekä kokeneemmille muistiinpalautuksena. Tälle tunnille voivat siis osallistua kaikentasoiset, koska ihan alkeita ei opeteta uudestaan, vaan tarkoituksena on käydä läpi erilaisia kuvioita siten, että jokainen voi keskittyä treenaamaan itselleen sopivantasoisia tai mieluisia kuvioita.

Tanssimestarin kyselytunti (pe 21-23): Tule kysymään mitä tahansa, Atro vastaa mitä tahansa. Jos kysymyksesi liittyy historiallisiin tansseihin tai niiden harrastamiseen, niin Atro lupaa vastata parhaan tietämyksensä mukaisesti. Kysymys saa olla myös muotoa "opeta meille tanssi X", jos kysyjällä on mukanaan kyseisen tanssin tanssikuvioon tarvittava määrä oppimishaluisia tanssijoita.

Tesara (su 12-13): Hauska ja näyttävä varhaisitalialainen tanssi 10 tanssijalle ja 8 huiville. Leirillä opeteltava rekonstruktio löytyy täältä. Askelikkojen tekniikan opettelemiseen tuskin ehditään käyttää aikaa tässä työpajassa, joten olisi hyvä jos osallistujat tietäisivät jo ennalta edes suunnilleen mistä niissä on kyse. (Ne ehtii kyllä halutessaan opetella perjantain ja lauantain aikana.) Tarvittavat askeleet: mezavolta, riverenza; in piva: doppio, piva, movimento, ripresa; in saltarello: saltarello, ripresa. Huom! Tuothan mieluusti mukanasi oman huivin tai leveän nauhan, jos olet tulossa mukaan.

Ilmoittautuminen ja maksut[muokkaa]

Ilmoittautuminen hoidetaan osoitteeseen tanssileiri piste ilmo (at) gmail.com seuraavalla ilmoittautumislomakkeella:

Nimi:
Ikä:
Sukupuoli:
Kotipaikka:
Puhelinnumero:
Ruokavalio: (rajoitteet ja allergiat)
Tuletko omalla autolla? Voitko tarjota kyytejä?
Kuinka kokenut tanssija olet? (0, ei lainkaan kokemusta, 1, hieman kokemusta, 2, taidan perustanssit, 3, konkari)
Mitä haluaisit tanssia leirillä? (ECD:itä, italialaisia, barokkia, kansantansseja, bordonialaisia, perinteisiä paritansseja...)
Mihin muuhun ohjelmaan haluaisit osallistua? (lähteiden tutkiminen, soittimet jne)
Voisitko auttaa järjestelyissä paikan päällä esim. siivoamalla, musisoimalla tai lämmittämällä saunaa?
Haluaisitko tuoda jotakin naposteltavaa lauantai-illan tanssiaisiin?
Onko muuta, mitä järjestäjien tulisi ottaa huomioon?

Maksaminen toteutetaan tilisiirrolla. Leirin hinta on 25 euroa per henkilö. Eräpäivä maksulle on 19.9. Leirillä käteisellä maksavat 30 €, maksamatta ja ilmoittautumisensa perumatta jättäneet joutuvat maksamaan vielä 5 € käsittelymaksun. Leiri maksetaan tilille 580013-2199135, maksun saajaksi Eetu Kinnunen ja viestiin "Tanssileiri Oma Nimi". Vastaava informaatio on myös ilmoittautumisen vastausviestissä. Viestittömät tai leiriläisiin kuulumattomilta tulevat rahat tulkitsemme lahjoitukseksi tanssileirille ja kiitämme niistä kauniisti.

Mikäli et haluakaan leirille, voit perua ilmoittautumisesi. 19.9 mennessä peruuttaneet saavat rahansa takaisin, mutta tämän jälkeen peruuttaneille emme voi luvata mitään palautuksia.

Saapuminen paikalle[muokkaa]

Leiripaikan osoite on Kirkonmäenkatu 15, Tampere.

Paikalle voi saapua omalla autolla tai julkisilla, tosin suosittelemme jälkimmäistä vaihtoehtoa. Liikennöintivälit ovat tiheät jopa Helsingin luksukseen verrattuna. Tampereen paikallisliikenteen reittiopas auttaa julkisilla liikkuvia ja tarjoaa kätevät kartat myös autoilijoille: http://atlas.tripplanner.fi/tkl/fi/

Lähimmäs pääsee bussilinjoilla numero 13 ja 22, kohdepysäkkinä "4016 Kivikirkko". Melkein yhtä lähelle tuo linja numero 15, kohdepysäkkinä "3548 Nuijatie".

Tässä suora linkki tuohon Reittioppaaseen, reittihakuna valmiiksi reitti Tampereen rautatieasemalta leiripaikalle perjantaina klo 18.
Ja tässä linkki Google Mapsiin, reittinä sama kuin edellä eli rautatieasemalta leiripaikalle.

Paikalle voi alkaa saapua perjantaina klo 18 eteenpäin. Opetus kuitenkin alkaa vasta hieman myöhemmin illalla.

Linkkejä ja yhteystietoja[muokkaa]

Golfkeskuksen sivut: http://www.kayttoautogreen.fi/
Tanssileirin järjestäjät: tanssileiri piste info (at) gmail.com (eri osoite kuin ilmoittautumisille)
O5O-5453173 Eetu Kinnunen, tanssileirin pääjärjestäjä