Tanssileiri 2014 kevät

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tanssileiri 2014 kevät[muokkaa]

Kevään tanssileiri järjestetään tällä kertaa 1700-luvun tunnelmissa Kangasalla, Tampereen lähistöllä 2.-4.5.2014.

1700-luku oli Suomessa vapauden eli säätyvallan aikaa. Se oli myös hyödyn ja valistuksen sekä tieteiden ja taiteiden kulta-aikaa. Tuohon aikaan ranskalainen kulttuuri dominoi Eurooppaa ja erityisesti barokkitanssi oli hyvin suosittua aatelisten ja säätyläisten keskuudessa. Leirillä tutustummekin tarkemmin 1700-luvun paritansseihin, menuetteihin ja kontratansseihin, kuin myös englantilaisiin maalaistansseisin ja solatansseihin. Kevään tanssileirillä päästään alustavien suunnitelmien mukaan tutustumaan erityisesti tanssitekniikkaan ja askelikkoihin kuin myös tanssien sosiaalisempaan puoleen. Tanssimme itsemme pyörryksiin piiritanssien pyörteissä ja sosialiseeraamme solatanssien hurmaavissa kuvioissa.

Tervetuloa!

Lähde:

http://dansebaroque.blogspot.fi/p/mika-barokkitanssi.html

Mikä tanssileiri?[muokkaa]

Tanssileiri on kaikille historiallisista tansseista ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille tarkoitettu tapahtuma. Leirillä opetetaan historiallisia ja vähemmän historiallisia tansseja helpoista haastaviin, keskiaikaisista barokkeihin, hovitansseista maalaistansseihin ja historiallisen kaavan mukaan rakennettuihin moderneihin tansseihin. Lauantai-iltana leiri huipentuu yhteisiin tanssiaisiin, joissa pääsee näyttämään, mitä kaikkea leirin aikana on oppinut.

Leiri on vuoden huipputapahtuma kokeneille tanssijoille ja ehdottomasti paras paikka uteliaille kokeilijoille. Useimmat tanssit ovat melko yksinkertaisia ja helppoja painaa mieleen, mutta samaan aikaan elegantteja ja sosiaalisia. Tanssileiri kokoaa Suomen historialliset tanssijat yhteen ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, nähdä vanhoja ystäviä, oppia uutta, kerrata vanhaa, juhlia ja pitää hauskaa yhdessä. Tanssia on luvassa perjantai-illan kello kuudesta sunnuntai-iltapäivään saakka. Leirin aikataulu ja sisältö kootaan omalle sivulleen. 1700-luvun teema näkyy erityisesti opetettavissa tansseissa sekä tanssiaisten settilistassa.

Käytännön järjestelyistä[muokkaa]

Kohtuuhintaisten ja tarpeeksi isojen leiripaikkojen löytäminen on osoittautunut varsin haasteelliseksi. Siksi leirin osallistujamäärää rajoitetaan maksimissaan 80 osallistujaan. Leiripaikkana toimii Kangasalla sijaitseva Juhlatalo Kontula.

Leirillä tarjoillaan perjantaina tervetulokahvit ja kevyttä iltapalaa. Lauantaina tarjolla on aamupala ja lounas. Lauantain päivällis/illallisruokailun toteutusta muokataan, jotta keittiöhenkilökuntamme pääsee myös nauttimaan tanssiaisista. Pidämme huolen, että jokainen osallistuja saa kuitenkin vatsansa täyteen. Huomioimme yleisimmät allergiat ja erikoisruokavaliot, mutta keittiön resurssit eivät välttämättä riitä hankalimpien allergioiden huomioimiseen. Olethan tarvittaessa yhteydessä sopivan ratkaisun löytämiseksi.

Vaatetus on vapaa, mutta pakollinen. Kehotamme ottamaan jotakin mukavaa ja rentoa tanssiharjoituksia varten ja jotakin tyrmäävän juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin. Kenkinä tanssitossut ovat treenien ykkösvalinta, tanssiaisissa käytännöllisyys ja mukavuus voivat kenties tälläkin saralla antaa periksi näyttävyydelle.

Leiripaikalla on mahdollista saunoa, joten varaathan saunomistarpeet mukaan. Yöpymistä varten tarvitset myös nukkumistarpeet.

Mitä mukaan leirille?[muokkaa]

  • Itsesi (kavereita saat leiriltä)
  • Hyvää mieltä ja tanssi-intoa
  • Rennon, mukavan vaatekerran tanssiharjoituksiin, ehkä kaksikin (tanssiessa saattaa tulla hiki)
  • Halutessasi jotain juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin
  • Hygieniatarpeet sekä henkilökohtaiset lääkkeet ym. tarpeelliset asiat
  • Pyyhe!
  • Omia eväitä, naposteltavaa, juotavaa
  • Nukkumatarpeesi

Tarpeellisista tavaroista ja kokeneempien kävijöiden vinkeistä on myös koottu MUISTILISTA jota kannattaa tarkastella.

Materiaaleja[muokkaa]

Hostikan Marian pajassa sunnuntaina klo 10-13 tehdään lyhyen lämmittelyn jälkeen hieman barokin perusaskeleita. Tansseina pajassa:

Pavane des Saisons: http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k762410/f3.image.r=feuillet%201700.langFR

La Forlana: http://memory.loc.gov/cgi-bin/ampage?collId=musdi&fileName=252/musdi252.db&recNum=63&itemLink=r?ammem/musdibib:@field(NUMBER+@band(musdi+252))

Jos tahdot pajaan notaation, tulosta sellainen itsellesi (linkit yllä). Maria ei pysty tulostamaan näin isoa nivaskaa kaikille. (Sitä paitsi etukäteen voi jo värittää miehen ja naisen reitit, jos tahtoo esim. automatkalle puuhasteltavaa takapenkille.)

Ilmoittautuminen ja maksaminen[muokkaa]

Ilmoittautua voi leirin ILMOITTAUTUMISLOMAKKEELLA 18.3.2014 alkaen. Maksaminen toteutetaan tilisiirrolla, tilinumero ja muut maksutiedot lähetetään leiriläisille ilmoittautumisen jälkeen. Leirin hinta on 45 € per henkilö. Eräpäivä maksulle on 15.4.2014. Myöhässä maksaville hinta on 50 €, maksamatta ja ilmoittautumisensa perumatta jättäneet joutuvat maksamaan vielä 5 € käsittelymaksun, eli yhteensä 55 €. Maksuohjeet lähetetään leiriläisille ilmoittautumisen jälkeen sähköpostissa. Mikäli haluat perua ilmoittautumisesi leirille, voit tehdä sen vapaasti 20.4.2014 saakka, 21.4.2014 jälkeen peruneet saavat puolet leirin hinnasta takaisin. 30.4.2014 jälkeen peruville emme voi luvata mitään palautuksia. Jos maksamisessa on jotain vaikeuksia, ongelmia tai rahaa ei juuri silloin eräpäivän aikaan ole, otathan yhteyttä jo etukäteen, niin katsotaan voidaanko asia järjestää jotenkin, tähän mennessä ratkaisu on aina löydetty. Huutelemme kyllä maksamisen unohtaneiden perään, mutta ainakin viime vuoden kokemuksen perusteella paikkoja pitää panna hyvinkin nopeasti uusjakoon -jonossa on aina ihmisiä.

Saapuminen paikalle[muokkaa]

Mikäli olet tulossa leiripaikalle julkisilla, suosittelemme tulemaan ensin junalla Tampereen rautatieasemalle. Rautatieasemalta on muutaman sadan metrin kävely Tampereen Keskustorille, josta lähtevät bussit Kangasalle.

Kangasalle pääset parhaiten joko Paunun tai Helmikkala Ky:n busseilla. Paunun vuorot liikennöivät koko päivän ajan ja matka Kangasalle kestää n. puolisen tuntia. Paunun aikataulut löydät täältä: http://www.paunu.fi/aikataulut_lahiliik.html. Helmikkala liikennöi pikavuoroa Tampere-Lahti, joka lähtee Keskustorilta perjantaina klo 16:00 ja on Kangasalla 16:20. Linja Tampere-Kangasala-Pälkäne lähtee Tampereelta 15:05 ja on Kangasalla 15:35. Varaathan bussilippua varten pientä rahaa mukaan! Lipun hinta esimerkiksi Paunulla näyttäisi olevan 5,5 € suuntaansa aikuisilta.

Leiripaikan osoite on Pakkalantie 311, 36430 Kangasala. Tarkemman sijainnin näet Google-mapsista.

Linkkejä ja yhteystietoja[muokkaa]

Pääjärjestäjä: tanssileirikevat2014@gmail.com, 050 364 2475/Hilla Salmela