Tanssileiri 2014 syksy

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tanssileiri 2014 syksy[muokkaa]

Historiallisten tanssien syysleiri 2014 järjestetään 14.-16.11.2014 Jyväskylässä, Juhlatalo Majakosken tiloissa, noin kymmenen kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Leirin järjestää Suomen historiallisen tanssin harrastajat ry. Pääjärjestäjänä toimii Merli Lahtinen.

Kevään tanssileirin teemana on 1800-luku.

HUOM! Leirille on vielä muutama paikka vapaana!

Mikä tanssileiri?[muokkaa]

Tanssileiri on kaikille historiallisista tansseista, hyvästä ruoasta ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille tarkoitettu tapahtuma. Leirillä opetetaan historiallisia (ja ei-niin-historiallisia) tansseja helpoista haastaviin, keskiaikaisista barokkeihin, hovitansseista maalaistansseihin ja historiallisen kaavan mukaan rakennettuihin moderneihin tansseihin. Lauantai-iltana leiri huipentuu tanssiaisiin, joissa pääsee näyttämään, mitä kaikkea leirin aikana on oppinut. Leiri on vuoden huipputapahtuma kokeneille tanssijoille ja ehdottomasti paras paikka uteliaille kokeilijoille. Useimmat tanssit ovat melko yksinkertaisia ja helppoja painaa mieleen, mutta samaan aikaan elegantteja ja sosiaalisia. Tanssileiri kokoaa Suomen historialliset tanssijat yhteen ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, nähdä vanhoja ystäviä, oppia uutta, kerrata vanhaa, juhlia ja pitää hauskaa yhdessä. Tanssia on luvassa perjantai-illan kello neljästä sunnuntai-iltapäivään saakka.

Käytännön järjestelyjä[muokkaa]

Majakoskella on kaksi isoa rakennusta, kaksikerroksinen päärakennus ja Riihen nimellä kulkeva isohko puulattiainen salirakennus. Sauna sijaitsee erillisessä rakennuksessaan pihapiirissä. Molemmissa isoissa rakennuksissa on keittiö ja wc:itä, suihkut ovat saunan yhteydessä. Saunan pihalla on myös kaksi poreallasta, jotka ovat leiriläisten käytössä.

Erillisiä nukkumatiloja ei ole, mutta leiripaikalla majoittuminen on mahdollista. Yläkerran muutamat erillishuoneet on varattu ensisijaisesti opettajille ja muille leirin työntekijöille, mutta Riihen ja päärakennuksen salin lattialle mahtuu nukkumaan. Mukaan kannattaa ottaa makuualusta tai ilmapatja ja makuupussi tai liinavaatteet. Jyväskylässä majoittuminen omin järjestelyin on täysin mahdollista leiripaikan suhteellisen helpon sijainnin ansiosta. Leirillä tarjotaan tervetulokahvit perjantai-iltana, aamupalaa ja lounasta lauantaina, sekä tietenkin juhla-ateria. Sunnuntaina tarjoillaan vielä aamupala ja eilisen illallisen tähteet, joita oletettavasti on runsaasti. Jos haluat nauttia alkoholia pidoissa, tämä on kohtuuden rajoissa sallittu täysi-ikäisille henkilöille. Suosittelemme ottamaan oman pullonavaajan mukaan.

Vaatetus on vapaa, mutta kehotamme ottamaan jotakin mukavaa ja rentoa tanssiharjoituksia varten ja jotakin tyrmäävän juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin. Kenkinä tanssitossut ovat treenien ykkösvalinta, tanssiaisissa käytännöllisyys ja mukavuus voi kenties tälläkin saralla antaa periksi näyttävyydelle.


Mitä mukaan leirille?[muokkaa]

-Itsesi (kavereita saat leiriltä)
-Hyvää mieltä ja tanssi-intoa
-Rennon, mukavan vaatekerran tanssiharjoituksiin, ehkä kaksikin (tanssiessa saattaa tulla hiki)
-Keskiaikavaatteet/joku muu historiallinen asu lauantai-illan pitoihin ja tanssiaisiin.
-Hygieniatarpeet
-Pyyhe! (uimapuku, jos et halua saunoa sekasaunassa ilman)
-Omia eväitä, naposteltavaa, juotavaa
-Nukkumatarpeesi


Tarpeellisista tavaroista ja kokeneempien kävijöiden vinkeistä on myös koottu muistilista,[1] jota kannattaa tarkastella.

Ilmoittautuminen ja maksaminen[muokkaa]

Ilmoittautua voi leirin ilmoittautumislomakkeella 6.10.2014 klo 15:00 alkaen.

Maksaminen toteutetaan tilisiirrolla, tilinumero ja muut maksutiedot lähetetään leiriläisille ilmoittautumisen jälkeen. Leirin hinta on 45€. per henkilö. Eräpäivä maksulle on 3.11.2014. Myöhässä maksaville hinta on 50€. Suomen historiallisen tanssin harrastajat ryn jäsenille 40 euroa.

Maksuohjeet lähetetään leiriläisille ilmoittautumisen vastaussähköpostissa. Mikäli haluat perua ilmoittautumisesi leirille, voit tehdä sen vapaasti 3.11. saakka. Tämän jälkeen peruville emme voi luvata mitään palautuksia.

Jos maksamisessa on jotain vaikeuksia, ongelmia tai rahaa ei juuri silloin eräpäivän aikaan ole, otathan yhteyttä jo etukäteen, niin katsotaan voidaanko asia järjestää jotenkin -tähän mennessä ratkaisu on aina löydetty. Huutelemme kyllä maksamisen unohtaneiden perään, mutta ainakin viime vuoden kokemuksen perusteella paikkoja pitää panna hyvinkin nopeasti uusjakoon -jonossa on aina ihmisiä.

Saapuminen paikalle[muokkaa]

Leiripaikalle pääsee parhaiten omalla autolla. Yleisesti ottaen suosittelemme kimppakyytejä, mistä ikinä olettekin tulossa. Jos et tiedä, tuleeko paikkakunnaltasi ketään tai et tunne muita, niin ota yhteyttä järjestäjiin, koetamme järjestää sinulle kyydin.

Osoite on:
Juhlatalo Majakoski
Kankaanpäänranta 5
40660 Jyväskylä

Ajo-ohjeet löytyvät Majakosken sivuilta. (ks. alla)

Kyydit[muokkaa]

Kyytisäätöä varten luodaan Googledocs-dokumentti, johon listataan kaikki ihmiset, jotka ilmoittautuessaan sanovat voivansa tarjota kyytiä. Linkki https://docs.google.com/document/d/1_0gW0Pvp5lvbO4dQzQ1v7GfXr9ZVTI4Kmk2TQ4E2FN0/edit

Yhteystiedot[muokkaa]

Juhlatalo Majakoski www.majakoski.fi
Merli Lahtinen puh. 050 346 3139
Sähköpostiosoite tanssileirit@gmail.com

Vastaamme yhteydenottoihin mielellämme!