Tanssileiri syksy 2012

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Historiallisten tanssien syysleiri 2012 järjestetään 21.-23.9. Vihdissä Otalammen työväentalolla. Leirin järjestää Suomen Historialliset tanssijat -yhdistys. Leiri on järjestyksessä kahdestoista.


Mikä tanssileiri?[muokkaa]

Tanssileiri on kaikille historiallisista tansseista, hyvästä ruoasta ja mukavasta yhdessäolosta kiinnostuneille tarkoitettu tapahtuma. Leirillä opetetaan historiallisia (ja ei-niin-historiallisia) tansseja helpoista haastaviin, keskiaikaisista barokkeihin, hovitansseista maalaistansseihin ja historiallisen kaavan mukaan rakennettuihin moderneihin tansseihin. Lauantai-iltana leiri huipentuu juhla-ateriaan ja tanssiaisiin, joissa pääsee näyttämään, mitä kaikkea leirin aikana on oppinut.

Leiri on vuoden huipputapahtuma kokeneille tanssijoille ja ehdottomasti paras paikka uteliaille kokeilijoille. Useimmat tanssit ovat melko yksinkertaisia ja helppoja painaa mieleen, mutta samaan aikaan elegantteja ja sosiaalisia. Tanssileiri kokoaa Suomen historialliset tanssijat yhteen ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin, nähdä vanhoja ystäviä, oppia uutta, kerrata vanhaa, juhlia ja pitää hauskaa yhdessä.

Tanssia on luvassa perjantai-illan kello kuudesta sunnuntai-iltapäivään saakka. Leirin aikataulu ja sisältö löytyvät erilliseltä Tanssileirin ohjelmasivulta, jahka ohjelma valmistuu.

Käytännön järjestelyjä[muokkaa]

Leiritilojen saaminen oli täksi syksyksi erityisen kiven alla ja siksi leiripaikka on hieman pienempi kuin mihin ollaan totuttu. Työväentalolla on lähinnä yksi sali, josta voi erottaa lavan väliseinällä. Leirille otetaan rajallisten tilojen vuoksi 70 henkeä.

Erillisiä nukkumatiloja ei ole, mutta leiripaikalla majoittuminen on mahdollista lattiamajoituksessa.

Talolla on yksi huone, jossa on useampi jääkaappi, jotka ovat leiriläisten omien eväiden käytössä.

Leirillä tarjotaan perjantaina kevyttä iltapalaa, lauantaina aamupalaa ja lounasta, sekä tietenkin juhla-ateria. Sunnuntaina tarjoillaan vielä aamupala ja eilisen illallisen tähteet, joita oletettavasti on runsaasti.

Leiripaikalla on kaksi suihkua ja 6 hengen sauna, johon järjestetään erilliset saunavuorot.

Vaatetus on vapaa, mutta kehotamme ottamaan jotakin mukavaa ja rentoa tanssiharjoituksia varten ja jotakin tyrmäävän juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin. Kenkinä tanssitossut ovat treenien ykkösvalinta, tanssiaisissa käytännöllisyys ja mukavuus voi kenties tälläkin saralla antaa periksi näyttävyydelle.

Mitä mukaan leirille?[muokkaa]

- Itsesi (kavereita saat leiriltä)
- Hyvää mieltä ja tanssi-intoa
- Rennon, mukavan vaatekerran tanssiharjoituksiin, ehkä kaksikin (tanssiessa saattaa tulla hiki)
- Halutessasi jotain juhlavaa lauantai-illan tanssiaisiin
- Hygieniatarpeet
- Pyyhe!
- Omia eväitä, naposteltavaa, juotavaa
- Nukkumatarpeesi

Tarpeellisista tavaroista ja kokeneempien kävijöiden vinkeistä on myös koottu muistilista jota kannattaa tarkastella.

Ilmoittautuminen ja maksaminen[muokkaa]

Ilmoittautua voi leirin ilmoittautumislomakkeella [[1]] Maanantaista 20.8. alkaen.

Maksaminen toteutetaan tilisiirrolla, Suomen historiallisen tanssin harrastajat ryn tilille Tapiolassa IBAN FI58 3636 3010 2301 59 viitteellä 6347. Leirin hinta on 30 euroa per henkilö. Eräpäivä maksulle on 10.9. Leiriä ei kuitenkaan kannata maksaa ennen kuin olet saanut varmstuksen ilmoittautumisesta. Myöhässä maksaville hinta on 40 €. Toivomme kuitenkin että jos tiedätte että pääse leirille niin perukaa ajoissa, moni joutuu jäämään aina leirin ulkopuolelle kun leiri tulee täyteen. Maksuohjeet lähetetään leiriläisille ilmoittautumisen vastaussähköpostissa. Mikäli haluat perua ilmoittautumisesi leirille, voit tehdä sen vapaasti 10.9. saakka, 16.9. mennessä peruneet saavat puolet leirin hinnasta takaisin. Tämän jälkeen peruville emme voi luvata mitään palautuksia.

Jos maksamisessa on jotain vaikeuksia, ongelmia tai rahaa ei juuri silloin eräpäivän aikaan ole, otathan yhteyttä jo etukäteen, niin katsotaan voidaanko asia järjestää jotenkin -tähän mennessä ratkaisu on aina löydetty. Huutelemme kyllä maksamisen unohtaneiden perään, mutta ainakin viime vuoden kokemuksen perusteella paikkoja pitää panna hyvinkin nopeasti uusjakoon -jonossa on aina ihmisiä.

Saapuminen paikalle[muokkaa]

Leiripaikalle pääsee parhaiten omalla autolla. Yleisesti ottaen suosittelemme kimppakyytejä, mistä ikinä olettekin tulossa. Jos et tiedä, tuleeko paikkakunnaltasi ketään tai et tunne muita, niin ota yhteyttä järjestäjiin, koetamme järjestää sinulle kyydin. Paikan osoite on Ratatie 13 03300 Otalampi, Vihti. Rakennus on iso punainen talo mäen päällä, johon ei kuitenkaan kannata tuoda autoa. Autot voi jättää toisella puolella tietä olevalle parkkipaikalle.

Kyydit[muokkaa]

Koska kyytisäädöt on hankala tehdä sähköpostitse niin loimme googledocs dokumentin, johon on siis listattu kaikki ihmiset jotka ovat ilmoittautuessaan sanoneet voivansa tarjota kyytiä. Käykää siis katsomassa sieltä kenen autossa on tilaa. Klikkaa linkkiä päästäksesi googledocsiin https://docs.google.com/document/d/1TichYilnxEe63Lir9oNzmGHCvp2vAKeoBNIebfwfBik/edit

Linkkejä ja yhteystietoja[muokkaa]

Järjestäjät: tanssileiri.info@gmail.com, 050-5453173/Eetu Kinnunen, 050-3463139/Merli Lahtinen

Vastaamme yhteydenottoihin mielellämme!