Tanssileiri 2009 kesa

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kesäkuussa 2009 järjestetään tanssileiri perjantain 12.6. ja sunnuntain 14.6. välisenä viikonloppuna Espoossa Otaniemessä. Mahdolliset kysymykset leiriä koskien voi laittaa osoitteeseen tanssileiri.info(at)gmail.com tai puhelimitse Emmi Kaivosoja tai Arttu Peltoniemi (041 467 3799).


Ohjelma[muokkaa]

Alla leirin ohjelma. Sisältö täydentyy vielä, mutta aikataulun ei pitäisi muuttua.

Perjantai[muokkaa]

18-20 Aloittelijat
Opettaja: Sampo Niskanen
Sisältö: Aloittelijoille sopivaa opetusta, perusaskeleet ja helppoja tansseja. Branle Maltese, Branle Burgundy, Hole in the Wall, Madam Sosilia Almaine, Branle des Pois, Gay Gordon. Muuta jos aikaa jää.
Paikka: Smökki
Varhaisitalialaiset
Opettaja: Raila Hekkanen.
Sisältö: Italialaisia hovitansseja 1400-luvulta. Tanssit: Gratioso, Tesara ja La Figlia di Guglielmino.
Paikka: Monitoimitila
20-22 English Country Dance
Opettajat: Tonja Goldblatt ja Antti Tahvanainen
Sisältö: Upon a Summers Day, Grimstock, Sellenger's Round, Epping Forest, Well Hall, The Fryar and the Nun, Beggar Boy, Chestnut, lisäksi jos aikaa jää: Lull me beyond thee, The Health ja mahdollisesti muutakin
Paikka: Smökki
Tekniikkatreenit
Opettaja: Tanda Tuovinen
Sisältö: kehontuntemusta, ryhtiharjoituksia, askeltekniikkaa, tanssityylin hiomista jonkin tanssin (esim. Gratioso tai Amoroso) avulla
Paikka: Monitoimitila
22-24 Iltapala Smökissä

Lauantai[muokkaa]

9-10 Aamupala Smökissä
10-12 Irkkutanssit
Opettaja: Merli Lahtinen
Sisältö: Irlantilaisia kansantansseja: Three tunes ja Hay maker's jig
Paikka: Smökki
Tanssi + Galliard

Opettaja: Emmi Kaivosoja (Legiadra/Pizzochara), Samu Virokannas (galliard)
Sisältö: Ensimmäisen tunnin aikana joko Pizzochara tai Legiadra (italialisia 1400-luvun hovitansseja molemmat), riippuen ihmismäärästä ja ihmisten toiveista.

Jälkimmäisen tunnin aikana harjoitellaan italialaisia galliard-kuvioita (gagliarda). Galliardin alkeiden hallitseminen ei ole välttämätöntä, jos tuntee kohtalaisesti ns. myöhäisitalialaisten tanssien (esim. Allegrezza d'Amore, Nido d'Amore, Bassa Gioiosa, ...) askelikkoja. Ranskalaisen tyylin (gaillarde) perusteita ei opeteta, mutta jos aikaa jää, voidaan tarvittaessa kerrata joitakin ranskalaisiakin kuvioita.
Paikka: Monitoimitila


12-13 Lounas Smökissä
13-15 Ketjutanssit
Opettaja: Päivi Miettunen
Sisältö: Ketjuilua Färsaarilla, Palestiinassa ja Italiassa - Regin Smidur, Dabkeh, Chirintana, Catena d'Amore
Paikka: Smökki
Kansantanssia
Opettaja: Arttu Peltoniemi
Sisältö: Suomalaisia kansantansseja. Ainakin Sottiisi ja Huutokatrilli. Myös piirikatrilli.
Paikka: Monitoimitila
15-17 Bordonialaiset
Opettaja: Niko Maila
Sisältö: Aloittelijaystävällisiä bordonialaisklassikoita, ainakin Giddy Promenade, Indoor Games, Rings and Swings, Two to Twirl, Choreographer's Fancy ja ajan riittäessä muita.
Paikka: Smökki
Lähteet
Opettaja: Samu Virokannas
Sisältö: Keskustelua renessanssitanssien lähteiden tulkinnasta. Käsiteltävät tekstit ovat englanninkielisiä käännöksiä italialaisista lähteistä (nähtävillä on myös alkukieliset versiot).
Paikka: Gorsu
18- Illallinen ja tanssiaiset Smökissä

Sunnuntai[muokkaa]

10-11 Aamupala Smökissä
11-13 Barokkisolia
Opettaja: Mikko Tähkänen
Sisältö: Uutena tuttavuuntena Mr. Lane's Minuet ja vanhoina tuttuina Old Noll's Jig ja La Matelote. Ajan ja ihmisten mukaan mahdollisesti myös la Buffecotte tai jotain muuta mukavaa.
Paikka: Smökki
Bouffons
Opettaja: Samu Virokannas
Sisältö: hyppyaskelin tanssittava ranskalainen neljän hengen miekkatanssi Bouffons Thoinot Arbeaun kirjasta Orchesographie, 1589
Paikka: Monitoimitila
13-14 Lounas Smökissä
14-16 Skotti-ECD
Opettaja: Raila Hekkanen
Sisältö: skottilaisia kansantansseja ja ceilidh-tansseja: Military Two-Step, Dashing White Sergeant, Flowers of Edinburgh, Eightsome Reel. Mahdollisesti myös oikea Gay Gordons.
Paikka: Smökki
Myöhäisitalialaisia tansseja
Opettaja: Emmi Kaivosoja
Sisältö: 1500-luvun italialaisia hovitansseja: La Nizzarda ja Gloria d'Amore
Paikka: Monitoimitila
16-> Siivous, jonka jälkeen vapaamuotoista tanssia ja opetusta, jos innostuneita riittää

Käytännön järjestelyt[muokkaa]

Saapuminen[muokkaa]

Osoite on Jämeräntaival 4 02150 Espoo. Saavut Smökki nimiseen rakennukseen ilmoittautumaan, sieltä myös ohjataan eteenpäin majoitustiloihin. Opetus alkaa klo 18.00 mutta saapua voi jo klo 16.00. Tällöin pääsee halutessaan auttamaan tilojen raivaamisessa ja muussa pikku puuhassa.

Majoitus[muokkaa]

Leiriläisille on tarjolla seuraavat majoitusvaihtoehdot:

  • TKY:n vierasmaja, majoitus patjallisissa laveri-kerrossängyissä (ks. kuva TKY:n sivulla) siskonpetityyliin, oma makuupussi ja tarvittaessa tyyny mukaan, tilaa noin 20 hengelle
  • Lattiamajoitus TKY:n tiloissa tiililattialla, omat nukkumavälineet mukaan
  • Kävelymatkan päässä leiripaikasta oleva hotelli, kahden hengen huone näyttäisi maksavan noin 65 euroa ilman aamupalaa. Varaa itse, jos päädyt tähän vaihtoehtoon.
  • Oma tai kaverin koti, jos sellainen sattuu sopivan lähellä olemaan.

Patjalliseen majoituksen paikat jaetaan ensisijaisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Lattiapaikkoja toki riittää.

Peseytyminen[muokkaa]

Perjantai- ja lauantai-iltana on tarjolla sauna. Vierasmajassa on yksi suihku, jota voi käyttää milloin vain (kohteliasta silti välttää sen käyttöä keskellä yötä).

Ilmoittautuminen ja maksu[muokkaa]

Ilmoittautuminen on nyt kiinni. Tervetuloa kaikki ilmoittautuneet. Leiri on maksettava 20.5 mennessä ilmoittautuneille sähköpostilla ilmoitettavalle tilille. Jos on kysyttävää mailaa tanssileiri.info(at)gmail.com tai soita Artulle numeroon 0414673799.

Ruoka[muokkaa]

Leirillä tarjotaan ainakin iltapala perjantaina, aamupala, lounas ja illallinen lauantaina sekä aamupala ja rääppiäislounas sunnuntaina. Leiritiloissa on melko paljon kylmätilaa omille eväille. Otaniemessä kävelyetäisyydellä leiripaikasta on Alepa, R-kioski ja grillikioski.

Kyydit[muokkaa]

Jos haluat tarjota kyytiä tai etsit kyytiä, lisää itsesi ja yhteystietosi tähän.

Olen tulossa Jyväskylästä autolla, ainakin jos kyydittäviä löytyy. Reitti siis Jyväskylä-Lahti-Espoo. Yhteydenotot joko puhelimitse (0505703369 tai sähköpostilla mitahkan@jyu.fi) -Mikko Tähkänen

Kiitokset & Jälkisanat[muokkaa]

Kiitos ennenkaikkea teille kaikille. Kuten aiemmin sanottu yhteisessä tapahtumassa osallistujat luovat tapahtuman ja järjestäjät parhaimmillaankin ovat vain liikkeelle paneva voima ja tehtävien jakaja. Erityiskiitokset kokeille, opettajille, bändille ja kaikille avuliaille ihmisille, jotka auttoivat kokkeja, kantoivat tavaroita ja siivosivat, sekä Aamulle, joka teki töitä tapahtuman eteen, johon ei itse päässyt paikalle.

Väsyneenä ja tyytyväisinä Järjestäjä ja Apupoju