St. Martin's Lane
Englantilainen maalaistanssi, progressiivinen solatanssi. Myöhäisempää ECD-perinnettä, jossa A-parit tanssivat koko ajan (B-parit vain vastaavat kuvioihin) ja voidaan tanssia barokkiaskelikoilla.
Ks. Playfordin kuvaus tanssista vuodelta 1696.
Tanssi
A-osa
A-herra cast out, käy pyöräyttämässä kolmatta naista (seuraava A-nainen alempana solassa) ja palaa takaisin omalle paikalleen. (16 askelta tai hyppyaskelta)
Sitten A-nainen tekee saman peilikuvana.
B-osa
A-pari ottaa toisiaan kädestä, kulkee 8 askeleella B-parinsa ohi seuraavan parin väliin (seuraava B-pari alempana solassa), ottaa heitäkin kädestä ja rivi etenee 4 askelta ja peruuttaa 4 askelta (tai gavottiaskelsarja eteen ja taakse). Sitten päästetään käsistä irti.
Täyskahdeksikko äskeisen parin ympäri:
Ensin keskenään ristiin, naisella etuajo-oikeus, ja vastakkaista sukupuolta olevan takaa ympäri (8 askelta), sitten taas välistä ristiin ja samaa sukupuolta olevan takaa ympäri (8 askelta), vielä kerran välistä ristiin ja vastakkaista sukupuolta olevan takaa ympäri (6 askelta).
Melkein samat kuviot toistuvat oman B-parin kanssa:
A-pari kohtaa (4 askelta), ottaa toisiaan kädestä ja kulkee solaa ylöspäin oman B-parinsa väliin (4 askelta), ottaa heitäkin kädestä ja rivi etenee 4 askelta ja peruuttaa 4 askelta (tai gavottiaskelsarja eteen ja taakse). Sitten päästetään käsistä irti.
Kahdeksikko oman B-parin ympäri ja progressointi:
Ensin keskenään ristiin ja omaa sukupuolta olevan takaa ympäri (8 askelta), sitten taas välistä ristiin ja vastakkaista sukupuolta olevan takaa ympäri (8 askelta) B-parin paikalle (B:t muistavat siirtyä viimeisen kahdeksikon kaaren jälkeen A-parin paikalle!) ja lopuksi pyöriminen oman parin kanssa käsikkäin (6 askelta, puoli kierrosta).
Huom. Jos A-pari kulkee viimeisen kahdeksikon oikein reippaasti, ehtii lopussa pyöriä puolitoista kierrosta. Tärkeintä on, että pari päätyy pyörimisen päätteeksi oikeille puolille solaa.
A- ja B-pari on tullut vaihtaneeksi paikkaa ja tanssi alkaa alusta.