Cuckolds all a row

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Englantilainen maalaistanssi kahden parin neliössä (eli 2 paria vastakkain).

Ks. Playfordin kuvaus tanssista vuodelta 1651.

Samaan tai ainakin hyvin samankaltaiseen musiikkiin on myös notatoitu solatanssi la Villars Dezais'n tanssikokoelmassa II Recueil de Nouvelles Contredances (1712), s. 58-61. La Villarsin musiikin rakenne on AABB, kun alla kuvatussa Cuckolds all a row'ssa se on AABBBB.


I säkeistö[muokkaa]

Oman parin kanssa käsi kädessä double kohti toista paria ja double takaisin. Tämä toistetaan.

I kertosäe[muokkaa]

Naiset pysyvät paikoillaan koko kertosäkeen ajan. Miehet kääntävät selän vastinparin naiselle (aikaa 4 iskua), kääntyvät katsomaan tätä (4 iskua) ja kiertävät vastinparin naisen 8 askeleella niin, etteivät kertaakaan käännä tälle selkäänsä. Kuvion kannattaa olla aika pieni, että tämän ehtii. Sama kuvio eli selän kääntö, katsominen ja kiertäminen toistetaan omalle naiselle.

II säkeistö[muokkaa]

Vasen siding omalle parille. Oikea siding vastinparille.

II kertosäe[muokkaa]

Miehet vaihtavat paikkaa oikealla kädellä kätellen, aikaa 4 iskua. Naiset tekevät samoin. Muodostuu piiri, joka pyörii 8 askelta myötäpäivään. Naiset vaihtavat paikkaa vasemmalla kädellä kätellen. Miehet samoin. Piiri pyörii 8 askelta vastapäivään.

III säkeistö[muokkaa]

Vasen arming oman parin kanssa. Oikea arming vastinparin kanssa.

III kertosäe[muokkaa]

Otetaan vastinparia kiinni molemmista käsistä. Miehet työntävät naisia neljällä askeleella eteenpäin ja vähän oikealle viistoon (miehestä päin katsottuna) ja sitten vetävät naisia neljällä askeleella taaksepäin yhä hiukan oikealle viistoon. Tämän jälkeen parien pitäisi olla taas neliössä, mutta kukin on vaihtanut paikkaa oman parinsa kanssa. Miehet tekevät 8 askeleella pienen ympyrän/soikion siten, että he lähtevät ensin itsestään oikealle taaksepäin ja palaavat oman parinsa paikan kautta lähtöpaikalleen. Naiset seuraavat omaa pariaan ja päätyvät samalle paikalle mistä lähtivätkin.

Otetaan taas vastinparia käsistä, miehet työntävät ja vetävät naisia niin, että päästään takaisin omille paikoille. Pienet ympyrät toistuvat, tällä kertaa miehet lähtevät vasemman kautta taakse ja palataan taas oman parin paikan kautta.