White-Hall Minuet

Historiallisten tanssien wikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Englantilainen maalaistanssi, progressiivinen solatanssi. Alkuperäinen versio on historiallisesti progressiivinen solatanssi, jonka solan kolme ensimmäistä paria aloittavat. Tässä jyväskyläläinen kolmelle parille muokattu versio. Helppo menuetti, joka sopii hyvin menuettiaskelikon harjoitteluun.

Ks. Playfordin kuvaus tanssista vuodelta 1701.


Piiri[muokkaa]

A- ja B-pari pyörivät piirissä kahdella menuettiaskelikolla puoli kierrosta myötäpäivään, ja kahdella askelikolla takaisin.


Pujottelu[muokkaa]

A-mies ja A-nainen ohittavat toisensa vasemmalta, menevät B:n takaa, ohittavat taas toisensa ja menevät C:n takaa kujan alapäähän. (Tähän kaikkeen on aikaa neljä menuettiaskelikkoa.)

A-pari ottaa toisiaan kädestä kiinni ja nousee kujan yläpäähän kahdella menuettiaskelikolla.

A:t tekevät cast-offin ja laskeutuvat C:n paikalle kahdella menuettiaskelikolla. Viimeisen menuettiaskelikon aikana B:t ja C:t pyörähtävät sisäkautta yhdellä askelikolla kujaa ylöspäin.

Kirjaimet ovat vaihtuneet, ja tanssi alkaa alusta.


Solavariaatio[muokkaa]

Tanssi on myös mahdollista tanssia ABC-jakoisena solana, jollaisena Playford sen kuvaa. Tällöin A-pari tekee viimeisen cast-offin B- ja C-parien väliin ja B-pari pyörähtää ylöspäin. Seuraavalla toistolla A-pari on edelleen A-pari, mutta B-parista tulee C-pari ja C-parista B-pari.